Witam jak to jest z indeksem glikemicznym widziałem sporo diet gdzie były zawarte takie produkty jak mąka pszenna, ryż biały, białe pieczywo itp. . Czy indeks glikemiczny ma znaczenie czy uważa się na niego tylko w diecie dla cukrzyków? Pozdrawiam. Zmieniony przez - _Boston_ w dniu 2015-12-13 07:43:30
jak w temacie może macie jakiegoś linka albo liste to tego cuda ? Mi tylko wiadomo że nabiał ma wysoki owy indeks Zmieniony przez - Rothen w dniu 2006-05-02 22:59:12
Hej, czy ktos moze wie jak obliczyc IG jakiegos produktu, majac dane ilosc wegli, tluszczow itp na opakowaniu danego produktu? da sie to jakos w ogole obliczac? pozdrawiam, Monika
Jak to jest, że na redukcji odradza się jedzenia białego pieczywa, ponieważ mi wysoki indeks glikemiczny, z wielu opinii za to czytałem, że ryż jest ok, tylko że IG białego pieczywa (chleba pszennego to 70), a ryżu białego gotowanego to 64, prawie bez różnicy..?
Witam! Mam pytanie czy orientujecie się może jaki indeks glikemiczny posiada to białko tj. ( Biogenix - Pro Longatum )? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.Gosser
Z czym się dokładnie wiąże utrzymywanie niskiego poziomu cukru we krwi poprzez spożywanie produktów z niskim indeksem? To znaczy, że organizm będzie pobierał energię w większym stopniu z tłuszczy czy jak?
czy wysoki indeks glikemiczny danego produktu zawsze oznacza ze jest to cukier prosty, lub złozony i jest szybko wchłanialny? i szybko dostarcza nam energi?