[...] zwierząt mięsożernych, mięso, które spożywamy, pozostaje w nich dłużej, w wyniku czego zaczyna się psuć i wytwarzać substancje toksyczne. Te trujące substancje, jak wykazują badania, mogą być przyczyną raka okrężnicy, a przeciążenie przez nie wątroby, której funkcją jest wydalanie związków toksycznych z organizmu, może doprowadzić do jej [...]
[...] Przede wszystkim należy zmienić podstawowe nawyki żywieniowe. Monotonna i uboga w składniki mineralne dieta nie przynosi żadnych korzyści organizmowi, a jak potwierdzają badania ¾ ludzi ma niedobory żywieniowe. Przede wszystkim trzeba wiedzieć, że drobnoustroje rozwijają się w środowisku kwaśnym, więc powinniśmy wyeliminować słodycze a [...]
[...] robią to węglowodany. Ostatnio jednak wielu producentów suplementów wypromowało nowy preparat będący połączeniem kreatyny, dekstrozy i kwasu alfa-liponowego. Ostatnie badania wykazały, że 50g białka i 50g dekstrozy daje wzrost poziomu insuliny porównywalny z 90g dekstrozy. Jedzenie białka z kreatyną i węglowodanami nie tylko dostarcza [...]
[...] niszczący wpływ kortyzolu/kortyzonu na tkankę mięśniową oraz zwiększa syntezę białka co skutkuje silnym efektem antykatabolicznym nawet podczas redukcji kalorii. Co ciekawe badania wykazały, że zwiększa poziom T3 co może nieść za sobą bardzo dobre właściwości nasilające katabolizm tkanki tłuszczowej. Z racji swojego krótkiego okresu półtrwania [...]
witam! ostatnie moje przejscia związane z alergiami, kazały mi zaprzestac treningu, a zarazem zmotywowały do zgłębienia wiedzy na ten temat, którą chciałem sie z wami podzielic. Jak były podobne tematy to prosze o skasowanie. Co to jest alergia pokarmowa? Alergia pokarmowa polega na specyficznej reakcji organizmie człowieka, która może być [...]
Witam serdecznie i przedstawiam wam katalog, który stworzyłem z myślą o mej przyszłej kobiecie. Jest to zbiór najciekawszych artykułów serwisu medycznego RESMEDICA, który zapewne wielu z was zna a jeszcze więcej będzie miało szansę. Gorąco polecam i zachęcam do lektury. I. Kosmetyka: * Nasza skóra - http://resmedica.pl/ffxart6006.html * Czym się [...]
Witam. Jako , że zająłem II miejsce w konkursie organizowanym przez dział Grappling prezentuję swoją pracę . Miłego czytania ;) Temat: Motywacja do treningu: Każdy z nas został wyposażony przez matkę naturę w różne mechanizmy obronne : psychiczne jak i fizyczne , ułatwiające nam przetrwanie w warunkach ekstremalnych. Są nimi między innymi chęć [...]
[...] i podrażnienie układu oddechowego, gromadzi się w całym ciele i stanowi potężne obciążenie dla układu wydalniczego. Dr Norman Walker, liczący sobie 109 lat i prowadzący badania od 50 lat uważa, że kazeina jest głównym czynnikiem chorobotwórczym tarczycy. Woda Ilość wody w mleku ludzkim jest idealnie dopasowana do wymagań organizmu noworodka. [...]
[...] powstaniu obrzęków, które są klasycznym przykładem uszkodzeń tkanek poprzez infekcje czy stany zapalne. ..: L-glutamina, suplement żywności czy lek :.. Najnowsze badania potwierdzające znaczący wpływ L-glutaminy na status kataboliczny doprowadziły do opracowania roztworów L-glutaminy, które można przyjmować zarówno doustnie jak i [...]
[...] (pieców komórkowych), gdzie tłuszcz może być rozłożony i zamieniony w energię. Dlatego L-Karnityna jest niezbędna dla produkcji energii z tłuszczu (5). Przeprowadzone badania ujawniły skuteczność L-Karnityny odnoście wyników sportowych, prawidłowego funkcjonowania układu krążenia, zarządzania wagą i wielu innych... Sportowcy cenią [...]
[...] kraju jest rosnące zainteresowanie młodzieży, przede wszystkim młodych mężczyzn przyjmowaniem środków farmakologicznych o działaniach anaboliczno-androgennych. Jak dowodzą badania, preparaty te mogą istotnie zaburzać naturalne procesy fizjologiczne, a także negatywnie wpływać na stan psychiczny człowieka. Narastająca fala niedozwolonego [...]
[...] chorobą wieńcową. Japończycy, Filipińczycy i Tajlandczycy, których dieta zawiera śladowe ilości mleka, najrzadziej umierali z tego powodu. Wykonane w ostatnim czasie badania epidemiologiczne w 11 krajach u mężczyzn pomiędzy 40 a 50 rokiem życia, wykazały silny związek pomiędzy śmiertelnością z powodu chorób serca a stężeniem enzymu o [...]
[...] nie dostaje się do światła naczyń krwionośnych. Oznacza to, że efekt jego działania jest lokalny, a co ważniejsze jego zwiększone stężenie lub modyfikacje nie są możliwe w badaniach krwi czy moczu. Grupa badawcza z Londynu przedstawiła badania, w których stwierdzono, że u myszy przetransferowanym genem MGF po dwóch tygodniach zauważono 20% [...]
[...] przeprowadzili kolejny eksperyment, który powinien zmobilizować kulturystów do tego, aby włączyli dynamiczne dźwignięcia do swoich programów treningowych. W ramach tego badania, mężczyzn podzielono na dwie grupy, które wykonywały ćwiczenia o identycznej łącznej intensywności. Między seriami trenujący mogli odpoczywać przez 90 sekund. Jedna z [...]
[...] i tryptofanu, przez co zmniejsza się produkcja serotoniny i wytrzymałość sportowca wzrasta. Czy podawanie BCAA może ułatwić trening? Szwedzcy naukowcy przeprowadzili badania, podczas których testowane osoby miały określać wysiłek, który polegał na pedałowaniu z 70% siły maksymalnej. Co dziesięć minut należało ocenić postrzegany wysiłek i [...]
[...] głowy to dolegliwości na które uskarżamy się coraz częściej. Wizyta u lekarza nie wnosi nic nowego, a diagnoza niepokój, środki uspakajające, albo skierowanie na dalsze badania budzą niezadowolenie. Bardziej wytrwali zaczynają wędrówkę po lekarzach, jednak większość z nas stwierdza, że skoro nasze ciało nie odbiega zbytnio od normy nie jest [...]
[...] człowieka powoduje spore problemy. Nadmierne spożycie powoduje zachwianie równowagi immunologicznej i przyczynia się do wzrostu stanów zapalnych w organizmie. W wielu badaniach wskazuje się na pro-nowotworowe działanie kwasów omega-6 podczas, gdy omega-3 skutecznie spowalniają rozwój nowotworów. WPŁYW OMEGA-3 NA NASZ ORGANIZM [...]
[...] i tryptofanu, przez co zmniejsza się produkcja serotoniny i wytrzymałość sportowca wzrasta. Czy podawanie BCAA może ułatwić trening? Szwedzcy naukowcy przeprowadzili badania, podczas których testowane osoby miały określać wysiłek, który polegał na pedałowaniu z 70% siły maksymalnej. Co dziesięć minut należało ocenić postrzegany wysiłek i [...]
[...] zwłaszcza jako składnik błon komórkowych. Bierze udział w rozmaitych procesach przemiany materii, ale nas najbardziej obchodzi jej udział w gospodarce cholesterolem. W badaniach wykazano, że lecytyna pochodząca z soi i żółtek jaj znacząco obniża poziom cholesterolu i triglicerydów, podwyższając jednocześnie poziom HDL. Prawidłowo kwasów [...]
[...] omega-6, zmniejszając ich stężenie w tkankach oraz ograniczając ich reakcje z enzymami. Epa/dha zmniejszyć może krzepliwość krwi - tzn. wydłużyć czas gojenie sie rany - ale badania naukowe podkreślają jednoznacznie, że nie powodują samoistnych krwawień w organizmie! http://imageshack.com/a/img904/2002/4ee6c9.png Ale przecież powiesz - ja jestem [...]