...
Napisał(a)
bo mleko nieodtluszczone ma tluszcze nasycone,ktorych nie mozna łaczyc z weglowodanami o IG większym o 35.a platki taki indeks maja
madzikk
madzikk
...
Napisał(a)
Hej
Dziubek2 masz soga za ten żurek, bardzo lubię i jak znajdę to sobie taki zrobię, mam nadzieję, że indeks dobry ma takie cudo, a swoją drogą to pomysły na jedzenie to Ty masz odlotowe! zawsze coś ciekawego wymyślisz;))
Madzik, ale chleb też ma wysoki indeks, a z niewielką ilością tłuszczy nasyconych jest dozwolony (fragment o tym jogurcie). Zreszta jak dla mnie to mleko 0,5% tłuszczu to jak odtłuszczone jest, różnica żadna. Ale podobno i tak najlepsze jst mleko w proszku odtłuszczone;))) Jak zawitam do sklepu to sobie takie mam zamiar kupić;))
Przestrzegacie ilości białka??
Monia
Dziubek2 masz soga za ten żurek, bardzo lubię i jak znajdę to sobie taki zrobię, mam nadzieję, że indeks dobry ma takie cudo, a swoją drogą to pomysły na jedzenie to Ty masz odlotowe! zawsze coś ciekawego wymyślisz;))
Madzik, ale chleb też ma wysoki indeks, a z niewielką ilością tłuszczy nasyconych jest dozwolony (fragment o tym jogurcie). Zreszta jak dla mnie to mleko 0,5% tłuszczu to jak odtłuszczone jest, różnica żadna. Ale podobno i tak najlepsze jst mleko w proszku odtłuszczone;))) Jak zawitam do sklepu to sobie takie mam zamiar kupić;))
Przestrzegacie ilości białka??
Monia
...
Napisał(a)
To znowu ja!!!
Już skończyły mi się pomysły na sniadania... Może zapodacie jakieś swoje? ;)
Mmonikaa
Już skończyły mi się pomysły na sniadania... Może zapodacie jakieś swoje? ;)
Mmonikaa
Mmonikaa
...
Napisał(a)
Wyżej pisaliście niektórzy, że jesteście opuchnięci.Ja jestem na diecie drugi tydzien, waga spadla ze 3-4 kg ale brzuch choc zawsze jest plasciutki teraz jest jak bomba.I do teg pobolewa.Zwrocilam sie z tym d lekarz.No i dowiedzialam się,że przyczyna jest to,że jem dużo błonnika a za mało pije i jakieś tam nadkwaśności sie tworza a jelita są jakby spuchnięte.Dlateg chcialam wam przypomniec ze do błonnika należy b.duzo wody wpijac,by nie zapychal nam jelit.
pozdrawiam
pozdrawiam
...
Napisał(a)
no no no nie było mnie jeden wieczór tu, a patrzę, że nieźle tu szalejecie dzisiaj wieczorem będę musiała nadrobić zaległości i poczytać
a teraz lecę do pracki.
pozdrowienia
a teraz lecę do pracki.
pozdrowienia
...
Napisał(a)
No no ale sie rozbrykaliscie na tym forum)Tyle piszecie ze w pracy nie moge sie wyrobic z czytaniem.Czy ktos wie ile jest białka w płatkach owsianych?trzeba sie troche nameczyc zeby zjesc 60 g bialka dziennie...Pozdrawiam.
Martolina
Martolina
...
Napisał(a)
dzięki za przypomnienie, że trzeba pić dużo. Faktycznie może za mało duldam i dlatego mam wrażenie że brzuch mi puchnie. Faktycznie w ciuchach jest mnie jakby mniej, chociaz na wadze ani trochę. Jak tak Was czytam to mam wrażenie,że Wy tych wartości (ile białka, ile tłuszczu, jaki IG) uczycie się jak, kurde, lekcji? Ja pamietam tylko ogólnie - mniej więcej co z czym - chyba, ze to kwestia czasu i wiekszej wprawy. Dziubek2 - Twoje przepisy są rozwalające
gania
gania
gania
...
Napisał(a)
witam ponownie,
Dziubek2 powinien dostać odznake Kuchcika
Weronikka i Martolina - guru Montignac (jak jest liczba mnoga od guru tak swoją drogą? gura?hm,...)
Madzikk i Mmonia- specjalistki od nie łączenia
Ponadto: Mmonia- przodowniczka ruchu wyzwoleńczego "Prawa Mleka 0,5% w diecie Montignac"
a teraz poważnie. kamienna twarz przyzdobi me oblicze aby oddać powagę sytuacji w momencie gdy zakomunikuję, że płatki owsiane mają ni mniej ni więcej a B-11,9/T-7,2/W-69,3 (źródło http://www.optymalni-centrum.com/tabele_btw.htm)(B-białko,T-tłuszcze,W-węgle)
Z tego co widzę, bogate w białko są:
soja B-33,7
soczewica czerwona B-23,5
groch B-23
fasola biała B-20,7
łosoś wędzony B-28,5
makrela wędzona B-20,7
ser twarogowy chudy B-19,8
mleko w proszku odtłuszczone B-35,3!!!!!!!!!!!jeszcze jeden powód aby używać odtłuszczonego mleka w proszku porównajmy z mlekiem 0,5% B-3,5 he?????? oczywiście jest druga strona medalu....mleko sypkie ma węgli 49,4, a mleko 0,5% tylko 5,1...jakbysmy byli na diecie tłuszczowej mógłby to byc problem ale na Montignac pić mleko (z proszku) nie umierać!
będę kończyć bo łapie mnie od rana humor a la Monty tym razem Python i zaczynam bredzić
pozdrawiam
Dziubek2 powinien dostać odznake Kuchcika
Weronikka i Martolina - guru Montignac (jak jest liczba mnoga od guru tak swoją drogą? gura?hm,...)
Madzikk i Mmonia- specjalistki od nie łączenia
Ponadto: Mmonia- przodowniczka ruchu wyzwoleńczego "Prawa Mleka 0,5% w diecie Montignac"
a teraz poważnie. kamienna twarz przyzdobi me oblicze aby oddać powagę sytuacji w momencie gdy zakomunikuję, że płatki owsiane mają ni mniej ni więcej a B-11,9/T-7,2/W-69,3 (źródło http://www.optymalni-centrum.com/tabele_btw.htm)(B-białko,T-tłuszcze,W-węgle)
Z tego co widzę, bogate w białko są:
soja B-33,7
soczewica czerwona B-23,5
groch B-23
fasola biała B-20,7
łosoś wędzony B-28,5
makrela wędzona B-20,7
ser twarogowy chudy B-19,8
mleko w proszku odtłuszczone B-35,3!!!!!!!!!!!jeszcze jeden powód aby używać odtłuszczonego mleka w proszku porównajmy z mlekiem 0,5% B-3,5 he?????? oczywiście jest druga strona medalu....mleko sypkie ma węgli 49,4, a mleko 0,5% tylko 5,1...jakbysmy byli na diecie tłuszczowej mógłby to byc problem ale na Montignac pić mleko (z proszku) nie umierać!
będę kończyć bo łapie mnie od rana humor a la Monty tym razem Python i zaczynam bredzić
pozdrawiam
Poprzedni temat
CZY JESTEŚCIE ZAINTERESOWANE??
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- ...
- 264
Następny temat
Białko przed treningiem??
Polecane artykuły