...
Napisał(a)
Ja tez tak mialam, wstretny wtedy w smaku jest. Ale u mnie było tak ze zakwas nie pracowal po wyjeciu z lodowki i chleb nie wyrastal. Teraz mam zakwas na stole, nie w lodowce i dokladam do niego codziennie po trochu, ale czy dobrze to nie wiem. Ten ostatni mi wyrósł i juz nie byl taki niesmaczny. Na pewno na poczatku było lepiej. A Ty jaka masz make?
...
Napisał(a)
Ja zawsze w lodówce mam zakwas i zawsze było ok, więc tym bardziej nie wiem dlaczego tak się dzieje, a ostatni wyszedł mi tak dobry, że miałam ochotę zjeść caly od razu. Mam żytnią typ 2000. Raz mi nie wyrósł wcale ale smakował dobrze, a tego nie da sie jeść
...
Napisał(a)
nie patrz na ilosci patrz na konsystencje jak robisz chleb, maka chłonie wode, teraz jest sezno grzewczy ta sama ilosc maki ma mniej wody,
...
Napisał(a)
yhm, z tym zakwasem to jakieś cuda zaczyn trzymałam w lodówce, ale dokarmiany zakwas to trzymam w ciepłym, a konkretnie na akwarium, żeby miał przyzwoitą temperaturę.. i teraz ja mam zagwostkę, bo może to przyczyna niskiego wzrostu. Zobaczymy jutro, co z niego wyrośnie..
Stop boring me and think. It's the new sexy...
...
Napisał(a)
A ja mam pytanie o tę mąkę 2000. Czy można z niej coś zrobić innego np. dodać do omleta, albo zrobić naleśnika. Jak tak, czy można na redukcji. No i polecam dla tych, co nie mogą bez słodkiego w święta, beziki z białka, wiórek kokosowych (takie kokosanki) i można dać słodzika.
...
Napisał(a)
jesli pytasz o zytnia 2000 to ja osobiscie nie polecam nalesnikow, myslalam ze pawia puszcze, a jesli pszenna to ja sie nie wypowiadam
...
Napisał(a)
porandojin - zmiel płatki owsiane i będzie mąka owsiana, naleśniki śmiało możesz z niej robić. Osobiście też robiłam z żytniej 2000 i dawały radę (nawet małż zjadł a on wybredny jest ).
"pod tym niechcianym tłuszczem niekoniecznie ukrywa się nasz ideał urody" Obliques
Don’t be a follower. Be a leader even if for a while you are only leading your shadow.
DT -> https://www.sfd.pl/DT_Arphiel-t1191724.html
...
Napisał(a)
Z maki 2000 zrobisz pyszne ciasto marchwiowe
...
Napisał(a)
lilith, zakwas im starszy tym mocniejszy, za dużo dałaś jak jest kwasny, zmniejsz ilość do 350, tyle wystarczy na 500 g mąki i pilnuj, zeby nie przerosnął ( wgłębienie w dół w chlebie oznacza że ciasto przerosło )
a naleśniki z m. żytniej pychotka :) tylko muszą byc dobrze usmazone, a ciasto w miarę rzadkie, mozna je później pokroić na trójkaty, wsadzić do piekarnika i wysuszyć na naczosy do guacamole
a naleśniki z m. żytniej pychotka :) tylko muszą byc dobrze usmazone, a ciasto w miarę rzadkie, mozna je później pokroić na trójkaty, wsadzić do piekarnika i wysuszyć na naczosy do guacamole
Poprzedni temat
Trening Brzuch, nogi
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- ...
- 300
Polecane artykuły