[...] z produktów zbożowych: pieczywa, płatków, kasz, makaronów, a także z roślin strączkowych, warzyw, owoców i produktów mlecznych. Najlepsze źródła białka to chude mięso, drób, ryby, produkty mleczne (jogurty naturalne, kefiry), jaja i białka jaj oraz proszek proteinowy. Najzdrowsze tłuszcze jednonienasycone występują w oliwie oliwek, oleju [...]
[...] -Ryby - Tu można wymienić praktycznie większość pozytywnych składników odżywczych pomagających urosnąć oraz duże ilości białka, osoby chcące urosnąć powinny starać się jeść ryby przynajmniej 2 razy w tygodniu -Danonki - Informacje nie są potwierdzone, lecz krążą pogłoski że znajdują sie w nich niewielkie ilości substancji przypominających hormon [...]
[...] tłuszczowej : 23% Aktywność w ciągu dnia : pon/śr/pt siłownia do tego czwartek piłka na hali i bieganie we wtorek Odżywianie : Staram się nabiał(jogurty twarogi serki)/ryby(sałatki śledziowe, prawdziwe ryby typu karp itp.)/produkty zbożowe(chleb wiejski, ziarnisty, bułki grahamki)/mięso(szynki, mięso wołowe, mięso z kurczaka, dziczyzna) [...]
[...] byście rybki które dobrze smakują z pary (oczywiście w dobrym przedziale cenowym) ? 4. Odnośnie ryb, to czy zalecanie jedzenie tuńczyka w sosie własnym z puszki ? Czy inne ryby w sosie własnym z puszki wchodzą w grę ? (wydaje mi się że w oleju roślinnym odpadają ale jak ktoś będzie taki miły to prosił bym o powiedzenie). 5. Z tego co się [...]
[...] błonnika rozpuszczalnego. Najbardziej polecane - jabłka, cytrusy, jagody, marchewki, morele, suszone śliwki. - Dodaj do diety suplementację omega-3 oraz tłuste świeże ryby- kwasy tłuszczowe omega-3 pomagają w obniżeniu LDL i zwiększeniu HDL. - Zwiększ ilość lecytyny - zapobiega odkladaniu się tłuszczy na ścianach tętnic oraz tworzeniu się [...]
[...] Procesowi smażenia powinno być poddawane tylko mięso wysokogatunkowe, o małej zawartości tkanki łącznej ścięgien i powięzi, jak chuda wołowina, cielęcina, drób i ryby. Jest to zabieg termiczny zbyt krótki, by mógł uporać się z nietrawionymi fragmentami mięsa i doprowadzić do ich zmiękczenia. Smażąc, produkt należy go często [...]
Witam w moim Dzienniku "Bez masy, nie ma klasy" . Mam 21 lat. Od 01.01.2009r. jestem tu z Wami na Forum, wcześniej jakoś nie było czasu na Internet. Dużo tu znalazłem pomocy dla Siebie, poznałem ciekawych User'ów i myślę, że będzie tak dalej. Czas zacząć Dziennik... 1. Cel: - Poprawa estetyki (Brzuch, Proporcje etc.) - Masa - 90kg, przy jak [...]
[...] sie skrzydełka czy grill,jajecznica,duzo owoców,jabłka,kiwi, banany,pomarancze,serki,jogurty,piję wode bez przerwy tymbark jabłkowy dziennie 1-1,5l,często na obiady jem tez ryby, lub ryby po grecku. nie lubie gotowanego ryzu bez zadnego dodatku np. sosu, kaszy, nie cuduje jak to często widze w dietach. lubie tez pasztety,kabanosy,fast food [...]
[...] i minerałów, tak więc ten dodatkowy posiłek może być nawet kompletnie bezwartościowy. Z racji skromnego budżetu starałem się unikać drogich produktów takich jak migdały, ryby czy mięsa. Szacowany koszt ułożonej diety wyszedł ok. 10zł dziennie + koszt tych 400 dodatkowych kalorii. 300zł+ miesięcznie za pełnowartościowe posiłki to chyba nie [...]
[...] 7-9 warzywa+owoce+jogurty+zboza+nabial J/W plus mleko,bialy chudy ser i jajka. Od 10 dnia warzywa+owoce+jogurty+zboza+nabial+mieso Do dotychczasowej diety dolacz porcje ryby lub chudego miesa. Dobry nawyk Twoja dieta powinna wygladac tak juz na stale. Czyli jesz codziennie 0,5Kg warzyw,300g owocow,pijesz 0,5l fermentowanych napojow [...]
[...] Tuńczyk z warzywami/ryba/mięso - generalnie unikam węgli, jeśli już to śladowe ilości (30 gramów chleba razowego, itp.). Oliwa. Tutaj staram się często jeść jakieś świeże ryby. Przedtreningowy: Ryż brązowy/kasza + kurak/tuna. Czasami makaron razowy/durum. W zasadzie nie ma odstępstw. Potreningowy: Ryż biały + kurak/tuna. Czasami makaron [...]
[...] liściaste np. szpinak - minutę. W ten sposób można przygotowywać również warzywa mrożone. Warzywa będą "al dente": zachowają barwę, smak, kształt i wartość odżywczą. Z kolei ryby przyrządzane na parze przez około 10 min, zachowają "dobre" tłuszcze i witaminy. Do wody użytej do parowania można dodać mieszankę ziół, imbir, sok z cytryny, co [...]
Zakładam ten temat ze względu na brak szerokich informacji na tym forum w temacie Candidy a mogę pomóc wielu osobom : ) ____ Cierpisz na chroniczne zmęczenie ? Czasem nie chcę Ci się żyć, masz stany depresyjne, wieczny trądzik, bóle stawowe, refluks, ogólne problemy trawienne, bóle głowy, tracisz ambicje, masz wahania nastroju, czujesz jakbyś [...]
[...] wypiszę jak to wygląda. Grupa pokarmów budulcowych. Głównie pokarmy mięsne, dostarczające białko i tłuszczu. Przykłady: - czerwone mięso - jajka - kurczak - indyk - ryby - masło - oliwa z oliwek - orzechy Jak zauważaliście są to produkty nieprzetworzone i w całości . Dużo lepiej jest upiec całego kurczaka i odkroić pierś z kurczaka [...]
[...] z produktów zbożowych: pieczywa, płatków, kasz, makaronów, a także z roślin strączkowych, warzyw, owoców i produktów mlecznych. Najlepsze źródła białka to chude mięso, drób, ryby, produkty mleczne (jogurty naturalne, kefiry), jaja i białka jaj oraz proszek proteinowy. Najzdrowsze tłuszcze jednonienasycone występują w oliwie oliwek, oleju [...]
[...] w której będę się zmieniały delikatnie proporcje i niektóre produkty. Co do szczegółów: Węglowodany będą tylko w postaci: warzyw, ryżu, makaronu. Białko: mięso, jaja, ryby, tuńczyki, śledzie itp. Tłuszcze: oliwa z oliwek, orzechy, Tak będzie wyglądała dieta: Śniadanie: -3 jajka - pół pomidora - pół marchewki - 15 g. oliwy z oliwek II [...]