[...] Obliques, żeby jeść tak jak Tobie się wydaje, że jesz trzeba by było przenieść się na bezludną wyspę o tysiące kilometrów od cywilizacji i tam grzebać korzonki, łowić ryby, polować (ale też nie za dużo bo co jak zjesz wszystko co masz na wyspie), zbierać owoce i zieleninę jaka tam rośnie. Dochodząc do wniosków końcowych nie ma złotej diety [...]
[...] Pieczone na węglu drzewnym i mocno przypieczone w głębokim tłuszczu lub na tłuszczu wielokrotnie używanym, zawiera dużo substancji rakotwórczych. Robiąc zakupy, wybierajmy ryby, cielęcinę, polędwicę wołową, mięso z indyka, oliwę z oliwek, odtłuszczone jogurty, chude mleko i sery. Chwilę szukania... A teraz serio, nie możesz uzależniać swojej [...]
Dobra już wszystko rozumiem tylko ja nieumiem jejsc tłusto,dlatego jem pierś ryby,lub makrela wędzona . Jeszcze żeby się upewnić te 70-80g tłuszczu to ogólnie? A nie 0,8g na kg masy? Panowie na czym smazycie mięso? Żebym mógł sobie wliczyć do tłuszczu?
[...] nie jesteś w stanie dostarczać większych (odpowiednich do wzrostu masy ciała) ilości węglowodanów i białek z konwencjonalnych źródeł (ryż, kasze, ziemniaki, owoce, mięso, ryby, jaja) to możesz wprowadzić odżywkę białkową lub węglowodanowo-białkową - wtedy i tylko wtedy ma to sens. Tola9 – nie bardzo są podstawy do wygłaszania opinii, że CKD to [...]
[...] wiecej, makaron w ogole proponowałabym zamienic na straczkowe. Za to dodaj sobie źródeł tłuszczy, oleje z orzechow, oliwek, awokado, koniecznie suplementacja tranem , tluste ryby i różnorodne mieso, na pewno nie piersi z kurczaka. W tej chwili powinnaś raczej odstawić suszone jabłka, i inne źródła cukrów prostych, jako zakaske polecam kawalek [...]
Hmmm...a skąd taki pomysł? :) Jem i mięso i ryby...podałam tylko przykładowy dzień, np dziś tak jem. Jutro mam pangę na obiad (oczywiście z warzywami i kaszą), a wczoraj miałam filet z kurczaka przyrządzany na parze.
Uscisle: osobiscie nie widze powodów by specjalnie przedkładać izolat nad koncentrat białkowy. Podobnie nie widze uzasadnienia dla takiego a nie innego rankingu, choc przyznaję iż mięso wołowe zajmuje wysoką pozycję, i zwiazane jest jak wsposmniales - nie tylko z jakością bialka, ale z innymi skladnikami które zawiera. Ale ustalanie generalnie co [...]
[...] Da mi to lekki margines na modyfikowanie planu gdyby zaszła taka konieczność. W sobotę i niedzielę będę chodził na długie spacery, włóczył się po lasach, jeździł na ryby, morsował i/lub lekko biegał. No i niestety zostałem zapisany na kurs weekendowy. Co drugi tydzień mam zajęcia w weekend (strasznie się cieszę). Zmieniony przez - MaGor [...]
[...] kcal. Gdy czytam, ze ktos zwiekszy podaz o 100 kcal to sie usmiecham, bo sam blad szacowania produktow moze wynosic 10-20% ( najwiekszym bledem zawsze obarczone sa mieso i ryby ), natomiast to o co pytasz, czyli termodynamika, moze powodowac bledy w szacowaniu o kolejne kilka, kilkanascie procent. Pewnie bede dla Was nudny ze swoim [...]
[...] słabe źródła białka III dodaj tłuszczy oliwa będzie ok IV zamiast ryżu białego brązowy V ok VI dodaj warzyw i tuńczyka zmieniaj nie dawaj go codziennie do diety masz inne ryby sery jaja mięso Vii daj tu oliwe i najlepiej zamiast odżywek twaróg i warzywo 1 łyżka oliwy 10do 15ml nie trenujesz warzywa do wszytskick posiłków w te dni możesz w [...]
[...] oraz oliwe z jednego posiłku to było by akurat 1,1g tluszczu. Moge tak zrobić? I czy dalo by rade zastapic mieso z drugiego posilku na np. serek wiejski a ryż na chleb razowy? Lub chociaż zamienić ryż w potreningowym na chleb? Nie chciałbym monotonii. Tuńczyka ogranicze. Tylko pytanie czy inne ryby sa wolne od tych metali? Chodzi o ryby z puszki.
[...] tylko pełnowartościowe, zwierzęce. Żródła węglowodanów to: płatki owsiane/żytnie/jęczmienne; ryż brązowy/dziki; makaron razowy/durum; kasza gryczana. Żródła białka to jaja, mięso, ryby i nabiał ostatecznie (twaróg na noc na przykład). Żródła tłuszczów to: oliwa z oliwek, olej lniany, tran, tłuste ryby, orzech i pestki. I z tego zrób sobie menu
[...] 80, obniż ww. Wg mnie za krotkie okno żywieniowe, za mało kcal i absolutnie nie dawaj 100 g białka z proszku, to jakiś absurd. Pół kilo bananów to również bez sensu. Mięso,ryby,jaja to źródla białka, ww z ryżu,kaszy, ziemniaków, batatów, owoców i tłuszcze jaja, masło,olej kokosowy, awokado, tłuste mięsa, ryby. Że if, to nie znaczy że możesz [...]
redcow - a Ty z ktorego County jestes? Bo ja z Galway :) Ryby - szczerze, jezeli o nie chodzi to jestem chyba jakims beztalenciem kulinarnym, bo po prostu jak sobie zrobie to mi nie smakuje. Jadlam raz tutaj salomona w restauracji i byl pyszny... wiec rybki moga byc smaczne, tylko mi to po prostu nie wychodzi... Ja mieso zamawiam tutaj: [...]
[...] wiedz co jesz, w wypadku redukcji, białka i nienasycone tłuszcze będą podstawą, a węgle odejdą na dalszy plan. Białka pozyskuj głównie pochodzenia zwierzęcego, tj.: ryby, mięso, jaja, twaróg; tłuszcze pozyskuj z oliwy z oliwek, oleju lnianego, orzechów włoskich, możesz wspomóc się także suplementacją; węglowodany złożone, tzn.: ryż [...]
[...] czerwonego miesa (nielubie, odrzuca nie sam zapach, nie do zjedzenia jak dla mnie). Staram sie w to miejsce jesc fasolki w roznych rodzajach. Jem natomiast mieso biale, ryby i ptaki. No i ta silownia... Z cwiczeniami wiem mniej wiecej jak i co (chodzilam do szkoly sportowej, jednak na zajeciach z silowni omijalam te najwieksze maszyny, te [...]