Tu się upgraduję -> http://www.sfd.pl/Srocze_krok_po_kroku-t988368-s18.html
"It's not going to be easy. It's going to be worth it."
roksanna1A masz na opakowaniu podane wartosci kalorie , bialko itp. Uzyj tych danych jesli sa bo przeciez przy produkcji sera to tylko odchodzi troche wody. A zostaje reszta
dane są na opakowaniu.
Jednak ciężko powiedzieć ile czego przeszło do serka a ile zostało w wodzie. Koleżanka która jest technologiem, podpowiedziała żeby zważyć powstały serek, odjąć 70-75% na wodę a reszta to białko, węgle i tłuszcz, przyjąć, że węgle przechodzą do wody, a w serku zostanie z 3%. To i tak będzie niedokładne, bardziej zaspokojenie ciekawości niż konkret
"No pain, no gain"
"People ask me how to eat well. It is simple. You look like what you eat. If you look like a garbage can, you are probably eating garbage. Eat lean and mean whole foods if you want to look lean and mean" Arnold Schwarzenegger
.................
Mój Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_Vredotaa_-t958238.html
NiniczkaattikaVredotaaA muszą się moczyć w wodzie żeby zaczęły kiełkować ? Spróbuj jak przy robieniu zwykłych kiełków, na podłoże z waty/ligniny itp nawilżaj i tackę włóż do woreczka, żeby się szklarnia zrobiła. Mi się tak kiełki robią w ciągu max 3 dni.
dobra... dziś zaczynamy próbę
Attika, ponoć w Obi można kupić takie podłoże wraz z mini szklarnią i nie jest to drogie, a korzystasz wiele razy. Mój kolega sam właśnie hoduje kiełki i mówi, że to bardzo wydajne
Ciekawe rozwiązanie. Ja jadę ze wspomnianą wyżej tacką i reklamówką
Nie wychodzą mi za to kiełki w kiełkownicy. Za każdym razem mi się zaśmierdują, pomimo odlewania wody itp.
"No pain, no gain"
"People ask me how to eat well. It is simple. You look like what you eat. If you look like a garbage can, you are probably eating garbage. Eat lean and mean whole foods if you want to look lean and mean" Arnold Schwarzenegger
.................
Mój Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_Vredotaa_-t958238.html
PicaPicaAle mam zamotkę z ciecierzycą, którą właśnie moczę... Do tej pory korzystałam do miski z tabel na ilewazy.pl (przyzwyczajenie), ale teraz tak żeby przygotować się powoli do coming outu ;), chciałam się przerzucić na Po Treningu. A tu każda tabela totalnie co innego (spore różnice). A na opakowaniu producenta jeszcze co innego (najlepsze jest to, że na opakowaniu producenta BTW nie sumują się do ilości kalorii (oczywiście po przeliczeniu gramów BTW na kcal - tak mi coś świtało, że nie bardzo to gra) i to tak, że ponad 100 kcal na 100 gram ucieka, bo gdzieś im na oko połowę ww zeżarło . Jak żyć?
Jeżeli coś pomoże, to znalazłam coś takiego dla surowej, dla 100 g
http://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4325/2
"No pain, no gain"
"People ask me how to eat well. It is simple. You look like what you eat. If you look like a garbage can, you are probably eating garbage. Eat lean and mean whole foods if you want to look lean and mean" Arnold Schwarzenegger
.................
Mój Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_Vredotaa_-t958238.html
Tu się upgraduję -> http://www.sfd.pl/Srocze_krok_po_kroku-t988368-s18.html
"It's not going to be easy. It's going to be worth it."
The best way to predict your future is to create it.
anisterkielki robie w sloiku mocze przez noc, odlewam, zakrywam gaza czy odcietym kawalkiem koszulki (bawelna) i co 12godzin przeplukuje czysta woda. Zesmiardly sie tylko jak za dlugo trzymalam, kielki nie maja dlugiej daty zuzycia
ale fasolowe też ? np taką czerwoną... albo mung
z tym, że pojęcie mam jak przysłowiowa świnia o gwiazdach...
czy któraś Lejdi ma doświadczenie i mogłaby poradzić jaki rodzaj yerby mogłabym sobie kupić, żeby "oswoić" się ze smakiem...żeby coś łagodnego na początek było ...
Przemiana Sylwetki 2014 - http://www.sfd.pl/Konkurs_/_CiociaSamoZlo_-t1015524.html
aktualny - http://www.sfd.pl/CiociaSamoZlo_/_DT_/_redukcja_rok2-t978250.html
rok I- http://www.sfd.pl/CiociaSamoZlo_na_redukcji-t892128.html
"Ten, kto idzie za tłumem, nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca, do których nikt jeszcze nie dotarł" - Albert Einstein
...& silence is better than bullshit
Ja mam pytanie z innej beczki: czy wyjdzie coś z korniszonów, jeśli zrobię wszystko wg. tego przepisu http://www.wielkiezarcie.com/recipe34563.html , ale nie dam cukru?
Mój mąż prosił, żebym mu zrobiła korniszony. Hmm...zastanawiam się w ogóle, czy takie ogórki w occie też mają jakieś dobre wartości tak, jak kiszone, czy może lepiej same zwykłe kiszone robić?
Zmieniony przez - Agnese w dniu 2013-07-30 09:18:03
"Never let the odds keep you from doing what you know in your heart you were meant to do."
P.S. Cudownie być poza Ladies: czysta micha z czitem raz w tygodniu, jedzenia aż za dużo, przez większą część roku brak aero, indywidualna trenerka i forma psychiczna i fizyczna jest, a na wakacje będzie mega wypas
CiociaSamoZloprzymierzam się powolutku do yerba mate...( zieloną herbatą chyba sie przepiłam )
z tym, że pojęcie mam jak przysłowiowa świnia o gwiazdach...
czy któraś Lejdi ma doświadczenie i mogłaby poradzić jaki rodzaj yerby mogłabym sobie kupić, żeby "oswoić" się ze smakiem...żeby coś łagodnego na początek było ...
Ja próbowałam jabłkową - byłam kiedyś na prezentacji i kupiłam małą paczuszkę. Taka delikatna. Prezentacje robiły osoby z tego sklepu
http://www.smaksztuki.pl/yerba-mate/yerba-mate-paczkowana.html?page=shop.product_details&product_id=189&category_id=47&flypage=flypage.tpl
Mówiły, żeby jeżeli nie jesteśmy przyzwyczajeni do smaku, pić po europejsku, czyli mała łyżeczka a nie błoto jak w Am. Płd
"No pain, no gain"
"People ask me how to eat well. It is simple. You look like what you eat. If you look like a garbage can, you are probably eating garbage. Eat lean and mean whole foods if you want to look lean and mean" Arnold Schwarzenegger
.................
Mój Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_Vredotaa_-t958238.html
Trening Brzuch, nogi
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- ...
- 300