Nikt nie mówi, że masz jeść kurę codziennie ;-) Wręcz nie polecam ;-) Tak wiem, ale nie chce jeść rzeczy których nie lubi bądź mi nie pasują typu pałki kurczaka czy nawet udka z kurczaka .
[...] niezbilansowane i jałowe. Za dużo chleba. Za mało tłuszczy - daj chociaż z 80 g, ww obniż. Zamiast kurczaka jakieś bardziej tłuste mięso - jak musi byc kurczak - to udka, ale jest jeszcze wieprzowina, wołowina, podroby ( to wariant bardziej ekonomiczny). Jakies sensowne żródła tłuszczy by sie przydały - masło klarowane, olej kokosowy, te [...]
Chcesz taniej diety, a kupujesz pierś z kurczaka? Niekoniecznie, schab, karkówka, udka z kurczaka, podroby mają o stokroć lepsze ceny, dużo tańsze i wartościowe ;-) Płatki owsiane w takiej ilości to przesada, niebawem nabawisz się nietolerancji, a żołądek i jelita się odezwą, wymieniaj je na jaglane (jak masz Auchana w pobliżu warto kupić tam są [...]
Jesteś z dietetyki i nie wiesz że istnieją inne mięsa niż pierś z kuraka? No tak, pewnie że udka, skrzydełka są ok, wątróbka drobiowa i serca są pyszne, dodawaj indyka, czasami wieprza, wołowinę jak Cię stać. Po prostu w różnych częściach kuraka jest inna zawartość białka, w piersi jest jej najwięcej, więc żeby spełnić zapotrzebowanie musiałbyś [...]
pierś z kurczaka średnio 15zł/kg dlatego jest to raczej najdrozsze z mies na jakie sobie pozwalam,uciekam w podroby,udka, serca , karkowke, schab , czasem łopatke. mowie moja stawka godzinowa to ok 5zł bo jestem na stażu wiec 3 godziny pracy mam na kilogram piersi z kurczaka :)
lub gotujesz kompot z owocow dodajesz zelatyne i czekasz az ostygnie i zlapie i juz pyszna galaretka lub gotujesz udka jak na rosol potem obierasz z miesa,mieso wrzucasz do rosolu przyprawiasz dodajesz zelatyne i porcjujesz i do lodowki by stezala Zmieniony przez - koles08 w dniu 2008-12-30 15:29:06
Ważąc 62kg powinieneś spożywać około 120-140 gram białka , węglowodany mogą zostać a co do tłusazczu to bym wyrzucił filet z kurczaka a dał w zamian udka , podroby , szynka/schab wieprzowy, wołowinę , tłuste ryby jak śledź, makrela, łosoś. Pozdrawiam
[...] Salami i inne sklepowe szynki do wywalenia, są zakonserwowane i przetworzone. Domyślam się, że jesteś na utrzymaniu rodziców więc skup się na dobrym białku i tanim : udka z kurczaka ( około 4,-4,50zł za kg), schab, karkówka(około 9-10zł za kg) podroby (są tanie wątróbka, czy serduszka bardzo dobre i w śmiesznej cenie , a o wiele [...]
[...] w lustrze, waż, sprawdzaj obwody. Jak nie idziesz to zwiększasz kcal z węgli np. jak za szybko to zmniejszasz Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne. Źródła węglowodanów: [...]