[...] owsianymi ? Jako tako nie zamierzam stosować jakiejś z góry ustalonej diety ale zamierzam jeść często ok5 razy dziennie posiłki bogate w potrzebne mineralną i białka jak ryby mięso warzywa itp . Schemat treningu : Dzień pierwszy : 15 powtórzeń Dzień drugi : 10 powtórzeń Dzień trzeci: 5 powtórzeń 1 Wyciskanie sztangielek ( klata ) 4 serie [...]
[...] - sałata, ogórek, pomidor, brokuły, wszystkie strączkowe, wszystko co wymyślisz Białko: - piersi z kurczaka, indyka - czerwone mięso chuda wieprzowina, chuda wołowina - ryby w każdej postaci - jajka - nabiał serki wiejskie, chudy twaróg Węglowodany: - ryż paraboiled, basmati, brązowy (biały odpada - wysoki IG) - makaron z mąki durum lub [...]
[...] mięso chude (dowolny rodzaj), najlepsze źródła tego białka to mięso drobiowe i chuda wołowina (wołowina zawiera naturalną kreatynę !!!) Bardzo ważnym źródłem tego białka są ryby - możesz spożywać wszelkie rodzaje ryb - generalna zasada mówi, że im ryba jest tłustsza tym lepsza. Tłuszcz z ryb (w przeciwieństwie do smalcu) nie odłoży ci się na [...]
[...] (jak często) 5-6 razy w tygodniu Co lubisz jeść na śniadanie: jogurt naturalny z owocami Co lubisz jeść na obiad: mięso - pieczone, duszone; ryż; makaron; spagetti; ryby Co jako przekąskę: owoce; warzywa; Co jako deser: lody; czekolada; czipsy; Ograniczenia żywieniowe : - Stan zdrowia, czy regularnie miesiączkujesz, czy bierzesz tabletki [...]
[...] białka po treningu należy więc zwrócić uwagę aby dieta dominowała w produkty zwierzęce o niskiej zawartości tłuszczu takie jak chude mięso wołowe, drobiowe i wędliny, chude ryby ( np. dorsz, tuńczyk, mintaj, morszczuk) oraz chude mleko i produkty mleczne. Poddając produkty obróbce termicznej, należy także pamiętać aby unikać procesów smażenia [...]
Co to jest L-karnityna? L-karnityna jest substancją, witaminopodobną, ważną substancją odżywczą i składnikiem codziennego pożywienia. L-karnityna odgrywa ważną rolę w metabolizmie ( przemianie ) kwasów tłuszczowych. Jest często nazywana witaminą BT lub witaminą energii. Historia L-karnityny L-karnityna została odkryta w 1905 roku jako składnik [...]
[...] i wielkość wydatkowanej energii w czasie pracy i treningu. Pozwoli to na świadome zaplanowanie posiłków od strony ilościowej i jakościowej. Białka pełnowartościowe: mięso, ryby, wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby dziczyzna - zawierają około 15% białka Jaja-11% białka sery - 20% białka mleko- 1-3% białka warzywa, ziemniaki i [...]
[...] Zero rzeczy mącznych. Mleko 0%, itd. zjadam dziennie ok 1000 kalorii - 1200. Mięso (indyk,wołowina, cielecina) tylko gotowane lub pieczone w folii bez tłuszczów. Chude ryby. Dużo warzyw surowych. Mało owoców.(25 g dziennie). Soki warzywne (pomidorowe), woda niegazowana. Na razie jestem na zwolnieniu lekarskim, więc mam czas, na [...]
[...] w ilości do 300g/dzień. W zasadzie jem normalne rzeczy, mając na uwadze kilka warunków: - co najmniej 6 małych posiłków - mięso i wędliny: drób (kurczak, indyk) i chude ryby - brak dodawania tłuszczów do: kanapek, ziemniaków, mięsa (czyli nie smarujemy kanapek, nie smażymy). Istnieje możliwość jedynie dodawania do posiłków małej ilości oliwy [...]
[...] nasyconych kwasów tłuszczowych, oraz utwardzonych lub przegrzanych tłuszczy roślinnych, dietę opieramy wyłącznie na najprostszych produktach takich jak: -Białe mięso, ryby(świeże), jaja, nabiał(bez tłustych serów i mleka), wołowina- źródła białka -Oleje nie rafinowane(szczególnie oliwa z oliwek extra virgin, olej rzepakowy, olej lniany) [...]
[...] przygotowane menu. Szczególnie duże pole do popisu mamy podczas przyrządzania dań rybnych. Śledzie w śmietanie możemy zastąpić śledziami pod pierzynką jogurtową, a ryby smażone - pieczonymi w folii. Godne polecenia są także ryby w galarecie, bo są lekkostrawne. Podobnie faszerowane. Warto je gotować w wywarach, np. winnym, warzywnym, [...]
[...] w stanie wyeliminować go całkowicie z codziennych posiłków). 3. Od dawna jedyny rodzaj mięsa, który jadłem to piersi z kurczaka. Ostatnio zdecydowałem się dodać do tego ryby. 4. Nie ruszam żadnych fast-foodów typu hamburgery, hotdogi, pizze itp. 5. Ograniczyłem do minimum słodycze - stwierdziłem, że ciasto raz na jakiś czas i cząstka [...]
[...] stała w miejscu, obetnę trochę węgli zarówno w DT jak i DNT. Na początek 200B/300W/90T w DT i 200B/200W/90T w DNT. Główne źródła białka to mięso drobiowe i wieprzowe, podroby drobiowe, ryby, twaróg półtłusty, jaja. Źródła węgli to ryż brązowy, płatki owsiane i kasza gryczana. Tłuszcze - olej rzepakowy, jaja, ryby i to co z mięsa wpadnie.
[...] jestem w domu więc rano po ćwiczeniach jem 2 kromki chleba pełnoziarnistego z szynką i np pomidorem lub jajecznice z jedną kromką chleba Co lubisz jeść na obiad : Uwielbiam ryby i frytki, ale często jem mięso (kurczak) i to najczęściej tylko mięso biorę, czasem ewentualnie makaron Co jako przekąskę : mam słabość do słodyczy ale potrafię się [...]
[...] potrzebuję! Na pewno nie jest to najlepszy wybór dla każdego, ale na mnie działa. Do tego dochodzi po treningu jeszcze shake białkowy. Wieczorem porządnie się napycham: ryby, mięso i dużo warzyw. Annie Thorisdottir: Ja uwielbiam swoje śniadanie. Każdego dnia przyrządzam sobie jajecznicę z pięciu do siedmiu jaj. Dodaję pokrojoną w kostkę [...]