[...] rozwagą. Powinny one stanowić przynajmniej 25% ogółu energii a ich głównym źródłem powinny być oleje roślinne i produkowane na ich bazie margaryny miękkie, orzechy i tłuste ryby morskie. Kwasy tłuszczowe zawarte w tych produktach są przede wszystkim wykorzystywane jako związki regulujące przemiany metaboliczne i hormonalne, natomiast w [...]
[...] pisałeś ograniczyć spożywanie ww a skupić się bardziej na białku ). bcaa utrzymuje mięsnia, i wspomaga ich rozbudowe ale bez wystarczającej diety białkowej naturalnej, czyli nabiał, chude mięso, ryby + odżywki białkowe bcaa chyba da mizerne rezultaty, prawda ? Jszcze raz dzięki Ci, wreszcie ktoś kto potrafi i chce pomóc. Pozdrawiam Rufi 190
[...] przygotowuję mięso i rzadko kupuję wędliny a jeśli już to od sklepikarza Polaka który sam robi i wędzi. Mieszkam w Dublinie, tuż nad morzem i w sumie w relacji do zarobków ryby choć drogie nie wychodzą wcale źle. Świeże mam na myśli. W puszcze lata nie jadłem, pewnie ze 3 będzie... zupełnie o puszkach zapomniałem a łosoś czy tuńczyk często [...]
[...] makroskładnikiem. Najlepiej węglowodanami. 120 - 130 białka przy treningu siłowym będzie ok. Jedz mięso kurczak, indyk (nie tylko piersi), może być wieprzowina i wołowina, ryby, jaja, raz na jakiś czas strączki. Możliwości jest dużo i wcale nie trzeba sięgać po odżywkę, da się wyciągnąć tyle z jedzenia bez większego wysiłku. Tłuszcze 65 będzie [...]
[...] uczucie sytości na długo dzięki temu nie zmagamy się z głodem. -w każdym posiłku musimy mieć porcje białka, najlepszymi jego źródłami są: mięso drobiowe i wołowe, jaja, ryby(polecam głównie makrele, śledzia i łososia z racji zawartych w nich kwasów tłuszczowych omega-3, którego znaczenie pro zdrowotne jest olbrzymie). -unikamy jako źródła [...]
[...] Do tego przystosowane jest nasze dzisiejsze odżywianie, i choćby nie wiem co i kto tłumaczył, że pierwotnie jadaliśmy surowe mięcho itd, to nie przemawia to do mnie. Mięso, ryby, jajka- mleko, to są produkty, które uważam, że MUSZĄ ulec obróbce termicznej w celu wywalenia z nich zarazkowego śmietnika. Wiele się zmieniło na przestrzeni tysięcy [...]
[...] obyś zasłużył sobie na tego wymażonego MODA. No i żebyś się dogadywał z Berym. Alu - dziekuje, miło Adzikowi życzę tego żeby został modem no i oczywiście żeby go dziewczyna nie rzuiła Ferenc - też miło, fajnie, że pamiętacie A ode mnie dla wszystkich najlepszego na te święta - jedzcie ryby, mieso i kasze Na potrzeby regeneracji oczywiście
[...] Treonina jest aminokwasem optycznie czynnym posiadającym drugi asymetryczny atom węgla obok węgla α. Produkty o dużej zawartości treoniny to twaróg, drób, ryby, mięso, soczewica, i ziarno sezamowe. Tryptofan Wchodzi w skład białek (białka mleka, ciałka krwi), należy do aminokwasów niezbędnych Zdolność do jego syntezy mają [...]
[...] wypasione schabowe z kurkami, a ja skromnych 12 pierogów, więc w dobroci serca wymyśliły "wege" odpowiednik czyli tego sandacza. Wiecie, mięso do menu wdrażam czasem, ale ryby to ja nie zniosę :P Wszechświat zawsze mi prztyczka w nos daje. Kombinuję nad jedzeniem do pracy. Cały miesiąc mam być na zleceniu, w zaprzyjaźnionej firmie - open [...]
[...] podzielona na cztery fazy: I faza - jedzenie tylko produktów z grup - mięso chude (wołowina, cielęcina), drób chudy (bez kaczki i gęsi), nabiał do 4% tłuszczu, owoce morza, ryby, podroby (wątróbka), jajka, dużo wody (powyżej 1,5 litra dziennie). Wszystkie te produkty w dowolnych kombinacjach, bez dodatków tłuszczu z zewnątrz, w ilości takiej, [...]
za dużo twarogu - zmień na mięso chude tłuste bądź ryby. mleko z pierwszego posiłku zastąp kefirem/jogurtem a najlepiej jak byś jadł same owsiane. i koniecznie dodaj tłuszczy pzdr. Zmieniony przez - Jacquess w dniu 2008-11-09 13:12:57
[...] Można zjadać 200g kury, 100g ryżu, 10g oliwy z oliwek, 1 pomidora i średnio co 3 godziny odczuwać głód i łaknienie. a można zjadać 1 jajko, 100g innego mięsa, 100g tłustej ryby, 10g oliwy z oliwek + gama zielonych warzyw (w przypadku posiłku z białym ryżem już tylu cennych warzyw nie zmieścimy, przykro mi) i czuć się nasyconym, odżywionym i [...]
Okay, więc zacznijmy od tego, że dieta szarlatana dukana otwiera wrota ku cukrzycy. Dlaczego? Bo „uczy” organizm jak przerabiać białko na glukozę. Stąd też kobiety „na/po dukanie” w perspektywie czasu skarżą się na problem ze zgubieniem brzucha, a u niktórych następuje nawet zmiana sylwetki typu gruszka na [...]
[...] - warto rozważyć. Ryby morskie takzę dobrze byłoby zjeśc choć raz (a optymalnie 2 - 3 x) w tyg. Wieprzowina i drób takzę mają rację bytu. Zjedzenie od czasu do czasu ryby wędzonej także grzechem nie jest, choćjako podstawowy składnik diety - zbytnio się nie nadaje ;-) W kwestii wymogów unijnych i ich wływu na zmiany jakosći miesa w [...]
[...] możesz ją urozmaicać. Źródła węgli: brązowy ryż, makaron durum, kasze, ciemne pieczywo, warzywa, owoce, płatki owsiane Tłuszcze: orzechy włoskie, oliwa z oliwek, tłuste ryby morskie Białka: mięso, podroby, ryby, nabiał, jajka Okno jedzenia początkowo dziewięciogodzinne, wraz z upływem czasu skracaj do pięciu. Większy wysiłek fizyczny [...]
[...] z sosem zrobionym z jogurtu naturalnego, czosnku, pietruszki i przypraw, czasem jest to zupa warzywna, a czasem po prostu coś, co jest zdrowe i co ma dużo białka. Np. ryby lub gotowane mięso z dodatkiem warzyw. Na razie na I śniadanie zostawię płatki (takie, jakie poleciłaś) no i te mleko 2% na chwilę obecną. Na II śniadanie chleb razowy z [...]
[...] Wybór węgli z samych owoców średni. Posiłek nr 1 podobnie - gdzie białko, tłuszcz? A posiłki po 15-ej? Jedyne wrtościowe źródło białka z całego dnia to jajko. Mięso/ryby? 25g tłuszczu? Powinnaś mieć w dziennym menu min +/-60g tłuszczu. Sugeruję powrót do regulaminu działu i przeczytanie podwieszonych tematów oraz przejrzenie dzienników [...]