Skoro układasz dietę, ustalasz kcal, makroskładniki to tego należy się trzymać. Nie ma możliwości żeby nagle powstał jakiś drugi jadłospis, gdzie masz inne wartość. Kompletnie nie rozumiem.
Żeby nie było, że się obijam, cały czas siedzę i ślęczę nad ułożeniem tej diety. I utknęłam na ustalaniu zapotrzebowania na makroskładniki. Białko jest jasne- 2g/1kg masy ciała, a więc wyszło mi 132g białka (czyli 528kcal), przy zapotrzebowaniu 1400-1500. Ale mam problem z rozłożeniem reszty kcal na węglowodany i tłuszcze. Nie mam w tym wprawy i [...]
Patrząc na swój plan dnia, praca później obowiązki poranek jest najlepszym wyjściem dla mnie. Ostatni posiłek byłby w okolicach 19. Dobijający makroskładniki po pierwszym i drugim posiłku. Po treningu wchodziłby pierwszy posiłek, dość wypasiony. Spróbuję jak to będzie szło i dam znać. Dzieki!
Chciałem zapytać Pana o dietę. Czy liczy Pan kalorię czy tylko ustalasz sobie białko,tłuszcze i węglowodany pod kilogram? Jeśli tak to , gdy już waga/wymiary nie idą to z czego Pan dodaję kcal i po ilu kg Pan aktualizuję dietę , wiadomo jeśli się przytyje to organizm ma już inne zapotrzebowanie na poszczególne mikro/makroskładniki.
Jakie masz teraz cele i jak rozkładają się poszczególne makroskładniki? Będę zaglądać, powodzenia :-) Cel to wdrazyc sie w rytm masy az do polowy wrzesnie potem pomysle juz o konkretnej diecie , u mnie sa takie upaly ze nikt nie jest wstanie zjesc wiecej niz 3.5k kcal %-)
Dieta do kompletnej przeróbki niestety - posiłki powinny zawierać w sobie wszystkie makroskładniki: białko, tłuszcze i węglowodany. Szklanka maślanki, kilka orzechów czy kawałek sera + marchewka to nie jest posiłek. Na początek lektura obowiązkowa: http://kulturystyka.pl/co-jedza-ladies-sfd/ - przeczytaj, przemyśl i uwzględniając swoje [...]
O to mi nowość. Znaczy jak chcę redukować to IF ? :D Podalibyście jakiś link do tego jak wyliczyć makroskładniki, ile kcal odjąć i jak to powinno wyglądać. Z konkretami, nie ogólnikami. Macie link do tego kalkulatora do IF? Gdzieś go widziałem...
Tak się zastanawiam jak procentowo rozłożyć makroskładniki. 30% białka, 50% węgli i 20% tłuszczy będzie ok? Kcal mam zamiar utrzymywać na poziomie 2600-2700. Jako, że priorytetem u mnie będzie bieganie to może zwiększyć ilość węgli?
Tak się zastanawiam jak procentowo rozłożyć makroskładniki. 30% białka, 50% węgli i 20% tłuszczy będzie ok? Kcal mam zamiar utrzymywać na poziomie 2600-2700. Jako, że priorytetem u mnie będzie bieganie to może zwiększyć ilość węgli? Wreszcie ktoś prawie po fachu :) Niepotrzebne aż tyle białka. Podobno 1.5 g/kgmc jest git, ale ja podbiłem do 1.8 bo [...]
Witam Przepraszam ze jestem monotematyczny ale pomimo dość długiego stażu na j/nj nie do konca jestem zadowolony z jej efektów. Co do redukcji to rzeczywiście dieta mocno mi pomogła. O ile sama waga nie spadła jakoś drastycznie to rzeźba zdecydowanie na plus. MAm jednak ciągle problem z budowaniem siły - a w tym kierunku staram sie isc treningowo. [...]
Nie chodziło o to Biniu, tylko o trzymanie kalorii na normalnym poziomie, a nie zwracanie uwagi na makroskładniki. Rozumiesz? Czyli np normalnie jem 173 g białka, 259 g węgli i 63 g tłuszczy, a w taki dzien kalorie trzymam nadal (2300) ale mam np 270 węgli i 90 tłuszczy, mniej białka. To już chyba nie jest cheat day z punktu widzenia tkanki [...]
Proszę o pomoc. Nie mam pojęcia czym podbić sobie kalorie i makroskładniki. Potrzebuję 2500kcal: białko 208g, ww 312g, tł 55,5 PS. nie mam Gold Omega 3 - jeszcze i ryby. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/2f6df8984f5a4f45a558e39e4f28da39.png
uzupełnij- z ankiety; makroskładniki diety i pozostałe obwody albo wrzuć zdjęcie całego ciała- choć już to mówi trochę; wróć do podstaw z odżywiania i treningu ten ząs trening- z pewnymi poprawkami; niedużymi już w sumie- mógłby być... Zmieniony przez - apokalipsa w dniu 2012-04-25 20:29:15