"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html
...
Napisał(a)
Śledź marynowany, jajka na twardo, gotowane buraczki starte na grubych oczkach, majonez. Doprawiasz sola, pieprzem, odrobina soku z cytryny i masz pyszna sałatke.
...
Napisał(a)
anubis84dodaj o jakiego sledzia chodzi, świeży czy matias, a moze z puszki, ja lubię z puszki do tego cebula ogórek jaja czy co tam lubisz groszek moze być i super saąłtka jest, nieraz też tatara sobie zrobie z matiasa
chodzi o świeżego śledzia ewentualnie coś z makrelą wędzoną, jem je na przemian, łosoś tlyko 'w świeta'
co do wypowiedzi wyzej na pewno smacznie ale jednak majonez itp nie wchodzi w gre :)
...
Napisał(a)
Makrela: przepis 1- obieramy mieso, wrzucamy do miski , dodajemy posiekana cebule, jogurt badz majonez, posiekane ogorki z octu, odrobine ketchupu i jest pasta
przepis 2 - lekko podsmazasz cebule, chwile czosnek , wrzucasz na to rozdrobniona makrele wedzona, dodajesz kaparow i ew. jalapeno= masz sos do makaronu.
Zmieniony przez - kulsotwitz w dniu 2015-06-18 21:58:05
przepis 2 - lekko podsmazasz cebule, chwile czosnek , wrzucasz na to rozdrobniona makrele wedzona, dodajesz kaparow i ew. jalapeno= masz sos do makaronu.
Zmieniony przez - kulsotwitz w dniu 2015-06-18 21:58:05
...
Napisał(a)
Świeży śledzik to ja podziękuje, raz upiekłem to się jeść nie dało, w cholerę ości pieroństwo miało, ale podobno moczenie w occie pomaga.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
tomb1anubis84dodaj o jakiego sledzia chodzi, świeży czy matias, a moze z puszki, ja lubię z puszki do tego cebula ogórek jaja czy co tam lubisz groszek moze być i super saąłtka jest, nieraz też tatara sobie zrobie z matiasa
chodzi o świeżego śledzia ewentualnie coś z makrelą wędzoną, jem je na przemian, łosoś tlyko 'w świeta'
co do wypowiedzi wyzej na pewno smacznie ale jednak majonez itp nie wchodzi w gre :)
https://www.sfd.pl/Lekkie_kotleciki_z_wędzonej_makreli_z_suszonymi_pomidorami_i_a_la_sosem_tatarskim-t1074846.html
https://www.sfd.pl/Kremowa_pasta_z_wędzonej_makreli_i_twarogu_ze_świeżymi_dodatkami.-t1058976.html
https://www.sfd.pl/Makrela_po_studencku-t835828.html
1
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
...
Napisał(a)
anubis84Świeży śledzik to ja podziękuje, raz upiekłem to się jeść nie dało, w cholerę ości pieroństwo miało, ale podobno moczenie w occie pomaga.
świeży tzn filety takie kupuje,które sie wymacza w wodzie zbey nie były słone ost robilem cos ala po kaszubsku(jakis przepis z neta w wersji fit) ale srednio mi podeszło, dlatego szukam czegos innego bo jem tluste ryby kilka razy w tyg a jednak z wedzonymi tez nie ma co przesadzac a jak pisalem łosoś 'odświetnie' gdyby nie byl taki drogi to pewnie zagosiclby na stale
K_PS dzieki za podrzucone przepisy
...
Napisał(a)
polecam wędzonego śledzia w filetach (bardzo mało ości) albo tańszą wersję Halibuta - Nototenię, tłusta ryba o moim zdaniem jednym z lepszych smaków
...
Napisał(a)
Trzymacie waldeny w lodówce, już po otwarciu? ( obawiam się że mogą mi zniknąć w przeciągu 1 dnia :P )
...
Napisał(a)
Zależy jakie waldeny niektóre są tak ohydne że u mnie przeleżały z 2 miesiace i do kosza.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Wydaję mi się że to tyle chemii że nie ma co się popsuć
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
Poprzedni temat
Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- ...
- 269
Następny temat
Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie
Polecane artykuły