SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

vena84 / DZIENNIK- palenie fatu, rzeźbienie

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 150083

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2084 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 8275
vena oczywiscie ze jak bedziesz miala czas to zrób aero bo do tego roweru to sie cialko chyba przyzwyczaiło


venka sernik mamy za wiel wsupolnego ze soba ... dlatego przesylam ci wirtualnego kopniaka w dupeeee ty nie dobra!!!

Zmieniony przez - _kavva_ w dniu 2009-05-31 21:39:55
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 14945 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 56805
kavva tak mi się przyzwyczaiło jak ostatnio jechałam we wtorek
a teraz tydzień znowu ma być beznadziejna pogoda

kurcze ściska mnie po co jadłam ten sernik

moje serce i umysł będą pchać mnie do walki,gdy ręce i nogi będą zbyt słabe...

http://www.sfd.pl/temat621220

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2084 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 8275
no pogoda faktycznie.. do dupy.. ja nie wiem ale takich 20 km ja na rowerku prawie wogole nie odczowam.. tzn czuje ze jade i wogole sie spoce... ale np po pozadnych aerobach po treningu jeszcze jakis czas czuj to spalanie.. a po rowerku to tak..hmm.. moze z Toba jest inaczej nie wiem..


moze upiec ci serniczka na cieplo tym razem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 3181 Wiek 42 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 11710
ale od jutra musi się to zmienić,a ten nabiał to faktycznie może być odpowiedzialny dlatego serkom i twarogom mówię nie
dobrze, to nie jedz , ja różnice zaczełam widzieć po 5-6 dniach, talia z tyłu zaczeła mi się zmieniac. Zobaczymy co będzie u Ciebie. Oby to podziałało
Poczytaj sobie o nabiale i laktozie troche

"All diseases begin in the gut."
Aktualny dziennik: zamkniety.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 14945 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 56805
Poczytaj sobie o nabiale i laktozie troche

akneraj yyy jakby to powiedzieć kończyłam przemysł mleczarski moja praca inż. była o produktach mleczarskich,więc jeszcze coś tam pamiętam

czasami zastanawiam się czy to nie było tak,bo kiedyś jadłam dużo nabiału dużo wiejskich i z czasem jest tak (podobno) że organizm zaczyna nie tolerować tych produktów przyjmowanych w nadmiarze i być może u mnie była ta sytuacja,ale nie zdawałam sobie sprawy

zawsze prędzej podejrzewałam nietolerancję glutenu,bo po jakiś produktach typowo mącznych mi było niedobrze,odstawiałam było ok

co też zauważyłam kiedyś,że jedzenie produktów,gdzie jest mąka i coś z nabiału też źle wpływało np naleśniki,pierogi leniwe itp

dzisiaj miałam przykład,że może być to nabiał po zjedzeniu zobaczymy,co będzie dalej fakt faktem rezygnuję

pamiętam jak pracowałam na co dzień w przedszkolu to miałam do czynienia z dziecmi alergikami na laktozę,sacharozę,białko mleka,gluten,cytrusy itd aż żal było dzieciaków

moje serce i umysł będą pchać mnie do walki,gdy ręce i nogi będą zbyt słabe...

http://www.sfd.pl/temat621220

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 3181 Wiek 42 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 11710
akneraj yyy jakby to powiedzieć kończyłam przemysł mleczarski moja praca inż. była o produktach mleczarskich,więc jeszcze coś tam pamiętam
.. oo ..nie wiedziałąm

dzisiaj miałam przykład,że może być to nabiał po zjedzeniu zobaczymy,co będzie dalej fakt faktem rezygnuję
to obserwuj

"All diseases begin in the gut."
Aktualny dziennik: zamkniety.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2084 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 8275
no moze to własnie tak jest z Toba ze przestałaś tolerować, ja wiem ze ja nie toleruje za dobrze bo nigdy mnie do mleka np nie ciaglo.. i jak robilam owies na mleku to mnie brzuchol czy tam zołądek bolał..

a jak to jest z przetworzonym nabiałem nie jest bardziej tolerowany?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 14945 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 56805
i tak tolerancja jest indywidualną rzeczą

ja na swoim przykładzie mogę powiedzieć,że bardziej np "toleruję" serek wiejski niż zwykły twaróg może proces tworzenia/produkcji też na pewno będzie miał znaczenie,bo jeśli np nie toleruję laktozy to nie znaczy,że mam wyeliminować całkowicie np kefir,czy jogurt,gdzie są to produkty fermentowane

ale co jeszcze dodam,że nie łączenie produktów też ma wpływ
zjem sam owies nawet może być z jajem i jest ok,a zjem z mlekiem i jest niedobrze

ja przez kilka lat obserwuję i tyle razy "bawiłam" się w wykluczanie takich a takich produktów,ale ile razy zdarzała się pokusa i potem ból i stękanie

o dziwo po słodkim nic mnie nie boli jakieś jeżyki albo coś

moje serce i umysł będą pchać mnie do walki,gdy ręce i nogi będą zbyt słabe...

http://www.sfd.pl/temat621220

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2084 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 8275
mnie po słodkim tez nic nie boli

a jakie produkty za bardziej fermentowane, wiesz moze tach chronologicznie od najmniej do najbardziej.. bo rozumie ze te najbardziej powinnym byc najlepiej przyswajalne..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 14945 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 56805
akneraj stare czasy zachciało mi się mleczarstwa,a mogłam wybrać fermentacje to bym może umiała bimber pędzić i taki tam

kavva głównie to są produkty tj: kefir,maślanka,jogurty produkty pozbawione cukru mlecznego-laktozy a i teraz tzw produkty nowej generacji np popularne biojogurty

moje serce i umysł będą pchać mnie do walki,gdy ręce i nogi będą zbyt słabe...

http://www.sfd.pl/temat621220

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

kiedy podciąganie?

Następny temat

Mały problem z bicepsem

WHEY premium