Magda
...
Napisał(a)
Gaabi ja również uważam że ten chleb odpada,strasznie ciężko dostać w sklepach taki chleb który spełniał by wszystkie kryteria zawsze znajdzie się w nim coś niedozwolonego w przypadku tego twojego chleba niestety też tak jest ,chyba bedziesz musiała go komus podarować
Magda
Magda
...
Napisał(a)
mam pytanko..juz jestem miesiac na MM i kurcze 2,5 kg tylko..ale i odstepstwa byly..teraz nie jem chlebka i makaronow wogole i zobaczymy ale mam pytanko kocham owoce..i czasem moge zjesc kg truskawek lub czersni i no wlasnei czy to wolno? i kiedy nejlepiej? aha jak zjem to pozniej moge dluuuugooo nie jesc:) czy wy tez tak macie ze lapiecie sie a fe tego nie bo kaloryczne? ja jeszcze ciagle tak mam..
Monia
Monia
...
Napisał(a)
"(...)strasznie ciężko dostać w sklepach taki chleb który spełniał by wszystkie kryteria zawsze znajdzie się w nim coś niedozwolonego(...)"
**********************************************
Chleby składające się z dobrych węglowodanów złożonych to chleby żytnie. W zasadzie spotkać je można tylko w dwóch formach: chleb żytni pełnoziarnisty , chleb żytni razowy. Najlepszy jest ten pierwszy, ale niestety jest on trudno dostępny i stosunkowo drogi (ok. 4 zł za 6 kawałków). Natomiast ten drugi jest tani i można go kupić w prawie każdym sklepie czy piekarni.
Pozdrawiam.
**********************************************
Chleby składające się z dobrych węglowodanów złożonych to chleby żytnie. W zasadzie spotkać je można tylko w dwóch formach: chleb żytni pełnoziarnisty , chleb żytni razowy. Najlepszy jest ten pierwszy, ale niestety jest on trudno dostępny i stosunkowo drogi (ok. 4 zł za 6 kawałków). Natomiast ten drugi jest tani i można go kupić w prawie każdym sklepie czy piekarni.
Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
jeśli ktoś mieszka w Warszawie: chleb Bednarz firmy Czubak: mąka żytnia, ziarno żyta, woda, drożdze, sól
...
Napisał(a)
Znowu nastepne rewelacje . Nie moge sie zgodzic, ze Metoda pozwala tylko i wylacznie na chleb zytni. Moze dyskusja jest tylko na temat chleba z maki pszennej dostepnego w sklepach? Jezeli taka teoria bylaby prawdziwa, to rowniez prawie wszystkie makarony powinny byc skreslone z naszej listy.
Maka zytnia nieoczyszczona ma mniejszy IG od maki pszennej tego samego rodzaju (nioczyszczonej), to fakt. Nie znaczy to jednak, ze ta druga jest dla nas niedobra. Oczywiscie, im nizsze wskazniki tym lepsze, ale jaka jest roznica miedzy IG 40 a 50 i jakie to ma dla nas w takim momencie znaczenie?
Niegomir, niestety Twoje informacje nie sa prawdziwe. Wszystkie zboza to cukry zlozone (wieloczasteczkowe).
Cukry proste (jednoczasteczkowe), to jest:
- glukoza ktora znajduje sie w owocach i w sladowych ilosciach w miodzie
- fruktoza, ktora znajduje sie przede wszystkim w owocach
- galaktoza, ktora znajduje sie w mleku
Ja jako bezgraniczna fanka Montignaca musze zacytowac, ze:"Niedawne doswiadczenia udowodnily, ze zlozonosc czasteczki weglowodanu nie ma zwiazku z szybkoscia przyswajania glukozy przez organizm", "...przyswajanie weglowodanow, niezaleznie od ich zlozonosci (jednoczasteczkowych lub wieloczasteczkowych), nastepuje w ciagu dwudziestu do dwudziestu pieciu minut po ich spozyciu".
Pozdrawiam
Maka zytnia nieoczyszczona ma mniejszy IG od maki pszennej tego samego rodzaju (nioczyszczonej), to fakt. Nie znaczy to jednak, ze ta druga jest dla nas niedobra. Oczywiscie, im nizsze wskazniki tym lepsze, ale jaka jest roznica miedzy IG 40 a 50 i jakie to ma dla nas w takim momencie znaczenie?
Niegomir, niestety Twoje informacje nie sa prawdziwe. Wszystkie zboza to cukry zlozone (wieloczasteczkowe).
Cukry proste (jednoczasteczkowe), to jest:
- glukoza ktora znajduje sie w owocach i w sladowych ilosciach w miodzie
- fruktoza, ktora znajduje sie przede wszystkim w owocach
- galaktoza, ktora znajduje sie w mleku
Ja jako bezgraniczna fanka Montignaca musze zacytowac, ze:"Niedawne doswiadczenia udowodnily, ze zlozonosc czasteczki weglowodanu nie ma zwiazku z szybkoscia przyswajania glukozy przez organizm", "...przyswajanie weglowodanow, niezaleznie od ich zlozonosci (jednoczasteczkowych lub wieloczasteczkowych), nastepuje w ciagu dwudziestu do dwudziestu pieciu minut po ich spozyciu".
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Lotos a czy widziałas skład octu balsamicznego jest tam karmel a nie wiem czy to tylko barwnik czy taki karmel z cukru? Proszę cię napisz co z tym fantem zrobić?
...
Napisał(a)
Ja uzywam zwykle "Balsamic Vinegar of Modena". Nie wiem jaki jest dokladnie jego sklad, ale podaje Ci stronke zebys poczytala (jak masz chec oczywiscie) o technologii produkcji tego specyfiku .
http://www.gastronomie.pl/produkty/ocet/ocet.html
Jak wspominalam juz, w przepisach Montiganca jest ten rodzaj octu uzywany z powodzeniem. Oczyiwscie, jest mozliwosc, ze dostepny jest dopiero od fazy II, ale wiesz co?! Nie bede sie tym przejmowac osobiscie. Rob jak uwazasz.
AROMATYCZNY VIAIGRETTE
Proporcje na okolo 3/4 szklanki
- 1/2 szklanki extra-virgin oliwy z oliwek
- 3 lyzki soku z cytryny
- 1 1/2 lyzki octu balsamicznego
- 1 lyzka Dijon musztardy
- 1 maly zabek czosnku przecsniety przez praske
- sol i pieprz do smaku
Pozdrawiam
http://www.gastronomie.pl/produkty/ocet/ocet.html
Jak wspominalam juz, w przepisach Montiganca jest ten rodzaj octu uzywany z powodzeniem. Oczyiwscie, jest mozliwosc, ze dostepny jest dopiero od fazy II, ale wiesz co?! Nie bede sie tym przejmowac osobiscie. Rob jak uwazasz.
AROMATYCZNY VIAIGRETTE
Proporcje na okolo 3/4 szklanki
- 1/2 szklanki extra-virgin oliwy z oliwek
- 3 lyzki soku z cytryny
- 1 1/2 lyzki octu balsamicznego
- 1 lyzka Dijon musztardy
- 1 maly zabek czosnku przecsniety przez praske
- sol i pieprz do smaku
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Z tą mąką żytnią czy przenną chodzi też o to, że żyto ma o wiele więcej błonnika niż przenica... i dzięki temu ma niższy IG oraz o wiele lepiej działa na nasz układ trawienny...
Poza tym nie zgadzam się z twierdzeniem, że nie ma dla nas róznicy pomiędzy IG 40 a IG 50... ma i to dużą zwłaszcza dla I fazy...
Pozdrawiam
Poza tym nie zgadzam się z twierdzeniem, że nie ma dla nas róznicy pomiędzy IG 40 a IG 50... ma i to dużą zwłaszcza dla I fazy...
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
IG 50 jest jakby granica, ktorej przekraczac nie mozna . Oczywiscie, ze najlepiej byloby nie brac do ust weglowodanow o IG wyzszym niz 35, zeby spadek wagi byl szybki i skuteczniejszy. Niektorzy pewnie tak robia, dlaczego nie?!
Wyraznie jest powiedziane ktorego pieczywa spozywac nie nalezy w metodzie Montignaca. Kazde jednak dostepne dla nas ma IG w przedziale miedzy IG 35 i 50, wiec...
Zawsze mozna obnizyc wypadkowa stezenia cukru we krwi jedzac kanapke z salata, pomiderem i innym jeszcze warzywami. Jezeli jest to mozliwe zrobic w towarzystwie chleba zytniego, to bede czesciej decydowac sie na pieczenie chleba wlasnie z tego rodzaju maki, czemu nie tez jest pyszny. Zjadac sniadanie z chlebem i miec w efekcie IG mniejsze niz 35 to po prostu jest "miodzio".
Jezeli jednak jemy chleb (nawet zytni) w towarzsytwie tylko nabialu badz dzemu, to efekt bedzie podobny jak zjedzenie chleba z maki przennej (oczyszczonej oczywiscie) IG wyzszy od 35.
Naprawde nie chce sie spierac, mam tylko nadzieje, ze razem dojdziemy do jakichs racjonalnych wyjasniej. Powiedzialam juz, ze specjalistka nie jestem, a tylko staram sie pozbierac wszystkie wiadomosci (ktore czesto sa malo scisle) w jedna calosc.
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Poprzedni temat
CZY JESTEŚCIE ZAINTERESOWANE??
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- ...
- 264
Następny temat
Białko przed treningiem??
Polecane artykuły