odnośnie selera - można też sobie zrobić gulasz mięsno-warzywny i dodać tam seler pokrojony w kosteczkę. kiedyś też jadłam zupę z kapusty (kapusta biała, seler naciowy, pomidory i właściwie co Ci się zamarzy ;-) )
Praktycznie wiekszosc makaronow jest robiona z pszenicy durum. Nie liczac jajecznych %-) gulasz z udzca wolowego + kasza gryczana niepalona + mix salat z warzywami i vinaigrettem + lyzka greckiego jogurtu na wierzch 8-)
[...] vinaigrettem i ketchupem, później mega mała sałatka z indykiem (~150g) + oliwa i papryka -> licho, bo improwizacja u znajomego %-) -> nie chciałem Mu wyżerać :)), później mix z awokado + indyk + warzywa + vinaigrette, później gulasz z serduszek drobiowych (500g) + warzywka do tego. Wszystko na przełomie 2 i 1/2h. Obecnie zdycham w te upały...
[...] Zroznicowanie posilkow powalajace. Nie jesz innego miesa? Zamien sobie jakas kure na wieprzowine z bardziej tlustych partii - karkowke lub lopatke (mozesz sobie pieczen albo gulasz naszykowac) minimalnie obnizajac bialko a zwiekszajac poziom tluszczy. Kajzerka wieloziarnista to fajna jest z nazwy. Gleboko mrozone cos z dodatkiem chemii. Wreszcie. [...]
[...] jedza siebie nawzajem. Lancuch pokarmowy. Jestesmy swietnie przystosowani do miecha, pepsyna w zoladku swietnie radzi sobie z miesem. Nie lubisz, nie jedz. Ja nie uznaje prawie kurczaka. Faszerowany chemia. Piekne duze fermowe cycki po obrobce traca 50% .... To ja dziekuje za cos takiego. Rob gulasz. I wlasne burgery, co za problem?
[...] 6. Jeżyki 30kgx15/32,5kgx15/32,5kgx15 7. Brzuszki na piłce 20x/20x/20x Potreningowo:-) /SFD/Images/2015/9/10/8c6b071dcf954aed912acc6a5e082c0c.jpg I gulasz z indyka /SFD/Images/2015/9/10/d14d8d6be788432ebac7450efed46d58.jpg natalijka - zniknął, zanim zdążyłam cyknąć:-P lodzianin - zapraszam 8-) buu - a to zależy na co mam [...]
Berry jak robisz rostbefa, jakoś nie wychodzi mi wół nigdy. Próbowałem paru przepisów, nawet steki minutowe ale takie podeszwy wychodziły zawsze. Gulasz, zrazy czy gotowane to bez problemu ale wiesz czasowo..:(, a Ty obsmażasz i dajesz odpocząć mięsku w piecu, na patelni na talerzu i jeszcze takie duże kawałki...???
Berry jak robisz rostbefa, jakoś nie wychodzi mi wół nigdy. Próbowałem paru przepisów, nawet steki minutowe ale takie podeszwy wychodziły zawsze. Gulasz, zrazy czy gotowane to bez problemu ale wiesz czasowo..:(, a Ty obsmażasz i dajesz odpocząć mięsku w piecu, na patelni na talerzu i jeszcze takie duże kawałki...??? Zazwyczaj podeszwy wychodzą jak [...]
[...] speszyl for ju dziś zrobione%-) solaros - może i mięso jakościowo jakoś beznadziejne nie jest, ale na steka wybitnie się nie nadaje - cienkie to, gumiaste; już lepiej skroić i jakiś gulasz z tego zrobić:-D gienus - no lepiej:-P czikita - ten... jak wyżej...%-) W sumie to mogłabym go wpisać w suplementację, jak jem, to czuję spadający kortyzol8-)
[...] smażone steki;-) jak kerad trafnie wspomniał z cienkiego plastra dobry stek nie wyjdzie, tyle, że ja zamiast piec w kawałkach zaproponowałabym zrobienie z niego jakiegoś gulaszu i dłuższe gotowanie - wtedy będzie się wręcz rozpływał w ustach;-) A jeśli masz grubszy plaster dobrego woła, to cytuję, co napisałam kiedyś;-) Berry jak robisz [...]