Szacuny
2
Napisanych postów
6302
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
18029
Ja z moja robiłam w ten sposób- "mamo mam dziś do zrobienia trening, musze wyjśc po zakupy i cos tam jeszcze. Do danej godziny mam czas, co mama chciałaby zrobic?"
To co dziś niemożliwe, kiedyś będzie tylko rozgrzewką.
Szacuny
2
Napisanych postów
6302
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
18029
Lumi, trzeba chciec się dogadać, ale musisz czuć że twoje potrzeby też są uszanowane. Zalezy też jakie masz podejście- wytrzymac bo to tylko raz do roku i znów na rok mam spokój, czy przestać przeżywać horror co miesiąc jak teściowa przyjeżdża. Ja jestem bardzo nerwowa i bym nie wytrzymała ciagłego pomiatania mną i przed nikim cały dzień na baczność bym nie stała.
Szacuny
0
Napisanych postów
786
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
9736
Latwo powiedziec - asertywnie hehe juz pisalam ze foch byl ze skonczylam gotowanie bez niej mimo ze 2 godziny siedziala na kanapie :) A pierwszego dnia poleciala do sypialni swojego mlodszego syna (kotry z nami mieszka) i sprwadzala czy ma czsta posciel - kiedy ja pralam i czemu ma balagan w szafie- te wszytskie pytania do mnie a Mlody ma tylko 23 lata
Szacuny
0
Napisanych postów
786
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
9736
ja musze wytrzymac bo moj jest bardzo za mamusia wiec zadnego poparcia z jego strony nie bedzie tylko tlumaczenie ze ona juz taka jest. Jeszcze tylko 4 dni i wraca do siebie
Szacuny
2
Napisanych postów
6302
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
18029
Ja najpierw z mężem uzgodniłam wszystko, powiedziaam co mi się nie podoba, ustalilismy wspólne zachowanie wobec mamy jak przesadza i od tamtej pory jest w miare ok, bo jak tesciowa zaczynała się fochać na mnie i szukała wsparcia w synu, to syn mówił "zgadzam się z zona" i mama musiała się dostosować.
Szacuny
0
Napisanych postów
786
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
9736
chyba mimo tego calego narzekania - to na tak drastyczny krok nie jestem gotowa - nie mam sily na pieklo ktory by sie rozpetalo. przeczekam i bede sie modlic zeby za szybko nie wrocila