SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

JEM / NIE JEM by Biniu - oficjalny watek Q&A - Patrz str 54 !

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 300173

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 168 Napisanych postów 4456 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 65753
Ludi_ - troche generalizujesz. Ogolnie staramy sie nie jesc syfu ale przeciez np jak zrobisz sobie sam "bialy" chleb to bedzie dobry. Rownie dobrze mozna "skopac" grahamke przez dodanie chemii.

"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 2485 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 40634
Jak chcecie to możecie nawet na redukcji szamać biały chleb, ja dalej niż owoce nie wykraczam. Jak widzę, że do czegoś już ktoś rękę przykładał z jedzenia, to dziękuje z miejsca, w sensie mieszanie w składzie. Jedynie mogę masło zaakceptować i parę innych produktów.


Zmieniony przez - Ludi_ w dniu 2011-09-28 13:25:00
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 1643 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 16475
Już bez przesady Jedną z zalet IF jest fakt, że nie musimy paranoicznie bać się o jakość wszystkiego co bierzemy do ust. Paranoikiem byłem na zbilansowanej, a i tak fat się odkładał aż dudniło. Wątpię, czy jest sens takiego działania na IF. Przy czym wiadomo - nie można też odżywiać się samym syfem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 168 Napisanych postów 4456 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 65753
Ludi - w tym wypadku sie zgadzam, chodzilo mi tylko o to, ze wszystko zalezy od konkretnego produktu. Np pizza z lokalu - najgorsza padlina + seropodobny produkt, a w domu mozesz zrobic na mace razowej, dac prawdziwy ser i np kurczaka.

"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 2485 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 40634
Potrafię zrobić z naturalnych produktów pizzę, kebaba, chleb też, ale tylko w piekarniku. Trochę inwencji. Może nie wygląda, to fajnie i nie smakuje jak te z lokalu, ale chociaż wiem co tam dodałem.

Ostatnie ciągle sobie robiłem naleśniki z mąki żytniej jako tortille, do tego własny sos, jakieś warzywa i pierś z kuraka zawijałem jak kebaba i szamałem, pierś się nie nudziła.

Zresztą u nas na forum jest od uja przepisów jak co zrobić

Zmieniony przez - Ludi_ w dniu 2011-09-28 13:41:46
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24273 Napisanych postów 25224 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020316
__Logan__:
Przepis na sernik:
400g twarogu
6 dużych jaj XL
65-70g WPC
4-5 tabletek słodziku
50g masła orzechowego

Wszystko zmiksować w misce i przelać do foremki wysmarowanej delikatnie masłem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200-220stopni przez ok. 20 minut(czas może ulec zmianie, generalnie piec do ładnego zarumienienia się ciasta).

Wartości odżywcze:

~180g białka, ~70g tłuszczy, ~40g węgli
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 1643 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 16475
A macie przepis na jakiś kozacki sos boloński? Z tym zje się dosłownie każde mięso
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 793 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 18023
A co za problem sos boloński zrobić? Kroisz cebulkę i czosnek w kostkę, marchewkę, kawałeczek selera i pietruszki (korzenie) trzesz albo siekasz drobno, podsmażasz warzywa na jakimś tłuszczu (dobrze dodać odrobinkę czegoś wędzonego np boczku), dorzucasz zmielone mięcho, podsmażasz, dodajesz pomidorki (mogą być z puszki), przyprawy (ja lubię zioła prowansalskie). Dusisz do miękkości ewentualnie dolewając nieco wody albo wina. I cała filozofia

Jeśli kobieta w nocy nie jęczy to w dzień warczy.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 168 Napisanych postów 4456 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 65753
FighterX - dzieki, sprawdze.

"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24273 Napisanych postów 25224 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020316
Jeżeli chodzi o Boloński to jest jeszcze jedna szkoła :)
pomidory zmiksować w blenderze, marchewkę, seler i cebule zetrzeć na tarce, starte warzywa podsmażyć na oliwie, dodać sól i pieprz, wlać 100ml czerwonego wina, odparować, odrobina sosu worchester, dodać mięso, jak mięso się zarumieni dodać zmiksowane pomidory i na końcu suszoną bazylię i oregano :)
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Próbki

Następny temat

Olimp Super Whey Gainer 4000

WHEY premium