SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

ODCHUDZANIE - POJEDYNCZE PYTANIA CZĘŚĆ III.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 218201

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 153 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1285
tzn co powiecie na coś takiego B:1.5g W:2.5g T:1g i co myślicie o tym:http://www.body-factory.pl/showthread.php?t=10624

Zmieniony przez - mmefju w dniu 2014-02-27 19:36:55
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3159 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 25123
Zrób swój temat, ankietę, rozpiskę diety. Nikt nie będzie raczej czytał takiego stosu tekstu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 153 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1285
założe ale później wpierw czekam na jakieś porady :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2032 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 35440
Już kolega wyżej Ci poradził
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 423 Napisanych postów 1364 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 106164
masło mlekovita klarowane 99,8 tłuszcz mogę stosować podczas redukcji? oczywiście dodaje do bilansu a używam 10g do jajecznicy i czasem do innych dan ale przewaznie do jajecznicy 4x w tyg
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 64 Napisanych postów 1086 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 259961
No lekko ze mozesz to jeden z lepszych tluszczy do smazenia ;]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 158
Jestem na etapie układania diety wg. tego tematu: https://www.sfd.pl/Dieta__ułóż_sam_a_-t315296.html
jest w nim napisane:
qazar

2x80 = 160g białka
A jak wiemy 1g białka to ~4 kcal na g, więc :
4x160 =640 kcal a więc to ilość kcal jaką musimy dostarczyć z białek
Następnym makroskładnikiem są węglowodany ich ilość nasz „model" ustanowił na 120g co daje nam w kcal :
4x120 =480kcal tak otrzymujemy ilość kcal jaką spożywamy z węglowodanów


I Tu moje pytanie: Skąd się wzięło to zapotrzebowanie na węglowodany (120g), jak to się liczy?
Dodam, że wyszło mi zapotrzebowanie na kcal 3100


Zmieniony przez - Suceed w dniu 2014-02-28 16:37:28
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 351 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 7902
Mam takie pytanie odnośnie skóry po odchudzaniu.
Przeglądałem fotki przemian ludzi z forum po odchudzaniu i widzę,że nie mają rozstępów ani obwisłej skóry na brzuchu:)
Jak to możliwe? Mnie się zawsze wyadawało, że po zrzuceniu np 15 kg to skóra będzie nieładna.
Napawa mnie to optymizmem, gdyz mam dużo tkanki tłuszczowej na brzuchu.
Do lata chcę zrzucić ale boję się o to co stanie się ze skórą :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 3976 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 30901
Jak zrobisz to z głową to wiszącej skóry nie będzie.

Nie mam dziennika, bo jestem leniwy ...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 216 Wiek 38 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 10246
Suceed
Jestem na etapie układania diety wg. tego tematu: https://www.sfd.pl/Dieta__ułóż_sam_a_-t315296.html
jest w nim napisane:
qazar

2x80 = 160g białka
A jak wiemy 1g białka to ~4 kcal na g, więc :
4x160 =640 kcal a więc to ilość kcal jaką musimy dostarczyć z białek
Następnym makroskładnikiem są węglowodany ich ilość nasz „model" ustanowił na 120g co daje nam w kcal :
4x120 =480kcal tak otrzymujemy ilość kcal jaką spożywamy z węglowodanów


I Tu moje pytanie: Skąd się wzięło to zapotrzebowanie na węglowodany (120g), jak to się liczy?
Dodam, że wyszło mi zapotrzebowanie na kcal 3100


Zmieniony przez - Suceed w dniu 2014-02-28 16:37:28


Jeśli chodzi o zbilansowaną dietę to wylicz białko 2-2,5g na 1kg masy, potem tłuszcze 25-35% z zapotrzebowania kalorycznego a reszta to węglowodany.

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.”

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Proszę o pomoc :)

Następny temat

Co jeść na nocną zmiane?

WHEY premium