Za indywidualne prowadzenie się płaci. Odnośnie żywienia, udaj się do działu Odżywianie. Makroskładniki są najbardziej relewantne w tym układzie, kaloryczność swoją drogą.
Zawartosc w makroskladniki po ugotowaniu sie nie zmienia ale 100g makaronu przed ugotowaniem nie wazy tyle co po ugotowaniu, czy sie myle? Czyli jak wrzucam na wage makaron po ugotowaniu to i tak nie znam jego skladu w 100g.
Co byś wygrał będzie źle, gdy będziesz opierał się na jednym źródle węglowodanów. Ważne żeby dostarczyć kalorie i makroskładniki, nawet opierając się na jednym źródle węglowodanów.
Podaj o sobie podstawowe informację ( Wiek, Waga, Wzrost, Aktywność fizyczna, zapotrzebowanie kcal, Cel) Twój system odżywiania jest grubo okrojony. Dołącz do swojej diety świeże warzywa i owoce, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu/źródło witamin i składników mineralnych. Makroskładniki nie poprawnie ustaliłeś. Zdrowe tłuszcze są [...]
[...] syndrom "szperacza półkowego". Żona też stwierdziła, że jak już wejdę na dział spożywczy w markecie to wsiąkam maxymalnie. Zajmują mnie detale żywieniowe produków, makroskładniki kalorie, daty przydatności, konserwanty itp. Co więcej nie mam z tego tytułu żadnych wyrzutów, ba wręcz zastanawiam się dlaczego inni w sklepie nie zwracają na [...]
Nawet Pan Karmowski ostatnio wrzucił filmik, że po obróbce termicznej z mięsa wyparowuje tylko woda, inne wartości odżywcze i makroskładniki zostają bez zmian
Pierwszą rzeczą jaką musisz zrobić jest obliczenie twojego zapotrzebowania na makroskładniki(białko, węgle i tłuszcze). Poza tym nie napisałeś ile ważysz, twój staż, czy to ma być na mase/redukcje...
Banalnie to brzmi - ale po prostu pij mleko. Oczywiście 90% to czas, 10% to dieta bogata w makroskładniki: wapń, żelazo i ogólnie białko. Nic szczególnego.
jeżeli dieta wraz z monster massem uzupełni wszystkie makroskładniki a jeszcze coś hajsu zostanie to dla mnie najlepszym wyborem byłaby ryboza bezpośrednio, że tak powiem do kreatyny, super byłoby mieć zma jako wspomaganie do kretki i jako ogólny regenerator organizmu... no i jeszcze conajmniej kilka pozycji, ale te wystarczyć powinny na początek, [...]
niestety, ale mimo początkowych efektów na takim niskim pułapie kalorycznym w końcu przestaniesz zauważać efekty natomiast na pewno zaczniesz się co raz gorzej czuć, bo organizm się będzie bronił przez dostarczanie zbyt małej ilości kcal i spowolni metabolizm przechodząć w tzw. tryb oszczędnościowy. Policz swoje zapotrzebowanie wg wzoru podanego [...]
[...] sobie swoje dzienne zapotrzebowanie, albo z kalkulatorów (potreningu.pl), tylko one nie sa najlepsze. Masz drugie rozwiązanie http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html Ustalasz makroskładniki Białko 2-2,2g / kg masy Tłuszcz 1-1,2g / kg masy Węgle 4g / kg masy Pozdraiwam:-)
Za takie trucie on ma Cię gdzieś, klientów mu nie brakuje. Co do tego portfolio to chyba przeceniasz swoje możliwości ;-) zacznij stosować makroskładniki co rozpisałeś, wyciągaj wnioski i zmieniaj a nie czekasz aż Ci ktoś pomoże. On za Ciebie jadł ani biegał nie będzie.