...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Ovejka, widziałam, że wrzuciłaś ciekawy przepis na gofry fasolkowe czym je przyprawiasz?
http://www.sfd.pl/parę_pytań_odnośnie_melmankowej_redukcji_:_-t832708.html - moja redukcja - I pods. str. 25 / II pods. str. 62 / III pods. str. 98
...
Napisał(a)
Mel, dodałam tylko sól, trochę pieprzu i garam masala. W przeciwieństwie do pasztetu ze strączków nie lubię tu sypać dużo przypraw, bo takie gofry przeważnie nie stanowią u mnie dania samego w sobie. Gdyby miały takim być to polecam koniecznie podawać z jakąś surówką, a do samych gofrów zrobić zaś sos/podać z kleksem śmietany/ masłem, które się na nich roztopi, bo same w sobie są zapychające no a przyprawy to zawsze dowolność. Każdy ma inny gust
"Jeśli spędzasz zbyt wiele czasu myśląc o czymś, nigdy tego nie dokonasz" (Bruce Lee)
...
Napisał(a)
hej, kaczka w potreningu ma 8g bialka-nie rozdziela tez sie kaczki na z i bez skory (a ja skory nie lubie bo mi kolkiem w gardle staje) i znalazlam cos takiego i cos takiego. Kiepska jakosc ale moj pracowy komp nie lubi sie z forum
The best way to predict your future is to create it.
...
Napisał(a)
pytanie mialo byc: "jak to liczyc"? nie mozna edytowac w tym temacie
The best way to predict your future is to create it.
...
Napisał(a)
mam pytanko co do czosnku w proszku. (Wiem ze lepszy świeży ale ten suchy pomógł mi odzwyczaić sie od soli, a świeży jem tez) Chodzi mi o to czy jest niezdrowy? bo niektóre są chyba suszone z jakąś chemią?
pozdrawiam
pozdrawiam
" Ci którzy są słabi czekają na szanse, silni zaś sami je tworzą!"
Og Mandino
...
Napisał(a)
Moje pierwsze podejście do chleba okazało sie totalna klapa Ale nie poddam się tak łatwo, zakwas został mi i czeka w lodówce. Jutro zrobie drugie podejście, chyba za mało wyrobilam ciasto i za krótko trzymałam do wyrośnięcia (w sumie to mi wcale nie wyrosło po 3 godzinach), musze chyba w cieplejsze miejsce postawić.
...
Napisał(a)
reziolki a masz nowo uchodowany zakwas? bo chleb zytni to wyrabia sie raz dwa np lyzka (maka zytnia nie ma glutenu wiec nie wyrabia sie jej jak pszenna). Wina moze byc za mlody zakwas-bo jak jest mlodszy to potrzebuje chleb wiecej czasu zeby wyrosnac (ja pilnowalam tak 'na oko' az sie wyraznie powiekszyl) czasem nastawilam go przez noc, albo na kaloryferze w dzien i lepiej wtedy miec na niego oko, bo moja siostra zostawila kiedys bez nadzoru i wykipial jej z foremki i splynal po kaloryferze
The best way to predict your future is to create it.
...
Napisał(a)
anisterreziolki a masz nowo uchodowany zakwas? bo chleb zytni to wyrabia sie raz dwa np lyzka (maka zytnia nie ma glutenu wiec nie wyrabia sie jej jak pszenna). Wina moze byc za mlody zakwas-bo jak jest mlodszy to potrzebuje chleb wiecej czasu zeby wyrosnac (ja pilnowalam tak 'na oko' az sie wyraznie powiekszyl) czasem nastawilam go przez noc, albo na kaloryferze w dzien i lepiej wtedy miec na niego oko, bo moja siostra zostawila kiedys bez nadzoru i wykipial jej z foremki i splynal po kaloryferze
Zakwas był chodowany od piątku, więc miał 5 dni mysle ze to jednak wina za krótkiego trzymania do wyrosnięcia, zobaczymy jutro nowej podejście
...
Napisał(a)
Jeszcze mam pytanie jak długo mniej więcej pieczesz ten chleb w 180 stopniach, bo w przepisie nie ma podane?
Poprzedni temat
Trening Brzuch, nogi
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- ...
- 300
Polecane artykuły