[...] Ponieważ ryby ogólnodostępne tez nie grzeszą czystością pomijam pseudo ryby typu panga, ale podobno dorsz czy łosoś niestety mogą mieć dużo rteci:( Liczyłam na drób bo jednak najszybciej się go przyrządza. Rozumiem ze więcej wartości dostarczy wołowina lub cielęcina niż wieprzowina? Narazie średnio sobie radzę z przyrządzaniem wolowiny:)
[...] ale odpowiedzi nie dostałam, więc tutaj jeszcze: pytanie odnośnie mięsa wieprzowego - w co jedzą ladies jednak wieprzowine zaleca sie ograniczać(tłuste mięso), ale czy ta wieprzowina na prawde jest aż taka zła? Jeśli nie, to która część najlepsza? Szynka? Schab? Łopatka bez kości? Które mięso jest najchudsze (ma najmniej żył)? Czy wątróbka [...]
jako, że przekopywanie się przez przepisy ladies w poszukiwaniu czegoś co bym zjadła, po raz któryś mnie z lekka zirytowało, to wreszcie zrobiłam na swoje potrzeby spis treści ;-) który pewnie można umieścić w lepszym miejscu - ale wrzucam tutaj. przy okazji - spis można uzupełniać na bieżąco. jeżeli ktoś dodaje przepis, to może napisać pod nim [...]
To jeszcze ja mam pytanie bo nie wiem jak liczyć schab pieczony... czy wg tej tabelki jako własnie "schab pieczony" czy może "wieprzowina, schab surowy bez kości" bo watrości BTW są całkiem inne dla tych dwóch... ? help...
[...] do dobrego mięsa. Zapytam moją mamę, czy próbowała coś robić z wołowiną. Z tego co kojarze, mixuje głównie różne kawałki wieprzowiny (np. łopatka + szynka albo schab) albo wieprzowina + kawałek drobiowy. A bym zapomniała - dla Lejdis które nie mają takiego wynalazku, można coś takiego zrobić w słoikach i zagotować. Ważne żeby mięso nie było [...]
[...] lekami i chemią. Pamiętam, że na forum czytałam, że chyba krowa wszystkiego nie zje i tak się jej nie szpikuje, ale nie jestem pewna, czy chodziło o wołowinę. Czy wołowina i wieprzowina są lepszą opcją niż kurczak (mniejsze zło)? Co natomiast w kwestii bardzo popularnej tu kaczki (myślę, że tak samo syfna jak kurczak)? Zastanawiam się, czy [...]
[...] 35+ - po raz pierwszy - wrzucam fotki mojej szamy :-) Na razie monotematycznie, ale piekę raz w tygodniu. W tym (i ubiegłym) padło na rolady, bo w Biedronce była świetna wieprzowina w plastrach. Większość tych potraw przygotowuję około 15 minut. Pieczenie: 45 minut. Podgrzewanie na parze lub delikatne podsmażanie. Rolada z szynki wieprzowej i [...]
[...] wątrobowego. Adik tak jak podpowiada niwix po treningu najlepiej pierś, staraj sie nie sporzywać w tym okresie (szczególnie w tym okresie)tłustych źródeł białka tj:wołowina, wieprzowina, mleko i produkty mleczne itp. Chodzi o to że poprzez pobieranie tłuszczu z pokarmem zmniejszysz absorbcje białek i cukrów, a ta w tym czasie musi być jak [...]
[...] -100 g płatek owsianych 23.białko na noc<35g>kazeina oczywiście staram,się urozmaicać posiłki,<często jem równierz makaron razowy,kasze itp.zaś z mięs nieraz chuda wołowina/wieprzowina proporcje to:6.9g węgli,2,5 białka<pełnowartościowe> i 0.6 tłuszczu moja waga to około 95 kg Zmieniony przez - patryksk8 w dniu 2008-01-04 21:29:35
Czy potreningu mogę pic takiego szejka : serek wiejski+2banany+mleko ? Wiem, że lepiej byłoby białko lub chude mięso/ryba, ale ciężko u mnie z chudym mięsem i rybą, a białko kupię dopiero za 2-3 tyg. Bo narazie jadłem tłuste mięso (wieprzowina przeważnie) + banany
Mam nieograniczony dostęp do wieprzowiny z każdej części wieprza :P Chciałbym to wykorzystać żeby nie kupować tego samego z biedronek, jest jakas tabela gdzie znajde jaki dokładnie rozkład b/t/w ma taka wieprzowina?
Do szejkera zero orzechów a oliwy jakieś 30-50 gr. w zależności ile żóltek i czy w ciągu dnia były jakieś tłuste potrawy no i ile wpadło orzechów . Ogólnie mi smakuje i przypomina kogelmogel z dzieciństwa