Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
staraj sie komponowac posiłki tak aby bazowac mniej wiecej na tych produktach Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - jajka, -twarogi, serki [...]
I , II i IV posiłek brak pełnowartościowego białka dzięki któremu z reszty produktów białko się przyjmie. Co masz dodaj jajka , mięso ( drób, wieprzowina,wołowina) ryby (śledź , makrela, łosośdorsz, morszczuk, mintaj ) , orzechy włoskie migdały ...
[...] ale na oko to z 1900 lub 2000 kcal bym obstawiała. no i staraj się bilansować posiłki - czyli żeby w każdym byly bialka, tuszcze, weglowodany. w diecie warto tez sięgać tez po inne mięsa - zwłaszcza tłustsze (np. wieprzowina, wołowina) a nie tylko kurczaka. no i z nabiałem też nie warto przesadzać bo niektórym nie służy. tyle zauważyłam.
Arginina w pożywieniu występuje wszędzie tam gdzie jest białko. Szczególnie bogate w argininę są: - produkty mleczne: serki twarogowe, mleko, jogurty - wołowina, wieprzowina - mięso drobiowe - łosoś, tuńczyk, halibut - zboża, mąki - płatki owsiane - orzechy - soja, słonecznik Pożywienie to pozwoli Ci na efektywne dostarczanie argininy bez [...]
Arginina w pożywieniu występuje wszędzie tam gdzie jest białko. Szczególnie bogate w argininę są: - produkty mleczne: serki twarogowe, mleko, jogurty - wołowina, wieprzowina - mięso drobiowe - łosoś, tuńczyk, halibut - zboża, mąki - płatki owsiane - orzechy - soja, słonecznik Pożywienie to pozwoli Ci na efektywne dostarczanie argininy bez [...]
Serki to nie wszystko, musisz urozmaicać dietę . Masz spory wybór produktów z których możesz korzystać . Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - [...]
jeśli nie lubisz jajek to może ich nie jedz? kto Ci powiedział że musisz jeść jajka?? jest tyle innych źródeł białka - drób, wołowina, wieprzowina, ryby, odżywki Zmieniony przez - Nani20 w dniu 2009-06-22 11:07:22
[...] makrela), jaja (najlepiej od kur z wolnego wybiegu) oraz nabiał (twaróg, jogurty naturalne, kefiry, mleko). Uzupełnieniem mogą być podroby (np. wątróbka), dobra jakościowo wieprzowina (polędwiczki, szynka) oraz białka roślinne pochodzące z orzechów, produktów zbożowych czy warzyw strączkowych. Nie poleca się natomiast bazować na wędlinach, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] zadbaj o to aby w każdym posiłku było pełnowartosciowe białko i węglowodany oraz i/lub tłuszcze Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - [...]
[...] nie lubisz ...) 1. płatki owsiane, mleko, rodzynki , orzechy włoskie, suszone owoce 2. jajecznica z chlebem razowym 3. mięso (typu pierś z kurczaka, udo z kurczaka, wieprzowina, wolowina, ryba) + węgle (ryż, makaron, różne kasze) + oliwa z oliwek. 4. to samo co w 3 posiłku . 5. twaróg + chleb razowy oczywiście do tego warzywa, owoce. [...]
Nie ma czegoś takiego/takiego podziału. Są proporcje nasycony/jedno i wielonienasyconych, stosunek o3 do o6, natomiast jak przeanalizujesz tłuszcze pochodzenia zwierzęcego jak np żółtka, czy wieprzowina, to okaże się, że proporcja poszczególnych kt wygląda tam bardzo fajnie, o wiele lepiej niż np w takim "cudownym" oleju kokosowym.