[...] są: cukier, miód, ryż, chleb, kasza, warzywa i owoce o dużej zawartości węglowodanów (na przykład śliwki, gruszki, brzoskwinie, marchewka i buraki), groch, fasola, kluski i ciastka. Przykładowa kolacja, czyli 974 kcal: Dwie parówki, każdą okręcić plastrem wędzonego boczku (5 dag). Na patelni rozgrzać łyżkę smalcu, obsmażyć. Kromkę chleba [...]
[...] w miarę częstych a nie obfitych posiłków. ( Małe posiłki nie zwiększają tak poziomu cukru i poziomu lipidów we krwi, jak duże) - Unikanie cukrów prostych ( słodycze, ciastka) - Dodawanie do każdego posiłku warzyw lub owoców. (Które są bogate w naturalne przeciwutleniacze wit C, beta-karoten, likopen, luteinę). (Ponad to zawarty w nich [...]
[...] znowu wyszły poprawnie, wysłała mnie na test nietolerancji pokarmowej. I to był przełom. Odstawiłam wszystko niedozwolone szczególnie z mleka, pszenicy i jajka, cukry (czyli ciastka, lody - jakie to było trudne!). Wszystkie objawy powoli poznikały, chociaż do dzisiaj uważam z kolanami, bo niektóre ćwiczenia drażnią je. Stosowane wcześniej diety : [...]
[...] Michel Montignac zajmuje się również eksperymentalną produkcją ekologicznej żywności. Jego produkty takie jak : wina zawierające dużo antyoksydantów, pieczywo, makarony, ciastka ,czekolady -powyżej 78% kakao, pasty do smarowania chleba itp. znaleźć można w tysiącach sklepów na Zachodzie. Michel Montignac inwestuje dużo pieniędzy w uprawę [...]
[...] zarówno podczas diety redukcyjnej, jak i zwiększającej masę ciała Niech wszystkie osoby, które liczą na to, że stosując HCA będą do woli objadać się słodyczami, ciastkami, zapijając je słodkimi napojami, zapomną o jakiejkolwiek redukcji ilości tkanki tłuszczowej. Stosowanie Do 3 g dziennie, podawane w równych porcjach na 30 min przed [...]
[...] przetwarzane płatki śniadaniowe, ziemniaki w proszku, zup, napoje mleczne, margaryny, wędliny (nie koszerne), sosy sałatkowe, słodycze i inne przekąski; mix na naleśniki, ciastka, ciasta, powinny być unikane. Ważna sprawą jest uważne czytanie etykiet umieszczonych na produktach, zwracanie uwagi nie tylko na zawartość mleka i laktozy ale także [...]
[...] siemię lniane, 20g zmielonych i 30g zwykłych płatków owsianych, 20g jak najdrobniej pokruszonych orzechów i 1-2 łyżeczki cynamonu. Ugniatamy masę widelcem i formujemy ciastka na patelni. Ja smażyłam na małym ogniu i dość długo, ale myślę, że na większym też będzie ok. Na dobrym teflonie nie potrzeba żadnego tłuszczu. Masa: Do odżywki [...]
[...] Na pewno w dużych ilościach nie pomagają w utrzymaniu zgrabnej sylwetki. Ale na przykład ciasta dostarczają nam białka i wapnia. Niegroźne w rozsądnych ilościach są lody i ciastka, które zapewniają dużo energii, wapnia i fosforu, zapełniają też zapotrzebowanie na cukry. "Wrogami" na pewno są: żelki, cukierki i lizaki, które oprócz wartości [...]
[...] celowałbym w prawdziwe posiłki. A jakie to posiłki już nie ma znaczenia. Oczywiście 1 czy dwa kawałki jakiegoś ciasta nie zrobią krzywdy. Byle by to nie było 2 talerze ciastka na posiłek a do tego jedna nitka makaronu :) Uwaga kolejna: Jak zaszalejesz za bardzo to tylko woda podejdzie. Więc waga jak wzrośnie to po 2-3 dniach spadnie. Więc [...]
[...] czytelników, którzy z niedowierzaniem powtarzają pytanie: Czy te małe odstępstwa od diety nie wpłyną negatywnie??? Tak nie wpłyną, ale tylko wtedy gdy potraktujemy te ciastka jako część planu, jako zamierzony krok do celu. Jeśli to będzie niekontrolowane obżarstwo będzie nam trudno wrócić do diety i stracimy wiele zdrowia stresując się. [...]
[...] ponieważ mam ekstremalnie szybki metabolizm, ale na cholesterol nie ma mocnych. Tak więc ostatnio przeszukiwałem przepisy na forum i znalazłem przepisy na placki/batoniki/ciastka. Spróbowałem placków: przyrządzenie szybsze niż omleta, jednak niezbyt smaczne. Placki były w środku wilgotne przez co czułem smak owsianki (placki robiłem z [...]
[...] 2. Dodajemy kakao oraz wodę bo nasza masa jest tak gęsta że nie da radę się wymieszać 3. Dodajemy słodzik i opcjonalnie aromat 4. Tutaj mamy dwa wyjścia : - formujemy ciastka na patelni, smażymy na średnim ogniu z dwóch stron tak aby przypiekło się z każdej strony - wkładamy do piekarnika na 180 stopni góra dół na jakieś 10-15 min Co do [...]
[...] dieta nie musi polegać na tym, że jej 90% stanowi jedynie piersi z kurczaka z ryżem i brokułami oraz twaróg z oliwą i wodnista owsianka, a pozostałe 10% frytki, chipsy i ciastka, a może być oparta zarazem na w miarę smacznych i jednocześnie wartościowych pokarmach potrawach (prosty przykład: wieprzowina z ziemniakami), których regularne [...]
Trening - wstęp Trening wykonuj zawsze o tej samej porze dnia. Najlepiej jest ćwiczyć bez obuwia (nawet bez skarpetek), po każdym wybiciu staraj się lądować na palcach. Pij dużo wody niegazowanej podczas PeCo (możesz dodać do niej glukozy w celu dostarczenia organizmowi dodatkowego źródła energii). Przerwy między powtórzeniami to odpowiednio [...]
[...] się tłuszczy trans. Proces ten wykorzystywany często jest w branży spożywczej oraz gastronomicznej i znaleźć je możemy w przetworzonych produktach jak: chipsy, chrupki, ciastka. Częste ich spożywanie ma negatywny wpływ na nasze zdrowie. Kobiety, których dieta obfituje w tłuszcze trans są dwukrotnie bardziej narażone na zachorowanie na raka [...]
[...] psychicznym oznacza to ciągłe upominanie się, ciągłe myślenie: CIASTKA - NIE! LODY - NIE! PIZZA - NIE! FRYTKI - NIE!!! Nasz mózg jednak nie stwarza obrazu słowa „nie". Widzi ciastka, a słowa „nie" nie widzi. I tak zamiast braku jakiejś rzeczy, wyobrażamy sobie właśnie tę rzecz. A jeśli przez naszą głowę wciąż przewija się lista rzeczy, których [...]
[...] kwasów tłuszczowych, które znajdziesz właśnie w oliwie z oliwek, oleju słonecznikowym i orzechach. Unikaj także soli i nadmiernej ilości cukru. Odstaw wszystkie cukierki, ciastka, czekoladki, bogate w sacharozę napoje. Postaraj się odzwyczaić od picia kawy i herbaty z cukrem. Zastąp go lepiej sokiem malinowym lub słodzikiem. A zamiast batonika [...]
[...] przystosowani do spożywania takich ilości cukru, powinniśmy spożywac węglowodany a zwłaszcza fruktozę z duża ilościa błonnika. Faktem jest, że tony cukru idą na nasze ciastka i pączki. Norman Swan: To znaczy, ze to niekoniecznie fruktoza ale cukier jest tym złem. Robert Lustig: Tak jest, to cukier w ogólnosci. Ktoś powie, czy to znaczy, że [...]