Szacuny
1
Napisanych postów
265
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1749
Które warzywa mają smak podobny do ryżu, makaronu, kartofli, ale mają mało węgli? Muszę z czymś móc mięso zjeść, a wchodzi tylko z jakimiś węglami. Jak próbowałem samo tylko z kapustą itp. aż mnie mdliło.
Na pewno kumacie o co chodzi.
Zmieniony przez - kret98 w dniu 2010-06-14 23:10:05
Szacuny
1
Napisanych postów
265
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1749
Próbowałęm szpinaku, pomidorów i sałaty, kiepsko pomagały (szpinak nawet odwrotnie). Kalafiory i brokuły kupuję mrożone (cena) i zawsze mi wychodzą rozwodnione
Nie ma takich warzyw, które spełniłyby tą funkcję smakową/przepychającą?
Czy może lepiej jako źródło białka w tym czasie zarzucić proch i się nie męczyć z samym mięsem?
Zmieniony przez - kret98 w dniu 2010-06-14 23:18:48
Szacuny
11149
Napisanych postów
51570
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
W takim razie gotuj krótko tego kalafiora czy brokuła.
Możesz robić sałatki z kilku warzyw. Por, marchew, kapusta, oliwa/majonez - wejdzie bardzo dobrze
Szacuny
7
Napisanych postów
3317
Wiek
33 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
12722
Fasolka szparagowa jest idealna dla ciebie. 3,3g ww/ 100g, jest smaczna i zapychajaca, kupisz w mrozonkach. Polecam bardzo.
Ale ponoc ma jakies substancje antyodzywcze, ale tego nie zglebialem.
Szacuny
11149
Napisanych postów
51570
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Hmm w związku z tym że po kolejnej próbie zjedzenia drogiej oliwy było nie najlepiej, rozważałem nad przejściem na olej z pestek winogron, lniany, natomiast mydle że dość omega3,6 jest w orzechach plus pestkach dyni dlatego przydało by się jednak źródło omega9. hmm co zamiast oliwy??? ona najlepsza pod wzg jednonienasyconych natomiast smak... czy może kupić częściowo rafinowaną - przecież jednonienasycone zostaną a jeśli chodzi o estry, witaminy, przeciwutleniacze, to pomyślę nad innym źródłem tych mikroskładników. Moje źródła tłuszczy to: orzechy, pestki, słonecznik, masło, tran, (teraz bez oleju to w sumie all) Dodam że jeśli nie szło by inaczej (na czym mi zależy) to może po wielu katorgach bym przywykł do tej extra virgine
Zmieniony przez - Muscle23z2 w dniu 2010-06-15 08:05:02
Szacuny
7
Napisanych postów
1243
Wiek
33 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
15610
W sumie ciężko będzie zastąpić oliwę, możesz próbować z migdałami i olejem rzepakowym bez cukru ale o wiele lepsza byłaby oliwa. Może spróbuj zmieszać z sokiem cytrynowym to może jakoś wejdzie. Jak ją pijesz? Z kieliszka czy dodajesz do sałatek? Bo większość ludzi którym nie podchodzi dają z kieliszka i nie ma co się dziwić, że nie wchodzi.