SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 276814

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 3212 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 43594
nie da sie juz edytowac, najpierw spytalam, a pozniej poszlam guglowac. spokojnie sie robi przetwory wszelakie i normalnie pasteryzuje

The best way to predict your future is to create it.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1693 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 32707
Dziewczyny, mam pytanie o kapuste kiszoną! Czy mozna jesc pasteryzowana czy to ma byc niepasteryzowana? i dlaczego?? Wlasnie ze Szwecji dostalam polska kapuste ale na sloiku napisane - PASTERYZOWANA
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1631 Wiek 23 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 61355
Anister spoko możesz zrobić i jabłka i śliwki prażone bez niczego Właśnie nagotowałam gar powideł jak zmniejszą objętość do połowy wkładam do słoików, zakręcam i stawiam do góry dnem, a jak się zamkną można trzymać w temp pokojowej. Moja babcia to i kompot z truskawek potrafiła zrobić bez cukru ale ja nie ryzykuję
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 262 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 50210
Takie przetwory owocowe bez cukru to fajna sprawa Ja na szczęście w tym temacie mogę liczyć na moją mamę, bo ona też jest wrogiem cukru.

Ziuta moja mama robiła nawet kompot z rabarbaru bez cukru, dobry był (no ale nie każdy takie kwaśne lubi )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 6565 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 58743
anister
planuje zrobic dzemer ze sliwek-zupelnie bez niczego tzn cukru i slodzikow (moze troche przypraw) - macie doswiadczenie jak to sie przechowuje (nie plesnieje)? za porady typu: przechowywac w sloiku w lodowce od razu ladnie dziekuje jako ze nie mam w niej miejsca. Maja byc eleganckie powidla z kupnych sliwek w uk (moga byc ze spirytusem , albo z wodka bo spirytu nie mam). Lub np jablka prazone lub mus- brak mi takich wytworow a na mame nie ma co liczyc, jako ze nawet buraczki w domu sa slodzone


Ja swoje " wypociny" pasteryzowałam - tak na wszelki wypadek, choć jeśli nie masz w planach trzymać tego w słoikach nie wiadomo ile - to wystarczy że po nałożeniu gorącego dżemu ( lub czegokolwiek innego ) zakręcisz mocno i postawisz do góry dnem. Wówczas wieczko samo się zassie. Dobrze jest to potem trzymać w chłodniejszym i ciemnym miejscu...

Dżem który ja robiłam ( jakiś czas temu ) był z węgierek, z odrobiną gorzkiego kakao, chilli i odrobinką rumu wyszło bosko... Akurat śliwki wystarczy dość długo smażyć i nie trzeba dodawać cukru :)

Przemiana Sylwetki 2014 - http://www.sfd.pl/Konkurs_/_CiociaSamoZlo_-t1015524.html
aktualny - http://www.sfd.pl/CiociaSamoZlo_/_DT_/_redukcja_rok2-t978250.html
rok I- http://www.sfd.pl/CiociaSamoZlo_na_redukcji-t892128.html

"Ten, kto idzie za tłumem, nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca, do których nikt jeszcze nie dotarł" - Albert Einstein

...& silence is better than bullshit

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 3212 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 43594
no i wlasnie mi o to chodzilo dziewczyny dzieki! wegierek w uk nie widzialam ale zrobie tutejsze sliwki za kilka dni wlasnie z chili, rumem i kakao, dzieki CiociaSamoZlo

The best way to predict your future is to create it.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 3212 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 43594
a dzis sliwki z nektarynkami-bedzie do omletow

The best way to predict your future is to create it.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Wiek 36 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 140
nie pojde spać, dzizas! to forum o potrawach i przepisach tak mnie wciaągnęło, ze masakra!!! jakie cuda robicie, a ja myśląłam, ze moja wyobraźnia działa na wysokich obrotach.... teraz widzę, ze spała całkowicie
szkoda, że jutro uczelnia od 9 do 18, ale jak wróce, z pewnością coś pysznego upichcę
...
Napisał(a)
Usunięty przez 4nn za pkt 4 regulaminu
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Wiek 36 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 140
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Laski, piekę sobie schab na kanapki, ale ostatnio wypatrzyłam w necie przepis na schab gotowany. Z tym, że gotowany przez chwilę od zagotowania, po czym odstawiany i tak trzy razy.
Spodobał mi się, bo szybki i zachwytów nad smakiem było dużo (głównie nad tym, że nie jest suchy jak pieczony). Problem w tym, że opinie były podzielone. Ci co się nie zachwycali, twierdzili, że im surowy wyszedł. Może któraś z Was robi tak schab? W tym przepisie jakoś tak szczegółów brakowało, bo co to znaczy pogotować chwilę??? Jakoś nie chce mi się do tego zabrać i denerwować później że coś nie wyszło.
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium