Szacuny
20
Napisanych postów
1013
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
6121
anubis84
wszystko przed jak poz robieniu masz 100g liczysz tak jakby było 200g.
- No, ale rozumiem, ze jedzac 100gram (po zrobieniu juz) to w diecie wpisuje normalnie 100 gram, tak? Czy wtedy wpisuje tak jakbym jadl 200? Domyslam sie, ze po prostu mimo wszystko 100 gram wpisuje bo reszta to woda w koncu.
Szacuny
20
Napisanych postów
1013
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
6121
Chodzi mi dokladnie o to, ze jak w dzienniku zywieniowym wpisze 200 gram kurczaka to wyjdzie mi 43 gram bialka, a przy 100 gram wyjdzie 22 gram. Teraz tylko pytanie, czy w tym dzienniku to wszystko co wpisuje jest zaliczone do nie zrobionego czy juz zrobionego? Bo jak nie gotowego to w takim razie wyebalem w pracy 43 gram bialka w 1 posilku, co jest jak dla mnie znacznie za duzo, a ja z pewnych wzgledow nie chce sobie pozwalac na takie bledy.
Szacuny
7
Napisanych postów
462
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
4408
Wszystko tam masz przed obróbką. Program nie wie czy pierś z kurczaka wrzucisz na patelnię z olejem czy do parowaru. Zastanów się, jak Ci się skurczy mięso przy obróbce to będzie to wynikało tylko z spadku udziału wody w produkcie. Chyba że przypalisz mięso to będzie miało mniej białka.
Szacuny
20
Napisanych postów
1013
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
6121
Czyli przez cale zycie co czwiczylem to ewidetnie przeginalem w diecie z tym kurczakiem i bialkiem, bo wiesz nie mialem pojecia, ze tak to dziala i jadalem po 150/200 gram takiego przed obrobka a to wychodzi dobre 40gram bialka a to troche za duzo... To teraz w takim razie bede tam wpisywac 200 gram w tym dzienniku albo po prostu 100 gram i co da mi tak naprawde 50 po obrobce , ale wartosc bedzie te 22 gram bialka. Dzieki Pawel :)
Szacuny
20
Napisanych postów
1013
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
6121
Dzieki wielkie Panowie... w takim razie bylem w duzym bledzie i mialem duzy nadmiar bialka w diecie.... Teraz wszystko skoryguje i w miare czasu ogarne. Dzieki Wam!