[...] i wytrwasz w postanowieniu to odśwież ten topic i pomyślimy co dalej. Wówczas będziesz juz musiał planować ilości B W T w diecie, może nawet będziesz musiał zwracać uwagę na indeks glikemiczny. Przydałoby się także w tym okresie zastanowić nad doborem ćwiczeń, które nie zaszkodzą a ułatwią Ci redukcję. Póki co wejdź w fazę przygotowawczą, [...]
[...] Istotniejszym parametrem jest zmiana obwodów, ogólna poprawa kompozycji sylwetki. (waskularyzacja, gęstość mięśni, definicje..) Po treningu białko. Węglowodany. Te z wysokim indeksem będą lepsze niż te z niskim. Ale nie jest tak, że to jest system wszystko albo nic. Jak dodasz tłuszczu też nic się nie stanie. IG jest mocno przejaskrawiony - nie [...]
[...] nie jest to co w spawnie czy trenie (Estra-4,9-diene-3,17-dione) co tam wlasciwie siedzi to niewiadomo w kazdym razie sajdy wskazuja na oralna wersje trenbolonu jednak jego indeks androgenny jest stosunkowo niski, to bardzo silna progestyna, co za tym idzie uderzanie go solo to nieporozumienie. Trenadrol z ks dobrze polaczyc z propem. Don Pawson [...]
[...] efektów w postaci delikatnego otłuszczania się bo jak będziesz miał dietę/ilość kalorii/ wyśrubowaną na maxa a do tego jeszcze gainer na noc to musisz uważać, ze swej strony zaproponuje ci takiego gainera który ma w przewadze albo w dużej mierze białka wolnowchłanialne i różny indeks glikemiczny- dobry byłby tutaj monster mass. pozdrawiam!
Wszystkie z nich są dobre,najlepiej w jeden dzień takie, w inny takie i tak w kółko. Nadmiar witamin szkodzi,ale nie jakoś okropnie,po 2 trudno mieć nadmiar witaminy gdy intensywnie się trenuje, nawet spożywając góry owoców i warzyw. Dużo osób nie poleca owoców, z powodu fruktozy-WW prostego, ponieważ boją się zatłuszczenia, Jednak 3/4 owoców są [...]
Tym bardziej, że zawarta w piwie maltoza ma wyższy indeks glikemiczny niż glukoza (maltoza 110, glukoza 100), czyli powoduje jeszcze większy wyrzut insuliny przez trzustkę. Gdzie jest wysoki poziom insuliny, tam nie ma ketozy.
[...] chudnięciu Jeśli chodzi o węglowodany to kieruj się jakością: czyli jak najmniejszym stopniem przetworzenia oraz muszą być to produkty skrobiowe : ziemniaki, ryże, płatki owsiane, także makarony i chleb z pełnego ziarna jak Ci nie zależy na czystej masie to Twój wybór, ale wg mnie indeks ma tu znikome znaczenie, liczy się bilans głównie
ryz bialy jest oczyszczony mechaniczne przez to jest pozbawiony wiekszosci witamin, mineralow, blonnika. przez to rowniez ma o wiele wyzszy indeks glikemiczny. tak ze nie patrz na cene i kupuj brazowy ! pozdro
Klejcun, poniewaz wprowadzasz hormony z zewnatrz, zaburzasz naturalna rownowage, poziom Twojego testosteronu spada, a deca ma slaby indeks androgenny, a to wlasnie adrogeny odpowiedzialne sa za Twoje libido. Inaczej mowiac organizm czuje sie oszukany, w obiegu krazy mnostwo "zmodyfikowanego testosteronu (nandrolonu), a poziom androgenow [...]
Nawet jeśli miałyby mieć więcej białka to i tak jest ono słabej jakości i raczej nie bierz go pod uwagę. Płatki owsiane są mniej przetworzone, mają niższy indeks glikemiczny (dłużej się wchłaniają i nie jesteś głodny przez dłuższy czas), mają więcej witamin i minerałów, a przede wszystkim dużo błonnika. I jeśli Ci nie smakują to tak jak wyżej [...]
Chleb ma taki indeks glikemiczny, że większość idzie w tłuszcz . Na śniadanko spróbuj płatki owsiane np. z jogurtem naturalnym i 2łyżkami odżywki wysokobiałkowej.
Jakieś warzywa dodaj i najważniejsze żeby był deficyt kaloryczny co do diety jak wyżej jak patrzysz na indeks glikogemiczny to ma wyższy od np brązowego ale jak dla mnie jeśli nie jesteś zawodowcem możesz i jeść biały z
Dla urozmaicenia mozesz zamieniac te dwa produkty od czasu do czasu. Ale nie zmienia to faktu, ze ich przetworzenia jest duzo wieksze anizeli platkow owsianych (gorskich), a co za tym idzie wiekszy jest rowniez indeks g. produktu. Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-11-03 15:21:04
[...] właściwości zdrowotne. Posiada niezbędne węglowodany, błonnik pokarmowy i białka. Semolina zawiera między innymi fosfor, żelazo, miedź czy witaminę B1. Ma również niski indeks glikemiczny, więc warto jej użyć zamiast zwykłej mąki pszennej. Doskonała do wyrobu makaronów, które mają jasnożółty kolor i nie sklejają się po ugotowaniu. Nadaje się [...]