[...] przetworzonych (konserwy), polepszanych (vegety) i dosładzanych rzeczy (keczupy, itd.), jak najmniej soli a więcej ziół i przypraw naturalnych. Kiszonki dobrze wpływają na trawienie (nie pasteryzowane, nie z folii tylko z beczek). Po każdym posiłku i pomiędzy :1,5l picia dziennie (herbaty słabe, ziołowe, zielone, woda z cytryną, słaba kawa NIE [...]
[...] o niewielkiej grupie artykułów. Oprócz margaryn ze stanolami i sterolami są to: pieczywo z błonnikiem rozpuszczalnym; margaryny i serki twarogowe z inuliną, która reguluje trawienie i obniża poziom cholesterolu (niedługo w sklepach pojawią się specjalne ciasteczka z tą substancją); jajka i pieczywo z kwasami tłuszczowymi omega-3 i jogurty z [...]
[...] tę właściwość: wyciąg z karczocha jest coraz częstszym składnikiem preparatów regenerujących wątrobę. ..i całą resztę Karczoch dodatkowo ma pozytywny wpływ na apetyt i trawienie, stymulując nie tylko wydzielanie żółci, ale i śliny oraz innych soków trawiennych, a jego działanie moczopędne pozwala organizmowi pozbywać się nadmiaru wody, a [...]
[...] 0,6% alkoholu i może być podawany osobom cierpiącym na przewlekłe biegunki. Kefir ma wartość odżywczą niższą niż jogurt lecz działanie podobne. Pobudza apetyt i usprawnia trawienie pokarmów zwiększając wydzielanie enzymów trawiennych. Maślanka Niskotłuszczowy, niskokaloryczny i orzeźwiający napój mleczny otrzymywany podczas produkcji masła. Po [...]
[...] periodyku "The Journal of the American Medical Association". Kawa pobudza i zmniejsza uczucie zmęczenia, dotlenia krew, przez co ułatwia koncentrację, pozytywnie wpływa na trawienie i krążenie, a lekarze polecają ją osobom cierpiącym na niedociśnienie tętnicze i nadkwasotę. Ponadto naukowcy znaleźli mocne dowody na to, że kawa obniża ryzyko [...]
[...] czlowieka z cukrow prostych. Błonnik przez organizm człowieka nie jest przyswajany, ale jego obecność w pożywieniu jest konieczna. Daje bowiem uczucie sytości, ułatwia trawienie, pobudza perystaltykę jelit i przyspiesza wydalanie kału. Źródłem błonnika jest razowe pieczywo, grube kasze, warzywa i owoce. __ pzdr, xik Zmieniony przez - xik w [...]
[...] odpowiedniej definicji, kształtu i jędrności ciała. Zawarty w preparacie błonnik kukurydziany jest źródłem nieprzyswajalnych frakcji węglowodanowych, które usprawniają trawienie, absorbują związki tłuszczowe z przewodu pokarmowego i wspomagają jego oczyszczanie. Jego ogromną zaletą jest brak glutenu, znajdującego się w większości preparatów [...]
[...] powstawaniu zmarszczek (dodam od siebie ze Omega-3 ma wiele innych funkcji pro zdrowotnych) Papryka Obniża cisnienie krwi, poprawia krążenie, likwiduje obrzeki, poprawia trawienie, pomaga zwalczac zakażenia bakteryjne Płatki owsiane należa do produktów wspomagających na rózne sposoby odmladzania organizmu, obniżają poziom "zlego" i [...]
[...] naukowe sugerują, że najbardziej efektywna jest suplementacja wolnymi aminokwasami BCAA i L-Glutaminą. Dzięki podaniu ich w czystej formie organizm nie traci czasu na trawienie i niemal natychmiast docierają one do mięśni, gdzie aktywnie stymulują procesy wzrostowe. BCAA G-FORCE to preparat stanowiący połączenie tylko krystalicznie [...]
[...] jest zdrowy, jest sprawdzenie ilości zawartego w nim błonnika. Dlaczego? Bo im więcej go w makaronie, czy chlebie, tym wolniej będziesz je traiwł. A rozłożone w czasie trawienie jest dobre dla Twojego zdrowia, bo: - obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów, dzięki czemu zmniejsza ryzyko miażdzycy - stabilizuje stężenie gluozy we wkrwi - [...]
[...] Udział w trawieniu Wątroba ma zasadnicze znaczenie dla prawidłowej przemiany materii -węglowodanów, białek i tłuszczów. To ona produkuje i wydziela żółć warunkującą trawienie tłuszczów i przyswajanie witamin, które się w nich rozpuszczają, czyli A, D, E i K. Zagęszczona żółć jest gromadzona w pęcherzyku(woreczku) żółciowym, który pod [...]
[...] go gromadzić. Może to być spowodowane przez zaledwie kilkaset złych kalorii, zawartych w cukrach prostych. 3. JEDZ CZĘSTO NIEWIELKIE POSIŁKI. Przeżuwanie, połykanie i trawienie pożywienia wymaga zużycia energii. A więc za każdym razem, kiedy jesz, twój metabolizm wzrasta. Im częściej będziesz jeść, tym lepiej będziesz przyswajać składniki [...]
[...] dostępna w niektórych sklepach spożywczych. Dla celów robienia masy warto skupić się na dwóch właściowściach imbiru. Po pierwsze imbir pobudza apetyt a także poprawia trawienie poprzez zwiększenie wydzielania soków żoładkowych. Nie drażni przy tym żoładka w takim stopniu jak np. pieprz. Warto zatem dodać imbiru do ciężkostrawnych posiłków [...]
[...] hydroskopijna ), wciągało to wodę - naprawdę dużo wody wciąga, po czym po 20 minutach jadłem. Pierwsze miechy z kozieradką, to mega pierdy, mega smród z bąków ( niezłe trawienie ), wpieprzałem co wlezie i nie tyłem... rodzice uświadomili, że taki stan rzeczy nie jest napewno korzystny dla mojej wątroby ect :D Zmniejszyłem dawki, nie [...]
[...] gdy ciało jest w stanie spoczynku (np. w czasie snu) i jest procesem utrzymującym ciepłotę ciała oraz automatyczne funkcje organizmu, takie jak oddychanie, praca serca i trawienie. Zużywanych jest na to 75% kalorii, podczas gdy normalna aktywność fizyczna wiąże się ze zużyciem 25% kalorii. Początkowe obniżenie wagi w trakcie stosowania [...]
[...] pylori. Są doskonałą przekąską dla nerwusów, bo mają w składzie tryptofan - aminokwas, który po przekształceniu się w serotoninę działa uspokajająco. Śliwki: wspomagają trawienie 10 dag: 266 kcal Znane są z właściwości przeczyszczających. Codzienne jadanie trzech śliwek lub picie szklanki kompotu z suszu zlikwiduje zaparcia. Śliwki mają [...]
[...] biegunka. Nietolerancja fruktozy może być dziedziczona, ale istnieją również inne czynniki wpływające na jej powstawanie. Wśród ludzi cierpiących z powodu problemów z trawieniem cukrów prostych, takich jak cukier owocowy, 1 osoba na 3 cierpi z powodu nietolerancji fruktozy. Wrodzona nietolerancja fruktozy (ang. Hereditary fructose [...]
[...] skory i paznokci - regulują liczne funkcje organizmu m.in. produkcje hormonów, neuroprzekaźników Tłuszcze ze względu na swoja budowę chemiczną potrzebują więcej czasu na trawienie i pełne wchłonięcie przez organizm, dlatego nie jest wskazane przyjmowanie ich bezpośrednio przed jak i po treningu (uczucie sytości utrudnia wykonywanie aktywności [...]
[...] skory i paznokci - regulują liczne funkcje organizmu m.in. produkcje hormonów, neuroprzekaźników Tłuszcze ze względu na swoja budowę chemiczną potrzebują więcej czasu na trawienie i pełne wchłonięcie przez organizm, dlatego nie jest wskazane przyjmowanie ich bezpośrednio przed jak i po treningu (uczucie sytości utrudnia wykonywanie aktywności [...]