Witam, aktualnie jestem na diecie niskokalorycznej z wzgledu redukcji tkanki tłuszczowej robie chwilowy reverse diet i będę redukował dalej. Lecz mam pytanie chciałbym zamienić serki kanapkowe i inne przetworzone rzeczy na makrele z chlebem razowym w ilosci około 3 razy w tygodniu w pracy czy jedzenie weglowodanów wraz z taka dużą iloscia tluszczy [...]
Jak długo gotujecie schab wieprzowy lub jakiś inny rodzaj mięsa wieprzowego lub wołowego? Co polecacie? Na wrzątek czy zimną wodę? Pytam, bo chcę pierwszy raz ugotować
Witam, wiem, że ilość kcal w mięsie jest różna bo np. jeden kawałek karkówki ma więcej tłuszczu, inny mniej. Jeżeli produkt jest nowy, zawsze szukam info o jego kaloryczności w kilku źródłach. Ostatnio przyrządzałem żeberka, i według wszelkich tabel wychodziło, że w 390 gramach jest ok 900 kcal (według niektórych nawet 1200). A po przyrządzeniu i [...]
Jak to jest z tą wieprzowiną ? Czy można ją w ogóle jeść czy za tłusta ? Jakie części jeść a jakich nie ? Czy podczas ładowań wieprzowina może mieć miejsce?
Czy wieprzowinę typu karkówka czy schab można ugotować na parze ? Wiem, że delikatne mięso typu ryby, drób można gotować, ale wieprzowina jest twardsza. Czy podczas gotowania na parze wytapia się z mięsa tłuszcz, jak podczas zwykłego ?
Jakie mięso jest najbardziej wartościowe? Jestem na low-carb i chodzi mi ogólnie o te zawierające tłuszcz. Zastanawiam się ogólnie między wołowiną a wieprzowiną a dokładnie: - schab wieprzowy - karkówka wieprzowa - łopatka wieprzowa - wołowina rozbratel - wołowina szponder Wołowina jest podobno lepsza, bo zawiera beta-alaninę, jakieś tam ilości [...]
Może ktoś wytłumaczyć dlaczego mięso wieprzowe nie jest polecane dla sportowców tak jak kurczaki i wołowina; przecież zawartość białka np. w schabie wieprzowym jest porównywalna z filetem z kurczaka ?
A więc jest to bardzo uniwersalna potrawa, w zależności czy ma to być posiłek z węglami czy bez :-) - 200g mielonej szynki wieprzowej - 5g masła klarowanego - cebula - pieczarki - passata pomidorowa - przyprawy: papryka mielona słodka, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, przyprawa do mięsa mielonego (lub inna do mięsa) - kapusta kiszona - [...]
Gęsty jesienny gulasz z karkówki Dzisiaj chciałam Wam pokazać sposób na przepyszny ,gęsty gulasz ,idealny na zimne i deszczowe dni. Możecie do tego orzepisu użyć innego mięsa np.schabu wieprzowego,rostbedu wołowego lub udźca z indyka. Składniki: -1kg. karkówki wieprzowej -1kg.ziemniaków -4-5marchwii -3 [...]
Duszona wieprzowina z dodatkiem jarmużu i aromatycznym kuskusem. Składniki na 4 porcje: 500 g wieprzowiny( u mnie szynka kulka) 300 g kuskusu jedna duża marchewka 200 g jarmużu 1 duża cebula łyżka octu jabłkowego 200 g grzybów( u mnie pół na pół boczniaki i pieczarki) łyżeczka pasty curry ( u mnie czerwona) 2 ząbki czosnku łyżeczka ziaren gorczycy [...]
To Świnia podłożona przez rozum sługę Lucyfera całej ludzkości. Są dzisiaj całe miasta i wsie na kuli ziemskiej, które odżywiają się tylko sztucznie tuczonym wieprzem! Dzisiejsze masarnie tłuką tylko wieprze bo nie ma dziś w świecie rozumowców miejsca na szlachetne mięso. Świnia ma przecież za dużo „atutów" żeby z niej zrezygnować. Po 1 jest jej [...]
[...] oraz włosów. Jakie są źródła tyrozyny? Najlepszymi spożywczymi źródłami l-tyrozyny są produkty bogatobiałkowe. Szczególnie zasobne w ten aminokwas są: soja i strączki, drób, wieprzowina i wołowina, ryby, jaja oraz nabiał. Należy jednak uważać tutaj na produkty fermentowane i długo dojrzewające, takie jak sery twarde, czy przetwory mięsne. W [...]
[...] Pamiętaj, że nie jest to tylko mięso, ale także produkty, które je zawierają. W tej diecie bardzo ważne jest czytanie składów i etykiet. Produkty niedozwolone to: wołowina, wieprzowina, jagnięcina i inne czerwone mięso kurczak, kaczka i inny drób ryby i skorupiaki, takie jak kraby, małże, krewetki, ale także produkty zawierające w składzie [...]
Diety ketogeniczne charakteryzuje niewielka podaż węglowodanów tj. od 30 do 50 g dziennie (5-10% energii), duży udział tłuszczów (65-80%) i niewielka lub standardowa białka (15-25%). Ogólnie tego rodzaju diety nie są uważane za niezdrowe, przynajmniej w krótkim okresie czasu. Ogólnie naukowcy sądzą, że kamienie nerkowe występują u około 1 na 20 [...]
Moda na posiadanie brody nie przemija, a w obecnej sytuacji nawet się nasila. Jednak nie wszyscy mężczyźni mogą równie łatwo wyhodować brodę. Na szczęście istnieje kilka metod, które mogą w tym pomóc. Jedną z nich jest przyjmowanie suplementów zawierających biotynę, która znana jest przede wszystkim z korzystnego wpływu na skórę, włosy i [...]
Jak podał portal RMF.FM: „czescy lekarze weterynarii nakazali w czwartek jednej z sieci handlowych wycofać prawie 17,5 tony mielonego mięsa wieprzowego z Polski, w którym znaleziono 60 razy więcej antybiotyków, niż pozwalają przepisy. Osoby, które nabyły produkt, powinny zwrócić go do sklepu”. Czy jest to gra polityczna, czy może coś jest na [...]
[...] rakotwórczymi. Powstają, gdy wysoka temperatura powoduje reakcję aminokwasów wchodzących w skład białek mięsa z kreatyną. Dotyczy to produktów takich jak wołowina, wieprzowina, jagnięcina, indyk, kurczak i ryba. Jak zredukować czynniki rakotwórcze podczas grillowania? Oczywiście nikt nie chciałby grillować wiedząc, że może doprowadzić [...]