Pietrszuki w parmezanowej skorupce:
pietruszki obrać, pokroić wzdłuż na 3-4 kawałki, gotować na parze tylko 4 min.
obtoczyć w mieszance 3/4parmezan + 1/4mąka(u mnie okriszowa 3000) + sól, pieprz
włożyć na nałuszczoną blachę do gorącego piekarnika.
piec jak frytki do zrumienienia i schrupienia skorupek.
pyyycha
(przepis z bloga [strawberriesfrompoland.blogspot.com])
i dziś jeszcze wymyślone na poczekaniu pietruszkowe wariacje
nazwałam to:
mus z pietruszki, grochu i narkowców
2 pietruszki ugotowane na parze, obrane
zmiksować z 30 g nerkowców i ugotowanym grochem (30 g przed gotowaniem, u mnie 80 g po u(roz)gotowaniu)
na coś a la mus.
pewnie lepiej by wyszło gdyby nerkowce wpierw namoczyć.. jak ktoś spróbuje proszę dajcie znać, może tylko mi smakowało
Zmieniony przez - yosis w dniu 2011-04-18 21:56:57
http://www.sfd.pl/t856312.html
http://tnij.com/5Rd9Z
In both architecture and human beauty, form follows function - Mark Rippetoe