SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 278442

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 270 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 20963
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1080 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 8675
Ovejka, widziałam, że wrzuciłaś ciekawy przepis na gofry fasolkowe czym je przyprawiasz?

http://www.sfd.pl/parę_pytań_odnośnie_melmankowej_redukcji_:_-t832708.html - moja redukcja - I pods. str. 25 / II pods. str. 62 / III pods. str. 98

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 3070 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 64241
Mel, dodałam tylko sól, trochę pieprzu i garam masala. W przeciwieństwie do pasztetu ze strączków nie lubię tu sypać dużo przypraw, bo takie gofry przeważnie nie stanowią u mnie dania samego w sobie. Gdyby miały takim być to polecam koniecznie podawać z jakąś surówką, a do samych gofrów zrobić zaś sos/podać z kleksem śmietany/ masłem, które się na nich roztopi, bo same w sobie są zapychające no a przyprawy to zawsze dowolność. Każdy ma inny gust

"Jeśli spędzasz zbyt wiele czasu myśląc o czymś, nigdy tego nie dokonasz" (Bruce Lee)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 3212 Wiek 44 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 43594
hej, kaczka w potreningu ma 8g bialka-nie rozdziela tez sie kaczki na z i bez skory (a ja skory nie lubie bo mi kolkiem w gardle staje) i znalazlam cos takiego i cos takiego. Kiepska jakosc ale moj pracowy komp nie lubi sie z forum




The best way to predict your future is to create it.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 3212 Wiek 44 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 43594
pytanie mialo byc: "jak to liczyc"? nie mozna edytowac w tym temacie

The best way to predict your future is to create it.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 60 Wiek 110 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1744
mam pytanko co do czosnku w proszku. (Wiem ze lepszy świeży ale ten suchy pomógł mi odzwyczaić sie od soli, a świeży jem tez) Chodzi mi o to czy jest niezdrowy? bo niektóre są chyba suszone z jakąś chemią?

pozdrawiam

" Ci którzy są słabi czekają na szanse, silni zaś sami je tworzą!"
Og Mandino

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 5052 Wiek 53 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 81876
Moje pierwsze podejście do chleba okazało sie totalna klapa Ale nie poddam się tak łatwo, zakwas został mi i czeka w lodówce. Jutro zrobie drugie podejście, chyba za mało wyrobilam ciasto i za krótko trzymałam do wyrośnięcia (w sumie to mi wcale nie wyrosło po 3 godzinach), musze chyba w cieplejsze miejsce postawić.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 3212 Wiek 44 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 43594
reziolki a masz nowo uchodowany zakwas? bo chleb zytni to wyrabia sie raz dwa np lyzka (maka zytnia nie ma glutenu wiec nie wyrabia sie jej jak pszenna). Wina moze byc za mlody zakwas-bo jak jest mlodszy to potrzebuje chleb wiecej czasu zeby wyrosnac (ja pilnowalam tak 'na oko' az sie wyraznie powiekszyl) czasem nastawilam go przez noc, albo na kaloryferze w dzien i lepiej wtedy miec na niego oko, bo moja siostra zostawila kiedys bez nadzoru i wykipial jej z foremki i splynal po kaloryferze

The best way to predict your future is to create it.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 5052 Wiek 53 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 81876
anister
reziolki a masz nowo uchodowany zakwas? bo chleb zytni to wyrabia sie raz dwa np lyzka (maka zytnia nie ma glutenu wiec nie wyrabia sie jej jak pszenna). Wina moze byc za mlody zakwas-bo jak jest mlodszy to potrzebuje chleb wiecej czasu zeby wyrosnac (ja pilnowalam tak 'na oko' az sie wyraznie powiekszyl) czasem nastawilam go przez noc, albo na kaloryferze w dzien i lepiej wtedy miec na niego oko, bo moja siostra zostawila kiedys bez nadzoru i wykipial jej z foremki i splynal po kaloryferze


Zakwas był chodowany od piątku, więc miał 5 dni mysle ze to jednak wina za krótkiego trzymania do wyrosnięcia, zobaczymy jutro nowej podejście
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 5052 Wiek 53 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 81876
Jeszcze mam pytanie jak długo mniej więcej pieczesz ten chleb w 180 stopniach, bo w przepisie nie ma podane?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

forma lato