SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 276455

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 794 Wiek 51 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10493
Dziewczyny, przetrzymałam kombuchę trochę za długo i płyn zrobił się kwaskowaty. Można to pić, czy do zlewu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 10166 Wiek 110 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 124582
Dzisiaj piekłam swój chleb wg przepisu Owieczki. Niestety klapa. Czytałam, że nie tylko u mnie pierwszy raz
Mokry w środku. Papier nie chce się odkleić.
I nie wiedziałam ile go piec.
Zresztą w ogóle się motałam wczoraj z tym przepisem
Ale nie poddaję się

If you change nothing ... nothing will change!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 536 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 17819
Mika też tak miałam z tym papierem, że się przykleił. Kolejny zrobiłam bez papieru, tylko foremkę trochę wysmarowałam oliwą z oliwek i nic więcej. Moja foremka ma taką powłokę podobną trochę do teflonu i bardzo łatwo chleb wyjęłam, nawet noża nie musiałam przy tym używać.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
moj pierwszy raz tez nie nalezal do najlepszych, ale z czasem doszlam do wprawy
Najlatwiejszy przepis jaki kiedykolwiek znalazlam to ten: http://pracowniawypiekow.blogspot.com/2009/08/najatwiejszy-chleb-zytni.html i jak do tej pory nie zaliczylam ani jednej wtopy z nim
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 10166 Wiek 110 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 124582
No moja foremka też ma taką powłokę, już wczoraj jak wkładałam ten papier to tak właśnie przeszło mi przez głowę, że może być problem ale ja mam tendencję do zmieniania przepisów po swojemu i chciałam bardzo się trzymać przepisu heh

Przepis w sumie nie jest jakiś zawiły dla mnie teraz

Dont ta strona nie działa kropeczki mam usunąć?

If you change nothing ... nothing will change!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Kociszcze
Dziewczyny, przetrzymałam kombuchę trochę za długo i płyn zrobił się kwaskowaty. Można to pić, czy do zlewu?


Jeśli naprawdę, naprawdę kwaśny, to zrobiłaś... Ocet I tak go mozesz uzywać
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
mika, to wpisz najlatwiejszy chleb zytni i pierwszy link zapomnialam, ze tutaj sie tak adresy formatuja
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 842 Wiek 35 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 10704
ja chcę jutro zrobić ciasto fasolowe z przepisu Owieczki i czy może być do tego fasola Jaś karłowy?? to to samo co biała fasola?

“The greater danger for most of us is not that our aim is too high and we miss it, but
that it is too low and we reach it.”

http://www.sfd.pl/Konkurs_/_Shaggah-t853178.html
dziennik konkursowy

http://www.sfd.pl/Shaggah/_redukcja-t800769.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 701 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10356
Dziewczyny, chciałam się zapytać, jak wy robicie buraczki? chodzi mi konkretnie co dodajecie i jakie proporcje, bo pierwszy raz jak zrobiłam, to nie wyszło takie dobre jak chciałam... :( albo czegoś za dużo, albo czegoś za mało...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 448 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 10228
Dziś zrobiłam mój pierwszy razowiec na zakwasie. Wyszedł pyszny, trochę się klei do noża, ale mam nadzieje że kolejne będą jeszcze lepsze.

Czekając aż się upiecze, znalazłam informację na temat ciekawego sposobu na sprawdzenie czy jest już dobrze upieczony w środku. Dla tych co nie znają tej, albo innej metody, polecam zastukać w spód chleba. Głuchy odgłos oznacza, że jest już gotowy. Nie zdążyłam sprawdzić jak brzmi nieupieczony, ale myślę że dobrze jest porównać odgłos góry chleba i dołu

A teraz takie pytanko, sprawdzałyście kiedyś ile waży jedna kanapka takiego razowca (ok.8-10mm grubości) ze zwykłej keksówki? Nie mam wagi, ale myślę że ok.50g. Wiadomo, że to też zależy od proporcji w przepisie itd.
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium