[...] jakosci i lekkostrawnego tłuszczu. proponuje to porownac :- kurczak 200g ( ok40g bial, 5gtłuszczu ) + ryż a teraz wolowina 200g ( ok 40g bial, 20g tłuszczu ) + ryż albo wieprzowina 200g *( ok 40g bialka 40g tłuszczu) prosze policzyc kalorycznosc i sytosc takiego posilku. poza tym osobnik szczuply potrzebujae wiecej energii , a jedynie [...]
[...] i jigurtem lub kefirem 2. tunczyk w sosie wł (140g), pomidor, ryz ( ale tylko troche), oliwa (lub lyzka majonezu)ogórek, groszek zielony. 3.ryz lub ziemnaki, kurczak lub wieprzowina (200g), sorowka. trening 4. spaghetti (120g) z makaronem z przenicy durum, wolowina 250g- 300g pomidory, oliwa, ser zólty 5. ser bialy 200g dzem, jogurt, owoc [...]
Dodaj tłuste ryby jak śledź , makrela czy łosoś , dlaczego nie solisz ? Dodaj także tłustsze mięsa jak udka , podroby , wieprzowina czy wołowina . Pozdrawiam
Jak by się uprzeć to w każdym mięsie "masowym są". U krów pobudza się estrogenami produkcję mleka, u kur jajek. Chodzi też o szybszy przyrost wagi. W Polsce wieprzowina jest dosyć średniej jakości - bo świnie tuczy się długo ale myślę że możesz jeść bez obaw zarówno wołowinę jak i wieprzowinę (z przewagą tej pierwszej). Indyki i kaczki też są [...]
Nie przeszkadzajcie sobie, ja tam tylko podsumuję dotychczasową wiedzę :-P Wśród taniego jedzenia najbezpieczniejsze wydają się być: wołowina, wieprzowina i indyk. W miejsce twarogu albo jakieś pewniejsze jaja, albo tuńczyk. Soję i piwo omijamy. A jak się miewa sprawa z WPC? Raczej wychodzi na relatywnie fajne źródło białka, mimo że z prochu? [...]
[...] %-) Jednym słowem jesteśmy na nie wrażliwsze - i jak wam jedzenie kurczaka naładowanego estro może ujść płazem, tak nam już niekoniecznie. Kamikaz: myślę, że zarówno wieprzowina jak i wołowina mają przewagę nad drobiem jeżeli chodzi o "wolność od estrogenów". Wiadomo, mięso eko jest drogie, ale można przynajmniej starać się poszukać [...]
Prosił bym o sprawdzenie tej diety na mase !!! Mam 24 lata 187 wzrostu i waże 100 kg. Śniananie 9.00 Mleko zaw. 0,5 % 250g ( białko 3,5g tłuszcz 0,5g ww 5,1g kcal 40) Płatki owsiane 150g (białko 11,9g tłuszcz 7,2g ww69,3g kcal 366) MASS GAIN 60g (białko 20g tłuszcz 0,5g ww 74g kcal 390) II śniadanie 11.30 (w pracy od 10-18 charakter pracy [...]
1. Omlet z 3 jaj z siemienia lnianego + truskawki + gruszka 2. Stek wołowy, zupa krem z ziemniaków, brokuła, kalafiora i pora 3. Kanapka z chleba żytniego z pieczoną wieprzowiną i ogórkami małosolnymi 4. Piers z kurczaka + ryż + awokado + warzywa
cytat ze stronki I tak: cukier zdrożeje o 15-20 proc; ryż o 10 proc, a herbata o 10-15 proc. Mleko może stanieć nawet o 10 proc., a pieczywo raczej nie zdrożeje. Jeśli chodzi o wołowinę, to sezonowe wahania jej ceny nie powinny przekroczyć 10 proc. Wieprzowina powinna nieco stanieć, podobnie jak drób. drób tanieje
[...] mi sie ze jestes leniwy. Myslisz ze jak bedziesz pil gainera to nie bedziesz musial jesc i samo urosnie ;-)?? Chcesz rosnąc to wez sie w garść. Ogarni sobie miche Nie musisz jesc tylko kurczaka Sa jaja.wolowina wieprzowina itd... anubis84 bardzo dobre Ci napisal gainer to ostateczność !!!!! bez dobrej michy dlogo nie pociągniesz
W oparciu o powyższe jem mniej więcej tak; I posiłek przed treningiem ok 9:00 płatki owsiane na wodzie (ok pół szklanki płatków + łyżka miodu)jaja orzechy II posiłek (nie wiem czy to można nazwać posiłkiem) zaraz po treningu (ok 10:30 - 11:00) wypijam odzywkę białkową daj owsiane błystkawiczne III i IV posiłek ok godziny 13 oraz o 16 gotowane na [...]
Generalnie lepiej czerpać białko z pożywienia, jest pełno fajnych źródeł białka: jaja,twarogi,chude mięso(drób,wieprzowina,wołowina), ryby, odżywki to moim zdaniem ostateczność
[...] je rano i wieczorem jak pisales 2.szynka oczywiście chuda nie chodzi mi o plasterki szynki wiejskiej co z wsia ma tyle wspolnego co ja z Obama, tylko o normalne mieso (wieprzowina, wolowina, jagniecina, cielecina, bAranina, dziczyzna, drob) - do wyboru do koloru 3. chleb, bowiem to na uczelni to ciężko inaczej, tłuszcze są, pierś robiona na [...]
[...] dnia - tego co zjedlismy wraz z tym produktem - stopnia wytrenowania osoby, ktora to zjadla ;) (serio) 3. Czy istnieje jakas prosta matematyczna zaleznosc pomiedzy ig pojedynczego produktu, np. wieprzowina zjedzonego przez niewytrenowana, statystyczna osobe rano na czczo, a zjedzonym powiedzmy na kolacje, po 5 posilkach wraz z wieprzowinka?