SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 278326

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 55 Napisanych postów 13783 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 111973
gdzieś wyczytałam, że przez wrzątek traci się wartości, zalewam zwykle wodą z butelki lub przegotowaną

what doesn't kill you makes you stronger.
▪█─────█▪

PODSUMOWANIE PRZEMIANA SYLWETKI 2013
http://www.sfd.pl/PODSUMOWANIE_PRZEMIANY_/_UNKNOVVN-t953320.html

PRZEMIANA SYLWETKI 2013
http://www.sfd.pl/Konkurs/UNKNOVVN-t933010.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 701 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10356
Dziewczyny - pomocy!! Chciałabym kupić sos sjowy, ale nie wiem na co zwracać uwagę patrząc na skład - jaki będzie dobry? A może jakieś inne wytyczne, czym sie kierować?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 3212 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 43594
mathilda podlaczam sie do pytania bo sama bylam ciekawa

i pytanie odnosnie Duńskich frykadeli rybnych w wersji redukcyjnej
robil ktos bez huska? mam plan zrobic ale huskajuz nie mam a dodatki zbozowe nie wchodza w gre i chyba zaryzykuje takie rozpadajace sie bo ryba juz rozmrozona a mi sie chce zjesc cos dobrego

The best way to predict your future is to create it.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 5052 Wiek 53 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 81876
Zrobiłam pasztet strączkowy według przepisu "Oveja", może nie wygląda za elegancko ale jest pyszny. W planach mam chleb, ale boję się zrobić zakwas (jeszcze pomęczę się z myślami parę dni i pewnie spróbuję

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11150 Napisanych postów 51584 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
reziolki, nie ma sie czego bac! tzn. nastaw sie, ze pierwszy raz moze nie wyjsc, ale nie poddawaj sie, bo naprawde warto probuj do skutku.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1157 Wiek 67 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 15607
dontknow
co do pieczenia chleba- czy mozna wstawic wyrosniete ciasto do cieplego juz piekarnika? do tej pory wkladalam do zimnego, bo tak bylo napisane w przepisie.. ale jutro mama piecze karkowke i szkoda mi czekac specjalnie, az sie piekarnik schlodzi, zeby od nowa go nagrzac.


jeśli pieczesz chleb z przepisu, który jest na blogu Liski, to chyba nie. (gdzieś tutaj podawałaś link do tej strony). Ona tam wyraźnie podkreśliła, że piekarnik ma być zimny, ale ciekawa jestem jak Ci wyszedł jeśli wstawiłaś go do gorącego piekarnika. Ja chleb do wyrośnięcia wstawiam na noc do lodówki i rano piekę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1157 Wiek 67 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 15607
czym można zastąpić odżywkę, którą czasami podajecie w przepisach? Sory, że dwa razy, ale nie mogłam edytować swojej poprzedniej wypowiedzi.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 935 Wiek 47 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 27624
Nie bardzo wiem o co ci chodzi i o który przepis i zależy, jakie zadanie ma spełniać. Bo dodaję się ją chyba przeważnie dlatego, że jest słodka i np do sernika daje się żeby nadął słodycz i smak czasami.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 3212 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 43594
Kociszcze - jeszcze nie moge odzywek wiec kombinuje jesli szukasz zamiennika do zageszczania to zalezy co robisz ostatnio uzylam mielonych migdalow albo startej cukinii-takiej mlodej jako zageszczacz do zapiekanki z ryba. No chyba ze do jakiegos deseru... wtedy cukinia tez sie nada -ona jest neutralna w smaku i kiedys pieklam z nią brownies



The best way to predict your future is to create it.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1157 Wiek 67 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 15607
roksanna1
Nie bardzo wiem o co ci chodzi i o który przepis i zależy, jakie zadanie ma spełniać. Bo dodaję się ją chyba przeważnie dlatego, że jest słodka i np do sernika daje się żeby nadął słodycz i smak czasami.


znalazłam fajne przepisy na desery (bo ja je kocham i tam właśnie jest odżywka. Jeśli jej nie uzywam to rozumiem, że mogę dać fruktozę?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

forma lato