SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 246406

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
Śledź marynowany, jajka na twardo, gotowane buraczki starte na grubych oczkach, majonez. Doprawiasz sola, pieprzem, odrobina soku z cytryny i masz pyszna sałatke.

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 298 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 34626
anubis84
dodaj o jakiego sledzia chodzi, świeży czy matias, a moze z puszki, ja lubię z puszki do tego cebula ogórek jaja czy co tam lubisz groszek moze być i super saąłtka jest, nieraz też tatara sobie zrobie z matiasa


chodzi o świeżego śledzia ewentualnie coś z makrelą wędzoną, jem je na przemian, łosoś tlyko 'w świeta'
co do wypowiedzi wyzej na pewno smacznie ale jednak majonez itp nie wchodzi w gre :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 434 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 5527
Makrela: przepis 1- obieramy mieso, wrzucamy do miski , dodajemy posiekana cebule, jogurt badz majonez, posiekane ogorki z octu, odrobine ketchupu i jest pasta
przepis 2 - lekko podsmazasz cebule, chwile czosnek , wrzucasz na to rozdrobniona makrele wedzona, dodajesz kaparow i ew. jalapeno= masz sos do makaronu.


Zmieniony przez - kulsotwitz w dniu 2015-06-18 21:58:05
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Świeży śledzik to ja podziękuje, raz upiekłem to się jeść nie dało, w cholerę ości pieroństwo miało, ale podobno moczenie w occie pomaga.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4528 Napisanych postów 35802 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263159
tomb1
anubis84
dodaj o jakiego sledzia chodzi, świeży czy matias, a moze z puszki, ja lubię z puszki do tego cebula ogórek jaja czy co tam lubisz groszek moze być i super saąłtka jest, nieraz też tatara sobie zrobie z matiasa


chodzi o świeżego śledzia ewentualnie coś z makrelą wędzoną, jem je na przemian, łosoś tlyko 'w świeta'
co do wypowiedzi wyzej na pewno smacznie ale jednak majonez itp nie wchodzi w gre :)


https://www.sfd.pl/Lekkie_kotleciki_z_wędzonej_makreli_z_suszonymi_pomidorami_i_a_la_sosem_tatarskim-t1074846.html

https://www.sfd.pl/Kremowa_pasta_z_wędzonej_makreli_i_twarogu_ze_świeżymi_dodatkami.-t1058976.html

https://www.sfd.pl/Makrela_po_studencku-t835828.html 
1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 298 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 34626
anubis84
Świeży śledzik to ja podziękuje, raz upiekłem to się jeść nie dało, w cholerę ości pieroństwo miało, ale podobno moczenie w occie pomaga.


świeży tzn filety takie kupuje,które sie wymacza w wodzie zbey nie były słone ost robilem cos ala po kaszubsku(jakis przepis z neta w wersji fit) ale srednio mi podeszło, dlatego szukam czegos innego bo jem tluste ryby kilka razy w tyg a jednak z wedzonymi tez nie ma co przesadzac a jak pisalem łosoś 'odświetnie' gdyby nie byl taki drogi to pewnie zagosiclby na stale

K_PS dzieki za podrzucone przepisy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 158 Wiek 36 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1913
polecam wędzonego śledzia w filetach (bardzo mało ości) albo tańszą wersję Halibuta - Nototenię, tłusta ryba o moim zdaniem jednym z lepszych smaków
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 117 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5047
Trzymacie waldeny w lodówce, już po otwarciu? ( obawiam się że mogą mi zniknąć w przeciągu 1 dnia :P )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Zależy jakie waldeny niektóre są tak ohydne że u mnie przeleżały z 2 miesiace i do kosza.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Wydaję mi się że to tyle chemii że nie ma co się popsuć

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium