SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 276412

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 4817 Wiek 47 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 87118
A moim prywatnym zdaniem najlepszym rozwiazeniam moze byc jedzenie obiadokolacji w hotelu. No i pewnie najtaniej. Poniewaz to jest bufet, wiec masz wieksza mozliwosc wyboru. No i zawsze masz mieso, kurczak, rybe, jakis ryz makaron, fure warzyw a sosy z reguly oddzielnie Zapytaj od razu w recepcji ile kosztuje takie wyzywnienie na caly pobyt, bo jest duzo taniej kupic na caly pobyt niz jeden posilek.

Jesli to jest cieply kraj, z tymi lokalnymi smazalniami moze byc roznie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 536 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 17819
Ja jak mam wyjazd służbowy to zawsze sobie przygotowuję kilka omletów z płatkami owsianymi. Śniadanie jem w hotelu (zawsze są jajka i owoce), później na lunch w pracy zamawiam jakiś 'bezpieczny' obiad, później jem tego omleta, a na kolację można zjeść jakiegoś wędzonego łososia ze sklepu. Ewentualnie jak wiem że będę miała lodówkę w pokoju to po prostu zabieram ze sobą w pudełku indyka i strączki lub ryż, a na miejscu kupuję do tego migdały. Dawniej jak wyjeżdżałam na wakacje na wycieczkę rowerową po Bornholmie i nie było za bardzo jak gotować to brałam batony proteinowe ;) Miałam też ze sobą taki jednorazowy grill (który używałam kilka razy ;) i kupowałam kurczaka w sklepie, a jako ww to najłatwiej było wziąć płatki owsiane bo się nie psują.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
dzięki laski za kopalnię pomysłów jako iż ww nie jem to ten problem odpada jadę na Krym i sadzę, że ze swieżymi potworami morskim nie będzie problemu, więc sprawę obiadu mam de facto załatwioną- gorzej ze śniadaniami- jest opcja wykupienia w pensjonacie, ale średnio mi to leży, bo menu to chleb,dżem i inne takie- planuję nakupić jeszcze w Polszy zapasu nerkowców i hajda do tego jakiś świeży ichniejszy owoc jagodowy i szafa gra

a kolacje to tak jak mówicie, najprościej będzie coś wędzonego przetrącić.. dziękuję ślicznie! odliczam już dni do urlopu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 526 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 14235
massmarols
dzięki laski za kopalnię pomysłów jako iż ww nie jem to ten problem odpada jadę na Krym i sadzę, że ze swieżymi potworami morskim nie będzie problemu, więc sprawę obiadu mam de facto załatwioną- gorzej ze śniadaniami- jest opcja wykupienia w pensjonacie, ale średnio mi to leży, bo menu to chleb,dżem i inne takie- planuję nakupić jeszcze w Polszy zapasu nerkowców i hajda do tego jakiś świeży ichniejszy owoc jagodowy i szafa gra

a kolacje to tak jak mówicie, najprościej będzie coś wędzonego przetrącić.. dziękuję ślicznie! odliczam już dni do urlopu


Gdzie jedziesz na Krym? Jaka miejscowość? Możesz spróbować też orzechy Brazylijskie, też są mega smaczne , maja 14g Białka, 66g tłuszczy, i tylko 4g WW

Aktualnie: http://www.sfd.pl/DT_chernushka-t1093265.html

Pierwszy: http://www.sfd.pl/Chernushka_//_Redukcja_//_KSZTAŁTOWANIE_CIAŁA,_UMYSŁU-t854877.html

"Быстро - это медленно, но без перерывов".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 526 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 14235
z ciekawości pytam gdzie jedziesz, może coś polecę do zwiedzania.

Aktualnie: http://www.sfd.pl/DT_chernushka-t1093265.html

Pierwszy: http://www.sfd.pl/Chernushka_//_Redukcja_//_KSZTAŁTOWANIE_CIAŁA,_UMYSŁU-t854877.html

"Быстро - это медленно, но без перерывов".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1631 Wiek 23 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 61355
Ja zawsze wypatrzę jakąś knajpę gdzie robią omlety z warzywami na śniadanie. Chyba jeszcze mi się nie zdarzyło nie znależć. Chociaż kiedyś w Meksyku kelner latał po wsi kupował jaja, mleko i inne ingrediencje w międzyczsie wracając do stolika i dopytując się czego dokladnie chcemy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
chernushka idzie priw, coby wątku nie zaśmiecać:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11274 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 38938
No, przeczytałam cały ;) Od poniedziałku zaczynam jeść jak Obliques przykazała, pół tego tygodnia starałam się ogarnąć rozpustne ilości ww, ale chyba doszłam jak to umieścic w misce. Zrobiłam pasztet z przepisu Oveji (Ovei?) w konstelacji: jaś/zielona soczewica/cieciorka - z duszoną cebulą, papryką i pieczarkami + 1 jajco,koncentrat i przyprawy. Wyszło 804g boskiego pasztetu - wyliczyłam makroskładniki i wychodzi przyzwoicie: bwt:8g/18g/1g - i nie jest mokry! Także polecam! Nie mam maszynki ale zmieliłam składniki w pojemniku do blendera służącym do kruszenia lodu :D
Jeśli chodzi o chleb - mam "przepis" dla lenia, bez dokarmiania zakwasu itd. Taki chleb już piekę 2 lata, czasem wychodzi bardziej płaski, ale zawsze pyszny. Mianowicie - raz dostałam od koleżanki surowe ciasto, które odłożyła podczas robienia chleba. I na podstawie tego (jakieś 3/4 kubka) zrobiłam swój pierwszy chleb. Teraz zawsze jak robię chleb to odkładam część ciasta do pojemnika, który może stać w lodówce nieruszany nawet 2 tygodnie. Jak znowu robię chleb, wyciągam to ciasto/zaczyn i mieszam składniki (mąka żytnia 3 części, pszenna 1 część - typ 2000 oczywiscie, siemię, słonecznik, sól, czasem suszone owoce). Odkładam tyle samo z gotowego ciasta i zostawiam w wyłożonej papierem blaszce do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 8 godzin. Piekę go prawie 2 godziny (piekarnik-grat) bez termoobiegu w ok. 200 stopniach. Zapach w całym bloku - bezcenny Zwykle na drugiej półce piekę też buraki, tak z kilo od razu, i te sobie potem mieszkają w lodówce, wyciągam jak potrzebuję. Uf, ale długi post ;)

Winners train, losers complain.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11274 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 38938
Chciałam powiedzieć, że pasztet nie jest suchy...

Winners train, losers complain.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 536 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 17819
Za 2 miesiące czeka mnie przeprowadzka, remont i wyposażenie całego mieszkania. Już szukam sprzętu kuchennego i zastanawiam się nad lodówka z funkcją "no frost" tylko ktoś ostatnio mi powiedział że w takiej lodówce nie da się trzymać zakwasu na chleb. Niestety w internecie nie udało mi się znaleźć więcej informacji na ten temat. Czy ktoś z was ma taką lodówkę z "no frost", a jeśli tak to czy rzeczywiście jest problem wtedy z przechowywaniem zakwasu?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium