SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 277282

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1546 Wiek 49 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 31468
pasztet upiekłam wczoraj wieczorem, jej znow mi sie bardzo nie chciało za niego zabrać,ale ... dałam rade. Wyszedł dość mokry ( dałam puszkę pieczarek i 2 jaja) i jakiś łamliwy, ale w smaku dość dobry. Skorzystałam z rad i dodałam duuużo przypraw ---jakie mi sie tylko nawineły pod rękę i 20 min przed koncem pieczenia 2 lyzki sera zoltego na wierzch.
Jutro jem pierwsza porcje na sniadanie a polowe zamrozilam

Czego nie możesz pokonać to powinnaś wykorzystać

http://www.sfd.pl/Kaszmir...__dalsza_droga-t898494.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 816 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 25473
Ja mam może głupie pytanie, ale jak to jest z tą soczewicą? Znalazłam wypowiedź którejś z dziewczyn, która pisała, że soczewicę moczy 3 bodajże dni, aż zacznie kiełkować - rozumiem, że przez namaczanie z ziaren pozbywa się jakiejś niekorzystnej substancji, ale o co dokładnie chodzi? Kupiłam worek soczewicy zielonej Sante, na opakowaniu napisane jest, żeby po prostu zalać szkl soczewicy szkl wody i gotowac do wchłoniecia przez nia płynu... więc jak to jest?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 94 Napisanych postów 5856 Wiek 40 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 54638
Marta przy soczewicy nie piszą nic o moczeniu, ponieważ ugotuje Ci się szybko bez tego, a inne strąki nie.
My moczymy strąki i owsiane ze względu na kwas fitynowy, który osłabia wchłanianie minerałów i blokuje enzymy.

Aktualny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_DT/Lejjla-t988136.html

"Mięśnie są pojętne jak woły robocze.Jeśli ostrożnie,krok po kroku,
zwiększa się obciążenie,uczą się je znosić."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 816 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 25473
Aha, właśnie o to mi chodziło, dzięki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jakie będą wartości kcal i BTW dla suszonego mięsa z polędwicy wołowej? Nie znalazłam odpowiedzi na to pytanie w kuchni SFD.
Albo może któraś z Was wie orientacyjnie, o ile te wartości zmienią się /100g ? Będę wdzięczna za pomoc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 3023 Wiek 111 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 89758
Mam dwa pytania i prośbę.
Prośba do Martuccy o przepis na kabanosy.
Pytania: czy suszoną wołowinę można zrobić, jak się nie posiada termoobiegu?
Czy można robić zakwas w zakręconym słoju? Jak robiłam w naczyniu z plastikowym wieczkiem, zalęgły mi się w nim owocówki... Musiałam wywalić.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 1409 Wiek 12 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 28681
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 5434 Wiek 38 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 41059
zakwas musi miec dostęp tlenu, słoik z płótnem i gumka recepturka

http://www.sfd.pl/t856312.html
http://tnij.com/5Rd9Z

In both architecture and human beauty, form follows function - Mark Rippetoe

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 5434 Wiek 38 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 41059
Marta, ja mocze soczeiwce tez, gotuje sie jeszcze szybciej. a moczenie dluzsze sprawi ze skiełkuje i na surowo można jesc.

http://www.sfd.pl/t856312.html
http://tnij.com/5Rd9Z

In both architecture and human beauty, form follows function - Mark Rippetoe

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Redcow, dziękuję.

Robię zakwas, dzisiaj ma już czwarty dzień i rano jak do niego zajrzałam, ma wierzchu była taka jakby skorupa, jakby trochę się wysuszył. Rozmieszałam to. Normalne, czy coś nie tak?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium