SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 277079

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11274 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 38938
Jest ryzyko że się spali..., to zależy jaką ma moc, ja do masła orzechowego używam młynka do kawy - z tym, że nie dodaję oleju tylko same orzechy mielę. Być może z olejem słabszy blender da radę

Winners train, losers complain.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 358 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 19244
Wolałabym go nie spalic bo to z jakiegoś fancy robota kuchennnego, sprobuje w mlynku od kawy faktycznie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 324 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 13903
Ja spalilam moj blender philipsa o mocy 1000 wat probujac robi tahini, czyli mielac ziarna sezamu. Mlynek do kawy brzmi bezpieczniej:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 444 Wiek 38 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 43294
polecam zainwestować w malakser, spokojnie można każde masło orzechowe czy pastę zrobić. Mój ma moc zaledwie 600 W, a mimo intensywnego użytkowania w tym przedmiocie już trzeci rok żyje:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 358 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 19244
hm w sumie mam w tym robocie malakser ale nigdy nie używałam :) muszę się siostry dopytać, to ona jest właścicielką ustrojstwa. ja mam dwie lewe ręce jeżeli chodzi o kuchnię
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 444 Wiek 38 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 43294
to super, malakser jest stworzony do takich rzeczy:) tylko niestety przy maśle, jeśli nie chcesz dodawać dodatkowego tłuszczu musisz uzbroić się w cierpliwość - parę ładnych minut to trwa (długo orzechy będą miały formę krokantu, potem proszku, a dopiero później zaczną się "maślić")- i sprawdzaj, czy Ci się sprzęt za bardzo nie nagrzewa, wtedy można na trochę wyłączyć i po jakimś czasie dalej ucierać.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 315
mam pytanie odnośnie kaszy, ryżu, soczewicy, makaronu itd. Jak mam liczyć ich kaloryczność? Te dane z tabelek na opakowaniach są względem surowego produktu czy gotowego do spożycia? I co z ich wagą wtedy?
Dodam, że nie posiadam wagi kuchennej, by to samej sprawdzić ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 532 Napisanych postów 8076 Wiek 42 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 66964
waga przed obróbką termiczną


czasem dodatkowo pisze, żę np.
w porcji po przyrządzeniu lub w 100 gotowego produktu

Zmieniony przez - porandojin w dniu 2014-05-18 15:51:50
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 315
Czyli jeśli powiedzmy jem woreczek ryżu 100g w suchym produkcie, to te 100 g wliczam do bilansu, nawet jeśli po ugotowaniu jego waga się zmienia? Dobrze zrozumiałam?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Lemon000
Czyli jeśli powiedzmy jem woreczek ryżu 100g w suchym produkcie, to te 100 g wliczam do bilansu, nawet jeśli po ugotowaniu jego waga się zmienia? Dobrze zrozumiałam?


Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium