SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 278749

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 697 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 28802
Wyczytałam kiedyś, że razowiec po upieczeniu powinien się "ustabilizować" w środku, tj. powinno się go kroić i konsumować dopiero po co najmniej 12h. Ja nie raz próbowałam kroić od razu po upieczeniu i strasznie się kleił i skórka z wierzchu była twardsza, potem już znacznie mniej i lepiej się kroił, skórka nie była już taka twarda
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 623 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11640
Całkiem możliwe. Zobaczę jutro rano. Dziś z oczywistych przyczyn nie mogłam się powstrzymać przed natychmiastowym spróbowaniem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 15338 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 191806
Ta mokrość w środku to taki urok razowca. Po upieczeniu zawiń w ręcznik i odstaw na 24godziny w środku lekko podeschnie a skórka zmięknie

"pod tym niechcianym tłuszczem niekoniecznie ukrywa się nasz ideał urody" Obliques
Don’t be a follower. Be a leader even if for a while you are only leading your shadow.
DT -> https://www.sfd.pl/DT_Arphiel-t1191724.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 459 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4986
agnete
Wyczytałam kiedyś, że razowiec po upieczeniu powinien się "ustabilizować" w środku, tj. powinno się go kroić i konsumować dopiero po co najmniej 12h. Ja nie raz próbowałam kroić od razu po upieczeniu i strasznie się kleił i skórka z wierzchu była twardsza, potem już znacznie mniej i lepiej się kroił, skórka nie była już taka twarda

Dokładnie.
Ja też jak piekę daję zakaz krojenia ciepłego.Nazajutrz jest zwykle taki jak potrzeba jednak razowiec na zakwasie zawsze będzie ciut wilgotny.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 623 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11640
Z tą wilgotnością to zauważyłam już wcześniej w tych kupnych na zakwasie. Ale powiem wam, że miałyście rację, że taki własny jest o niebo lepszy od kupnego, nawet takiego zdrowego na zakwasie.

Rety już się nie mogę doczekać śniadania Chyba wcześniej wstanę

Zmieniony przez - ag88 w dniu 2013-05-05 22:30:30
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 459 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4986
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 623 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11640
Piękne! Te okrągłe to jakoś bez formy robisz? I jak zrobić by była mąka na wierzchu? Bo na razie umiem tylko by była na spodzie.

Zmieniony przez - ag88 w dniu 2013-05-05 22:51:24
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 459 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4986
Te okrągłe i podłużne wkładam w koszyki do wyrastania obficie wysypane mąką by nie przywarły podczas wyrastania.Potem wyrzucam je na kamień do pieczenia i tak oto mąka jest na wierzchu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 623 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11640
kurde, jakieś koszyki, kamienie, widzę, że wyższa filozofia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 459 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 4986
Ja chleby piekę już od jakichś trzech lat.Więc i staram się poszerzać wiedzę oraz akcesoria.Jeśli Ci się spodoba pieczenie to zapewniam Cię że za jakiś czas będziesz mistrzem
A warto bo takie chleby nie umywają się do nawet najlepszego ze sklepu.

Zmieniony przez - tolka2012 w dniu 2013-05-05 23:09:16
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium