Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Nie musi być pierś z kurczaka, wieprzowina też jest dobra. Odżywki są zbędne. Tutaj masz nieco opisane nt. diety przy ograniczonych funduszach: http://www.sfd.pl/Dieta_na_ka%C5%BCd%C4%85_kiesze%C5%84_by_k3ho-t183005.html
Napisałem Ci co zrobić. Dieta nie może opierać się na 4 produktach. Chyba, że to jeden z dni. W takim razie wklej pozostałe. Jeżeli są tam: ryby, wieprzowina, wołowina, różne orzechy, pestki, oleje, ryże, kasze, makarony, ziemniaki, itp. to będzie ok.
Jak chcesz mało węgli to dobierz sobie taką ilość ryżu by było mało, do tego kurczaczek, udka, pierś czy jakaś wołowinka, chuda wieprzowina, chuda świeża rybka, od biedy jajecznica, wielkiej filozofii nie ma. I jak kolega wyżej czytaj forum bo to wszystko napisane już jest
Creatyna możesz braci od dziecka spożywamy niewielkie dawki tego suplementu w : RYBY -dorsz 0,3 G/100Mg -śledż 0,1 G/100Mg -płastuga 0,2G/Mg -łosoś 0,45 G/Mg -tuńczyk 0,4G/Mg MIĘSO -wołowina 0,45G/Mg -wieprzowina 0,4G/Mg ja w twoim wieku już brałem kreatyne zmam ludzi którzy od 13-14 roku życia biorą i jest dobrze
[...] ok, dorzuć warzywo lub owoc. Posiłek 4 nie nadaje się na posiłek potreningowy - potrenigowy musi zawierać pełnowartościowe białko, najlepiej z mięsa (drób, wołowina, czasem wieprzowina, ryba) i węglowodany z ryżu, ziemniaków, kasza też nie będzie zła. Już lepiej będzie, jak zamienisz te posiłki - posiłek 2 i 3 daj jako okołotreningowe, w [...]
więcej czyli ile? problemy trawienne mogą świadczyć o złym działaniu układu pokarmowego, trawieniu białka przez układ pokarmowy. Czy po innym białku też tak masz np. wołowina, wieprzowina, ryby, jajka itp.?
Korzystaj z tych źródeł a będzie ok Odpowiednie proporcje i trzymasz się założonego bilansu Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - jajka, [...]
Bardziej przerośniętą kolagenem wołowinę warto właśnie ugotować do miękkości, np. w rosole z warzywami. Można później zmielić, doprawić smażoną cebulą i zrobić farsz do naleśników czy pierogów. Takie mięso (często w połączeniu z wieprzowiną) również świetnie nadaje się do zmielenia i wszelkich zastosowań mielonego mięsa - kotletów, pieczeni, [...]
Dla każdego dzienna ilość białka jest inna. Chodzi tu między innymi o Twoją wagę, cel diety itp Produkty bogate w białko to między innymi jaja, kurczak, indyk, ryby, niektóre nasiona i orzechy, twaróg, serek wiejski, czy też wieprzowina.
[...] kolega wyżej powiedział, różnorodność jest jednym z kluczy do sukcesu, nie popadajmy w skrajności, suchy ryż kura i oliwa :) Masz do wyboru z białka: kurczak,indyk,wołowina,wieprzowina,tłuste ryby,jajka,twarogi, chude rybki,serki wiejskie,odżywki białkowe. Z węglowodanów: ziemniaki,kasze,ryż,bataty,makarony,płatki jęczmienne,jaglane,żytnie,chleb [...]
[...] warzywa codziennie nie są najlepszą opcją podbij tłuszcz do około 1 g na kg masy ciała i białko do 2 Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne. Źródła tłuszczy: tłuste ryby, [...]
redukcja nie ma nic wspólnego z wołowiną czy wieprzowiną może się okazać że lepiej będziesz się redukował własnie na tego rodzaju mięsie a na pewno bedzie lepsze niż kurczak na okrągło