SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 276218

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 332 Napisanych postów 3392 Wiek 11 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 128135
Wszystko szklane się nada. Ja trzymam w dużym dzbanku takim zamykanym, we flaszkach po winie, albo nawet w zwykłych słoikach.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 455 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3490
hej dziewczyny

mam pytanko do tych was ktore stosowaly diete z mala iloscia wegli czy po przejsciu z diety wysokoweglowej badz tez zwyklego odzywiania na diete z niska iloscia wegli zauwazylyscie poprawe stanu cery?

czy waszym zdaniem low carb i inne wynalazki z mala iloscia wegli powoduja poprawe stanu skory tj. mniej pryszczy

dzieki za odp.
pzdr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 501 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 14246
hej dziewczyny, nurtuje mnie taka kwestia. Już wiem, że słonecznik nie jest najlepszy. A czy kiełki słonecznika też są kijowe? Bo jak mam do wyboru te wszystkie rodzaje, to właśnie sięgam po słonecznikowe. No i zaczęłam się nad tym zastanawiam a na internecie nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi. Będę wdzięczna za opinie :)

I drugie pytanie, korci mnie zrobić jakieś azjatyckie danie. Czy któraś z Was orientuje się, który z tych makaronów chińskich ma najlepszy skład itd itp?

A to niezwiązane z kuchnią, ale bardzo mnie rozbawiło Przeglądam sobie nowości promocyjne aż tu nagle...



A tak walczę ja http://www.sfd.pl/liqierek_bezalkoholowy-t909754.html

Good things come to those who work their asses off the couch.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 246 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 17183
Dziewczyny!!!
Jak myslicie bedzie to jakis problem jesli w odlozonym zakwasie jest kilka ziarenek siemienia i kilka pestek dyni???
Mam juz dosc stary zakwas. Ostatnim razem zagapilam sie i te "50gram" na nastepny chleb wybralam, kiedy w masie byly juz te dodatki.
Zakwas pachnie jak wczesniej, nic dziwnego sie tam nie porobilo... co myslicie ??? :)

Zmieniony przez - bodyrockerka w dniu 2013-06-06 21:39:32
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 332 Napisanych postów 3392 Wiek 11 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 128135
bodyrockerka
Dziewczyny!!!
Jak myslicie bedzie to jakis problem jesli w odlozonym zakwasie jest kilka ziarenek siemienia i kilka pestek dyni???
Mam juz dosc stary zakwas. Ostatnim razem zagapilam sie i te "50gram" na nastepny chleb wybralam, kiedy w masie byly juz te dodatki.
Zakwas pachnie jak wczesniej, nic dziwnego sie tam nie porobilo... co myslicie ??? :)

Zmieniony przez - bodyrockerka w dniu 2013-06-06 21:39:32


Moja mama podobny numer zrobiła i odjęła zakwas jak już w niego "śmieci" nasypała. Nic się nie stało, już sporo czasu minęło i nadal wszystko działa. Obserwuj go po prostu, jak przestanie działać albo spleśnieje, to mówi się trudno, wywalisz. Ale myślę, że będzie o.k.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Nic nie szkodzi siemię ani ziarno z czasem będzie go coraz mniej w zakwasie, na pewno nie bedzie słabszy, piekłam cały rok chleby na zakwasie i zadne tam zapodziane ziarenka nie osłabiały jego mocy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Wiek 43 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1871
Jeśli podgrzałam dość intensywnie zakwas i zrobiły mi się grudy to czy jest sens go ratować? Czy zrobić nowy? Mój zakwas ma z rok jak nie lepiej i żal mi niezmiernie ...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 3212 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 43594
cyfrzak, nasz mial 2lata jak poszedl do smieci (cos sie w niego wdalo), jak umiesz juz robic zakwas to nowy bedzie smigal w tydzien. To sa zywe drozdze wiec podgrzewanie moze im nie przysluzyc... sprobowalabym raz zrobic chlebek i jak sie nie uda to rob nowy. Jak sie uda to daj znac, dobrze wiedziec co taki zakwas moze zniesc

The best way to predict your future is to create it.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Wiek 43 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1871
oki. Już dosypałam mąki i ciutkę cukru.
Klnę sobie w brodę bo chleb gryczany jest dość oporny do wyrośnięcia a jeszcze na młodym zakwasie.. Lato mogłoby przyjść a nie w domu temp że chodzę w skarpetach i bluzie. Jak tu zakwas ma pracować
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 246 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 17183
Dzieki wielkie dziewczyny!!! 2tyg. juz w lodowce siedzi i nie wyglada podejrzanie wiec w weekend szykuje sie pieczenie :)
Zakwas robilam z maki zytniej 2000 ale po 3 wypiekach bylam zmudzona dodawac pszennej razowej 2000 bo tutaj w NL ciezko dostac taka zytnia. No ale pomimo tego chlebek wychodzi calkiem smaczny :D
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium