Obniż białko do 110-30 gram , generalnie przy takiej wadze sugerowałbym 4 posiłki większe objętościowo. Nie wiem do czego taka kolacja ?? Dodaj ryby śledź, makrela czy łosoś a zmiast fileta jakieś udka , szynka wieprzowa. Pozdrawiam
[...] teraz czym dobić kcal bo teraz 2500 a brakuje 500 . Obniż białko do 110-30 gram , generalnie przy takiej wadze sugerowałbym 4 posiłki większe objętościowo. Nie wiem do czego taka kolacja ?? Dodaj ryby śledź, makrela czy łosoś a zmiast fileta jakieś udka , szynka wieprzowa. Pozdrawiam /SFD/Images/2015/10/6/ca9471d227f448ad82ebebd70572e085.jpg
Dziś mój problem się nasilił ponieważ moje odchody jeśli możne je wg tak nazwać były całkowicie w postaci płynnej. Mój tydzień wygląda tak że rano zazwyczaj jakieś jajeczko, musli z mlekiem albo kanapkę z szybką z pierwsi/jajkiem/ mięsem z pierwsi. Do szkoły zawsze kanapka z tym co wyżej i jakieś ważywa do tego chleb oczywiście razowy albo bułki [...]
Trzeba szukać promocji nieraz pierś po 12-13 zł można kupićm udka są tanie, nieraz promocja na karkówkę jest, twaróg, serki wiejskie, choć pierś wychodzi taniej niż serek wiejski, 100g piersi np 1.6 góra a serek wiejski ok 2 zł.
orzechy jako przekąska mogą być, a nie chipsy właśnie kombinuj, gotuj, eksperymentuj, dział kuchnia Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne. Źródła węglowodanów: ryże, płatki [...]
No pewnie-wybór mięs jest bardzo duży-nie trzeba,a nawet nie powinno się jeść tylko kurczaka/indyka. Są przecież jeszcze np.udka z kurczaka,schab wieprzowy,polędwiczki wieprzowe,serca,chuda wołowina,dla bogatszych również dziczyzna,królik;-) Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2012-07-17 00:03:02
Witaj , Po pierwsze pierś z kurczaka zamień na : udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , jajka a twaróg też na półtłusty czy na tłusty jeśli to ma być low carb. Słonecznik zamień na laskowe, włoskie , nerkowce czy migdały. Pozdrawiam