...
Napisał(a)
Wyczytałam kiedyś, że razowiec po upieczeniu powinien się "ustabilizować" w środku, tj. powinno się go kroić i konsumować dopiero po co najmniej 12h. Ja nie raz próbowałam kroić od razu po upieczeniu i strasznie się kleił i skórka z wierzchu była twardsza, potem już znacznie mniej i lepiej się kroił, skórka nie była już taka twarda
...
Napisał(a)
Całkiem możliwe. Zobaczę jutro rano. Dziś z oczywistych przyczyn nie mogłam się powstrzymać przed natychmiastowym spróbowaniem
...
Napisał(a)
Ta mokrość w środku to taki urok razowca. Po upieczeniu zawiń w ręcznik i odstaw na 24godziny w środku lekko podeschnie a skórka zmięknie
"pod tym niechcianym tłuszczem niekoniecznie ukrywa się nasz ideał urody" Obliques
Don’t be a follower. Be a leader even if for a while you are only leading your shadow.
DT -> https://www.sfd.pl/DT_Arphiel-t1191724.html
...
Napisał(a)
agneteWyczytałam kiedyś, że razowiec po upieczeniu powinien się "ustabilizować" w środku, tj. powinno się go kroić i konsumować dopiero po co najmniej 12h. Ja nie raz próbowałam kroić od razu po upieczeniu i strasznie się kleił i skórka z wierzchu była twardsza, potem już znacznie mniej i lepiej się kroił, skórka nie była już taka twarda
Dokładnie.
Ja też jak piekę daję zakaz krojenia ciepłego.Nazajutrz jest zwykle taki jak potrzeba jednak razowiec na zakwasie zawsze będzie ciut wilgotny.
...
Napisał(a)
Z tą wilgotnością to zauważyłam już wcześniej w tych kupnych na zakwasie. Ale powiem wam, że miałyście rację, że taki własny jest o niebo lepszy od kupnego, nawet takiego zdrowego na zakwasie.
Rety już się nie mogę doczekać śniadania Chyba wcześniej wstanę
Zmieniony przez - ag88 w dniu 2013-05-05 22:30:30
Rety już się nie mogę doczekać śniadania Chyba wcześniej wstanę
Zmieniony przez - ag88 w dniu 2013-05-05 22:30:30
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Piękne! Te okrągłe to jakoś bez formy robisz? I jak zrobić by była mąka na wierzchu? Bo na razie umiem tylko by była na spodzie.
Zmieniony przez - ag88 w dniu 2013-05-05 22:51:24
Zmieniony przez - ag88 w dniu 2013-05-05 22:51:24
...
Napisał(a)
Te okrągłe i podłużne wkładam w koszyki do wyrastania obficie wysypane mąką by nie przywarły podczas wyrastania.Potem wyrzucam je na kamień do pieczenia i tak oto mąka jest na wierzchu
...
Napisał(a)
Ja chleby piekę już od jakichś trzech lat.Więc i staram się poszerzać wiedzę oraz akcesoria.Jeśli Ci się spodoba pieczenie to zapewniam Cię że za jakiś czas będziesz mistrzem
A warto bo takie chleby nie umywają się do nawet najlepszego ze sklepu.
Zmieniony przez - tolka2012 w dniu 2013-05-05 23:09:16
A warto bo takie chleby nie umywają się do nawet najlepszego ze sklepu.
Zmieniony przez - tolka2012 w dniu 2013-05-05 23:09:16
Poprzedni temat
Trening Brzuch, nogi
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- ...
- 300
Polecane artykuły