Najwiekrze ilosci witaminy B12 mozna znalezc w produktach pochodzenia zwierzęcego : wątroba ,serce,nerki a takze chude mieso ,ryby , jaja. Zwroc szczegolną uwage na te produkty i unikniesz nadmaru tej witaminki
[...] złożone. Zamiast skrzydła daj pierś. Gdzie są warzywa? Owoce też powinny być wprowadzone w dietę. ( z umiarem oczywiście ) jabłko, awokado. Wiele do zmiany. Pamiętaj o urozmaicaniu ( ryby tłuste/chude, mięso wieprzowina, schab, wołowina ) jaja, których nie masz, a są świetnym źródłem białka. Zmieniony przez - muking w dniu 2013-07-11 10:41:39
[...] biały,brazowy,kasza gryczana jeczmienna makaron durum razowy,chleb razowy,graham białko:mieso:piers z indyka,kurczaka,poledwica wołowa,udziec wołowy,karkówka,schab,ryby(panga,mintaj,morszczuk,pstrag,tunczyk z puszki,makrela wedzona) jajka twaróg tłuszcz:oliwa z oliwe olej lniany,orzechy,pestki słonecznika,dyni sezam,siemie lniane z tego [...]
[...] masz składać sobie posiłki? powiedzmy, że jest pierwsza grupa posiłków czyli wysoko białkowe np. mięso( nie tylko pierś z kurczaka) , wołowina, wieprzowina itp ale chude. ryby, jaja itp. I teraz ta grupa zawsze jest najważniejsza na talerzu, dominującą. Dodajesz później węglowodany czyli kasze, ryż, makaron,pieczywo ale nie za dużo by się nie [...]
Przedtreningowy - zamiast twarogu- mięso, ryby. Razowy moze ewentualnie byc, ale ja bym bardziej dał jakiś ryż brązowy/kasze gryczana. Potreningowy - śmiech na sali. Kefir - out, rodzynki zreszta tez. Po treningu jak masz kase to zarzuc cardio a do 90min pelnowartosciowy posilek - bialko/wegle. Miesko jakies wrzuc, rybe chuda z kasza/ziemniakami. [...]
Ja bym proponował oprzec się na warzywach, a jesli juz mieso to nie wędliny tylko moze piers kurczaka....ale ryby przede wszysktim wzbogacic ewentualnie bialkiem z twarogów niskotłuszczowych, no i z węgli ryzu zebys za bardzo z masy nie schodziła przeciez musisz miec siłen na treningi
[...] najlepiej spozywac z produktow takich jak ziemniaki, ryz, platki owsiane, kasze, makarony, warzywa itd. Najlepszymi zrodlami bialek sa jaja, mleko,jogurty, mieso, ryby itp. Zas co tyczy sie tluszczy powinny byc w przewadze jedno i wielonienasycone jak np. oliwa z oliwek, olej lniany i tluszcze rybne.. Ogolnie na poczatku mozesz jesc w [...]
koles08 dobrze mówi. Jako białko po prostu przyjmuj: mięso, ryby, jajka, nabiał. A jak masz np. orzechy, słonecnzik czy pestki w diecie to nie wylicza się dokładnie ich białka tylko traktuje się te produkty jako źródło zdrowych tłuszczów.
Soja ma duza zawartosc bialka ale jest to bialko roslinne a wiec niepelnowartosciowe Spozywaj produkty pochodzenia zwierzecego gdzie bialko jest pelnowartosicowe-mieso,ryby,jaja,mleko,twarogi
Okolice 2g spokojnie starczą czyli u Ciebie ok 120g przy tej masie będzie, wybór masz ogromny, czy to mieso drób, wołowina, wiepszowina, świerze ryby, przetwory mleczne sery itp a nawet i te pochodzenia roślinnego. Jak często dostarczać najlepiej w każdym posiłku.
[...] siłowni, a w między czasie w miarę możliwości postaram się o basen czy inne formy aktywności. Mam mały problem z dietą, jedyne mięso jakie zjadam jest to pierś z kurczaka i ryby, wiec chyba nie jest tak najgorzej, ale niestety mam również problem z przyswajaniem białka- po prostu nie za dużo go jem, ponieważ większość produktów, które mają dużą [...]
chodzi Ci o źródła białka? Wiele już o tym mówiono Chudy twaróg, mięso białe i czerwone, ryby, odżywka. Jajko jednak jest bogate nie tylko w białko, ale też tłuszcze i węglowodany. Ja zamiast jajecznicy lubię zjeść np twaróg ziarnisty z mlekiem, płatkami owsianymi i odrobiną miodu. A tak w ogóle to nie w tym problem czym zastąpić jajka, tylko [...]
Głównym źródłem cynku jest żywność pochodzenia zwierzęcego - mięso, jaja, wątroba, ryby, ostrygi, lub roślinnego - nasiona dyni, słonecznika, otręby pszenne, kiełki pszenicy, a także cebula i czosnek. W organizmie cynk jest magazynowany w skórze, kościach i mięśniach. Po spożyciu zostaje wchłonięty w jelicie cienkim. Jego przyswajalność wynosi [...]
Kup sobie grill elektyczny. Mieso i ryby mozesz przygotowac na nim. Ze zrodlami tluszczow problemu nie powinno byc a zrodla weglowodanow glownie te ktore nie wymagaja obrobki termicznej, platki zbozowe, pieczywo pelnoziarniste, kus kus.