Cele testu - poniewaz wybrano mnie z calym dobrodziejstwem inwentarza, lacznie z uczciwie postawionymi przeze mnie priorytetami, realizowal bede jak mniemam plan rozniacy sie odrobine od planow moich kolegow - zarowno testerow, jak i konkursowiczow. Moje cele to:
1. Stala poprawa wydolnosci i wytrzymalosci dlugodystansowej - przygotowanie do debiutu w Maratonie w Paryzu w kwietniu oraz do 4 startow w triathlonie w sezonie 2014.
2. Zgodnie z tytulowym celem testu - poprawa jakosci muskulatury obreczy barkowej i stosunku obwodow obreczy barkowej i talii - czyli uzyskanie jak najwyrazniejszej postury V.
3. Poprawa mocy i wytrzymalosci obreczy barkowej - funkcjonalnych parametrow, ktore umozliwia mi szybsze pokonanie dystansow plywackich w triathlonie - poniewaz nie dysponuje idealna technika plywacka w kraulu, niedoskonalosci nadrabiam plywaniem na sposob silowy - ogromnie wazna bedzie w kontekscie startowym moc i wytrzymalosc miesni obreczy barkowej i miesni piersiowych.
Srodki do realizacji celow - moj plan treningowy. Tutaj beda najwieksze roznice w stosunku do kolegow :) Moj plan treningowy na najblisze miesiace zaklada, na kazdy tydzien:
1. Biegi - 4 treningi w tygodniu, od 57 do 65 kilometrow tygodniowo.
2. Plywanie 4-5 treningow plywackich w tygodniu, 12-16 km w wodzie.
3. Rower - 3 treningi w tygodniu, minimum 150 km tygodniowo.
4. Treningi silowe - 3 w tygodniu - FBW i elementy CF.
Suplementacja. Poniewaz nie mozna sie spodziewac u mnie wielkiego budowania masy, raczej nastawienie na sile i wytrzymalosc, ochrone posiadanego gorsetu miesniowego i koncowa redukcje resztek tkanki tluszczowej, preparaty ktore dzieki uprzejmosci sponsora mam do dyspozycji, dobralem nastepujaco ( wiecej o kazdym z nich w trakcie trwania testu ):
1. Whey C6 - wiadomo, suplementacja bialkiem. Juz przeze mnie sprawdzony i doceniony preparat, dzieki kilku nagrodom w dziale +35 w zabawach sponsorowanych przez Hi-Tec. Bedzie glownie stanowil dodatek wzbogacajacy do dan - deserow, wiecej o tym w opisie diety.
2. Black Devil - od dawna mialem na celowniku ten preparat. Tutaj licze na poprawe jakosci snu i dobra regeneracje nocna, co jest niezbedne przy moim oblozeniu treningami. Testujac preparat pozwole sobie rowniez na porownanie z podobnymi produktami konkurencji, ktore stosowalem w przeszlosci.
3. A.M.G. - tu tez wielkie nadzieje pokladam glownie w regeneracyjnym dzialaniu produktu. Polaczenie skladnikow sklania mnie do uzywania suplementu glownie przed treningami silowymi, oraz sobotnimi treningami na tzw. zakladke - 45 km i wiecej roweru, po czym od razu po zmianie obuwia bieg - 10 km i wiecej. Licze na zastrzyk energii i zapewnienie jej na 2-3 godziny ciezkiej pracy.
4. BCAA 2000 - uzupelnienie dla poprzedniego preparatu w okolicach treningow biegowych, rowerowych i plywackich.
Poza pakietem zapewnianym przez sponsora, zamawiam jeszcze do kompletu preparat witaminowy tego samego producenta - tym sposobem 100% suplementacji bedzie pochodzilo od firmy Hi-Tec, i bede w stanie pod koniec testu bardzo rzetelnie i jednoznacznie ocenic przydatnosc wybranego przeze mnie zestawu.
Dieta - tu bede znow kontrowersyjny. W skrocie - dieta oparta o model LCHF - podaz mniej wiecej:
bialko - 200 gram
tluszcze - 600 gram
wegle - do 100 gram
Jak latwo wyliczyc, co najmniej 6000kcal, czesto wiecej - jesli jestem glodny nie ograniczam jedzenia do tych wartosci tylko dojadam - zwazajac jedynie na limit weglowodanow oraz na utrzymanie stosunku ilosci tluszczu do bialka w proporcji 3 do 1. Czesto zdaza mi sie zjesc i 8000kcal na dobe. Dodatkowo, jem obecnie w systemie IF z oknem od 6 do 8 godzin na dobe. Poranny trening, niezaleznie od jego natezenia i czasu trwania zawsze wykonuje na czczo.
Podstawowe dane o mnie:
wiek - 36
wzrost - 196
waga - 95
biceps - 44,5
pas - 84
klatka - 119
Czego spodziewac sie po moim dzienniku testowym ?
1. Rzetelnosci. Wpis codziennie wieczorem - raport z zywienia, aktywnosci treningowej, suplementacji. Wszystko poparte danymi z komputera treningowego, zdjeciami i materialami video.
2. Maksymalnego skupienia na realizacji celu i rzetelnego wypelniania zalozen narzuconych przez organizatora - w zgodnosci z celami treningowymi. Majac na uwadze dodatkowa rywalizacje testerzy vs. konkursowicze, bede sie staral byc mocnym ogniwem druzyny testerow, poniewaz koledzy z grupy konkursowej sa mi znani z rzetelnosci i bojowosci - spodziewam sie cudownej, budujacej rywalizacji.
3. Rzetelny, uczciwy raport z wlasnych subiektywnych odczuc z suplementacji produktami sponsora - Hi-Tec. Wyniki wlasnych obserwacji popre badaniami - krwi oraz wydolnosciowymi - probami mleczarnianymi, progami HR i testami tetna spoczynkowego. Gwarantuje bezstronnosc i pelna transparentnosc testu.
Na koniec - dziekuje za okazane zaufanie. Do testu sponsorowanego zglosilem sie po raz pierwszy, i od razu z sukcesem - oznacza to ze moja dotychczasowa obecnosc na forum i zwiazane z nia publikacje ciesza sie jako takim zaufaniem, co bardzo sobie cenie. Zycze powodzenia wszystkim kolegom bioracym udzial w konkursie, spelnienia wszystkich celow kolegom - testerom, dobrej zabawy i wyniesienia jak najwiekszej ilosci przydatnych wnioskow z naszego testu i konkursu postronnym obserwatorom. Sponsorowi i moderatorom - zadowolenia z dokonanego wyboru skladu personalnego.
Finalnie, wklejam aktualne pomiary skladu ciala oraz pogladowe fotografie, wiecej bede publikowal co 2 tygodnie lub zgodnie z wytycznymi organizatora.
Dziekuje za uwage !

Zmieniony przez - xzaar77 w dniu 2014-01-12 20:37:27
Aktualny dziennik: http://www.sfd.pl/_DT_Xzaar._Triathlon,_cel_Double_IronMan_2017_-t1018057-s340.html
Cele 2016:
1. Sieraków Triathlon dystans 1/4 IM - http://triathlonsierakow.pl - 28.05.2016 - 02:34:12
2. Challenge Venice dystans IM - http://www.challenge-family.com/challenge-venice/ - 05.06.2016 11:47:48
3. Challenge Poznań ME dystans IM - http://challenge-poznan.pl - 24.07.2016 11:35:22
4. Ironman 70.3 Gdynia - http://ironmangdynia.pl/pl/ - 07.08.2016