SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 278436

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 100 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 3125
na opakowaniu napisane bylo 45 min gotowac, soczewica zielona jestem 100% pewna :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1023 Wiek 41 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 26862
Ja zamroziłam raz, ale nie bardzo to wyszło szczerze mówiąc.
A propos strączków - myślicie, że można je wcinać codziennie? Jakoś tak mi ostatnio wychodzi - na zmianę jakaś fasola, ciecierzyca, soczewica (100 gram suchych na dzień około). No i wiem, że tu się nadaje na soję, a przecież to też strączki i część substancji w nich się pokrywa (np. we wszystkich są fitoestrogeny), tak więc się zaczęłam zastanawiać.

Tu się upgraduję -> http://www.sfd.pl/Srocze_krok_po_kroku-t988368-s18.html
"It's not going to be easy. It's going to be worth it."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 100 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 3125
a po ugotowaniu w lodowce ile dni mozna trzymac? nie przejem takiej ilosci szybko, jaka ugotowalam :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1341 Wiek 47 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35629
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 100 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 3125
w sumie, niezly pomysl, dzieki :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1056 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7101
Ja mam takie pytanie techniczne - jak pieczecie chleb to jak obliczacie wartość kcal i BTW dla jednej kromki? Jestem kompletnym beznadziejnym zerem matematycznym.

"No pain, no gain"

"People ask me how to eat well. It is simple. You look like what you eat. If you look like a garbage can, you are probably eating garbage. Eat lean and mean whole foods if you want to look lean and mean" Arnold Schwarzenegger
.................
Mój Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_Vredotaa_-t958238.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
eveline Trener personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 1440 Napisanych postów 15979 Wiek 36 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 230563
Vredotaa
Ja mam takie pytanie techniczne - jak pieczecie chleb to jak obliczacie wartość kcal i BTW dla jednej kromki? Jestem kompletnym beznadziejnym zerem matematycznym.


(A) przed pieczeniem
(B) po upieczeniu
1) ważysz wszystkie składniki:
- sumujesz wagę(A) [waga każdego produktu]
- sumujesz białko(A) [suma wartości białka wszystkich produktów],
- tłuszcze(A) [suma wartości tłuszczu wszystkich produktów],
- węgle(A) [jak wcześniej ale dla ww],
- kcal(A) [sumujesz wszystkie kcal]
2) wszystkie procesy prowadzące do "powstania" chleba (lub każdego innego produktu)
3) ważysz po upieczeniu i liczysz proporcje dla nowej wagi(B) (w procesie pieczenia waga się może zmienić).
waga(A) - 100%
waga(B) - x
x=(waga(B)*100%)/waga(A)
----------------------------
x - to Twoja liczba do liczenia proporcji

dalej obliczasz wartości btw i kcal dla wagi chleba po upieczeniu

białko(A) - 100%
y - x% (już obliczone)
--------------------------
y - to ilość białka na cały bochenek

tłuszcze, węgle, kcal liczysz tak samo i na końcu będziesz miała nowe wartości dla upieczonego chleba i z tego oblicz sobie ile wychodzi na 100g. Te wartości wklep sobie w produkty na potreningu.pl i dalej jak ukroisz kromkę to już ważysz sobie i dodajesz do dziennika.


Zmieniony przez - eveline w dniu 2013-08-21 12:23:47
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1056 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7101
Dziękuję Ci dobra kobieto :)

"No pain, no gain"

"People ask me how to eat well. It is simple. You look like what you eat. If you look like a garbage can, you are probably eating garbage. Eat lean and mean whole foods if you want to look lean and mean" Arnold Schwarzenegger
.................
Mój Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_Vredotaa_-t958238.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1341 Wiek 47 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35629
ja to robię prościej, wpisuję na potreningu wszystkie skłądniki jakie użyłam do bochenka, one się sumują na dole, jak już się chleb upiecze waże go i odejmuję od wagi ( w gramach ) 2 zera :) i tym dzielę kalorie i btw - wychodzi wartość dla 100 gr i wpisuję ją do kalkulatora potreningu jako swój produkt
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 69 Napisanych postów 1532 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 106705
Hej dziewczyny, mam pytanie, czy macie jakiś sprawdzony przepis na paprykę konserwową/marynowaną? Szukam po necie i wszędzie jakieś inne proporcje na zalewę, a no i nie wiem czy cukier jest konieczny i czy on dużo szkodzi, jak go rozpuszczę do zalewy? czy go można czymś zastąpić?
Z góry dzięki za odpowiedzi, jadę na zakupy po kilka/kilkanaście kg papryki
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

forma lato