The best way to predict your future is to create it.
...
Napisał(a)
nie da sie juz edytowac, najpierw spytalam, a pozniej poszlam guglowac. spokojnie sie robi przetwory wszelakie i normalnie pasteryzuje
...
Napisał(a)
Dziewczyny, mam pytanie o kapuste kiszoną! Czy mozna jesc pasteryzowana czy to ma byc niepasteryzowana? i dlaczego?? Wlasnie ze Szwecji dostalam polska kapuste ale na sloiku napisane - PASTERYZOWANA
...
Napisał(a)
Anister spoko możesz zrobić i jabłka i śliwki prażone bez niczego Właśnie nagotowałam gar powideł jak zmniejszą objętość do połowy wkładam do słoików, zakręcam i stawiam do góry dnem, a jak się zamkną można trzymać w temp pokojowej. Moja babcia to i kompot z truskawek potrafiła zrobić bez cukru ale ja nie ryzykuję
...
Napisał(a)
Takie przetwory owocowe bez cukru to fajna sprawa Ja na szczęście w tym temacie mogę liczyć na moją mamę, bo ona też jest wrogiem cukru.
Ziuta moja mama robiła nawet kompot z rabarbaru bez cukru, dobry był (no ale nie każdy takie kwaśne lubi )
Ziuta moja mama robiła nawet kompot z rabarbaru bez cukru, dobry był (no ale nie każdy takie kwaśne lubi )
...
Napisał(a)
anisterplanuje zrobic dzemer ze sliwek-zupelnie bez niczego tzn cukru i slodzikow (moze troche przypraw) - macie doswiadczenie jak to sie przechowuje (nie plesnieje)? za porady typu: przechowywac w sloiku w lodowce od razu ladnie dziekuje jako ze nie mam w niej miejsca. Maja byc eleganckie powidla z kupnych sliwek w uk (moga byc ze spirytusem , albo z wodka bo spirytu nie mam). Lub np jablka prazone lub mus- brak mi takich wytworow a na mame nie ma co liczyc, jako ze nawet buraczki w domu sa slodzone
Ja swoje " wypociny" pasteryzowałam - tak na wszelki wypadek, choć jeśli nie masz w planach trzymać tego w słoikach nie wiadomo ile - to wystarczy że po nałożeniu gorącego dżemu ( lub czegokolwiek innego ) zakręcisz mocno i postawisz do góry dnem. Wówczas wieczko samo się zassie. Dobrze jest to potem trzymać w chłodniejszym i ciemnym miejscu...
Dżem który ja robiłam ( jakiś czas temu ) był z węgierek, z odrobiną gorzkiego kakao, chilli i odrobinką rumu wyszło bosko... Akurat śliwki wystarczy dość długo smażyć i nie trzeba dodawać cukru :)
Przemiana Sylwetki 2014 - http://www.sfd.pl/Konkurs_/_CiociaSamoZlo_-t1015524.html
aktualny - http://www.sfd.pl/CiociaSamoZlo_/_DT_/_redukcja_rok2-t978250.html
rok I- http://www.sfd.pl/CiociaSamoZlo_na_redukcji-t892128.html
"Ten, kto idzie za tłumem, nie dojdzie dalej niż tłum. Ten, kto idzie sam, dojdzie w miejsca, do których nikt jeszcze nie dotarł" - Albert Einstein
...& silence is better than bullshit
...
Napisał(a)
no i wlasnie mi o to chodzilo dziewczyny dzieki! wegierek w uk nie widzialam ale zrobie tutejsze sliwki za kilka dni wlasnie z chili, rumem i kakao, dzieki CiociaSamoZlo
The best way to predict your future is to create it.
...
Napisał(a)
a dzis sliwki z nektarynkami-bedzie do omletow
The best way to predict your future is to create it.
...
Napisał(a)
nie pojde spać, dzizas! to forum o potrawach i przepisach tak mnie wciaągnęło, ze masakra!!! jakie cuda robicie, a ja myśląłam, ze moja wyobraźnia działa na wysokich obrotach.... teraz widzę, ze spała całkowicie
szkoda, że jutro uczelnia od 9 do 18, ale jak wróce, z pewnością coś pysznego upichcę
szkoda, że jutro uczelnia od 9 do 18, ale jak wróce, z pewnością coś pysznego upichcę
...
Napisał(a)
Laski, piekę sobie schab na kanapki, ale ostatnio wypatrzyłam w necie przepis na schab gotowany. Z tym, że gotowany przez chwilę od zagotowania, po czym odstawiany i tak trzy razy.
Spodobał mi się, bo szybki i zachwytów nad smakiem było dużo (głównie nad tym, że nie jest suchy jak pieczony). Problem w tym, że opinie były podzielone. Ci co się nie zachwycali, twierdzili, że im surowy wyszedł. Może któraś z Was robi tak schab? W tym przepisie jakoś tak szczegółów brakowało, bo co to znaczy pogotować chwilę??? Jakoś nie chce mi się do tego zabrać i denerwować później że coś nie wyszło.
Spodobał mi się, bo szybki i zachwytów nad smakiem było dużo (głównie nad tym, że nie jest suchy jak pieczony). Problem w tym, że opinie były podzielone. Ci co się nie zachwycali, twierdzili, że im surowy wyszedł. Może któraś z Was robi tak schab? W tym przepisie jakoś tak szczegółów brakowało, bo co to znaczy pogotować chwilę??? Jakoś nie chce mi się do tego zabrać i denerwować później że coś nie wyszło.
Poprzedni temat
Trening Brzuch, nogi
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- ...
- 300
Polecane artykuły