29/08/20 Trening tydzień 1 Aktywność Trening Kroki: 11k Trening A 1. Przysiady 10/10/8/8/8/8 40/45/55/55/55/55 Cały czas się rozkręcam w przysiadach, ciężar na tym zakresie powtórzeń wydawał się być akurat. 2. Wypychanie sztangi leżąc na ławce (Smith) 4x12 37/37/37/37 Czucie kosmiczne, odrobinę zmienione ustawienie, kąt ustawienia nóg i w [...]
[...] z jego dostarczeniem. Pod warunkiem, że jest ona dobrze zbilansowana. Do najlepszych źródeł cynku w diecie zaliczyć możemy: - ostrygi, - jaja, - wątróbka, - wołowina, - wieprzowina, - migdały, - strączki. W sytuacji, gdy jednak w naszej diecie nie ma zbyt wiele dobrych źródeł cynku lub mamy problemy z trądzikiem, warto jest, zastosować [...]
[...] ile mi zostało, to wiem!) i nic nie czuję). W diecie założenia mam takie: - mało węgli - tak do 100g - białko - też nie jakoś specjalnie dużo - do 100g (jaja, kurak, wieprzowina, twaróg/serek wiejski przycinam do minimum) - tłuszcze - podzielone zdania są... nasycone jeść/nie jeść.. Nie boję się tłuszczu, ale nie dowalam na siłę (jak to [...]
Maciek mięso w marketach to ogólnie druga kategoria i obojętnie czy to drób, wołowina czy wieprzowina. Nie widzę powodu dla którego drobiowe mięso miało by być zasyfione a wieprzowe to już nie. Żeby nie było mięso jem i często te marketowe. Mam u siebie w mieście tkzw biobazar i tam można kupić mięso eko. Chyba by mnie musiało poj**ać zdrowo żeby [...]
[...] swojego celu (redukcji/masy/jakiegokolwiek) U mnie rozkłada się to tak: - mięso głównie z lidla (boczek z wędzarni inter marche, albo z lokalnego sklepu) - zazwyczaj wieprzowina (szynka, schab, rzadziej karczek), czasem kura (głównie filety z piersi, a czasem cała; sporadycznie wątróbka), a ryba od święta (ja tam lubię śledzie, czy [...]
maikerusan - jadłem twaróg gdy był tanim źródłem białka. Potem staniała wieprzowina i piersi z kurczaka (w promocji) i na nie się przerzuciłem :-). Bywają okresy gdy jem po 20 jaj L dziennie. Na wszystkich tych źródłach białka można zrobić formę. Najłatwiej na gotowanych piersiach kurczaka przegryzanych szczypiorkiem maczanym w soli - dobrze [...]
Też chyba nie do końca zawsz tak było, bo pamiętam, że kiedyś na biedrze wszystkie mięso z lodówek (głównie wieprzowina) pakowane w waki, to kraj dostawy był nadrukowany - Dania, Belgia, Niemcy. Potem się chyba o to butlowali polscy rolnicy i teraz biorą od nich.
no ja też zawsze robię z szynki, nie podchodzi mi ostatnio tłusta wieprzowina - po większej ilości jest mi niedobrze, dlatego jak już "muszę" to karkówka, czy żeberka symboliczny kawałek zjadam, za to szynką mogę się zajadać pod korek :-)