Lidl, od 29.10. Udka i podudzia z kurczaka 4,99zł/kg Łopatka wieprzowa 7,99zł/kg Gulasz z udźca indyka 10,98/kg Serek wiejski lekki 1,11zł przy zakupie 3 opakowań
Biedronka: Ćwiartka z kurczaka 2,59zł/kg Schab wieprzowy 8,95zł/kg Szynka wieprzowa 8,99zł/kg Mięso wołowe na gulasz 11,99zł/kg Zmieniony przez - domer w dniu 2018-10-29 09:58:42
Biedronka 02-05.01: schab wieprzowy bez kości pakowany próżniowo 8,99 zł/kg podudzie lub udo z kurczaka 4,99 zł/kg mięso na gulasz z szynki wieprzowej 500 g 5,49 zł rozbratel wołowy bez kości 23,90 zł/kg sznycle z fileta z piersi 400 g 7,49 zł chude mięso mielone z szynki wieprzowej 500 g 5,49 zł mięso z indyka na gulas 500 g 6,99 zł mandarynki [...]
Teraz pare przepisow z rybkami Wszystkie przepisy z mojego domowego archiwum Dorsz pieczony w folii Składniki: świeże śledzie, dorsz, halibut, karp lub pstrąg, sok z cytryny, oliwa, sól, świeżo zmielony pieprz. Sprawioną rybę natrzeć solą i sokiem z cytryny. Posmarować kawałki folii aluminiowej oliwą i na każdym położyć rybę. Zagiąć boki z obu [...]
[...] można wykorzystać do tworzenia wielu ciekawych potraw, niekoniecznie musimy jeść wątróbkę z cebulą. Z podrobów można zrobić zdrowy, wysokobiałkowy, domowy pasztet, pieczeń, gulasz czy inne smaczne potrawy. Zapraszam do zapoznania się z moim artykułem na temat najlepszych źródeł białka [...]
[...] Ci później na przykładzie zdjęć z netu. Po drugie - odrobina tłuszczu z mięsa też nie zaszkodzi, przecież wliczasz go w bilans. Na takich rzeczach świetnie wychodzą zupy, gulasze, pieczenie... Najróżniejsze rzeczy. Na przykład pieczona (czy duszona) karkówka, jak zajrzysz do działu kuchnia, jest łatwa do zrobienia , smaczna i na ciepło i na [...]
Pierwszy gulasz w zyciu zrobiony, wyszedl perfekcyjny !!!! Przyprawiony tak, jak lubie - czytaj. z charakterem ! Uzylem do tego warzywa, jakie mam, łopatki i piersi z kury. Zawita napewno do mojek diety :) Dzisiejsze makro wrzuce niebawem. em_kuś :)) Stwierdzenie o izolacie bylo napisane z przekąsem. Czytalem troche na temat izolatow, wiem co [...]
[...] można wykorzystać do tworzenia wielu ciekawych potraw, niekoniecznie musimy jeść wątróbkę z cebulą. Z podrobów można zrobić zdrowy, wysokobiałkowy, domowy pasztet, pieczeń, gulasz czy inne smaczne potrawy. Podroby poza tym, że posiadają porównywalne ilości białka do dużo droższych zamienników, posiadają dodatkowo mnóstwo witamin z grupy B, [...]
[...] można wykorzystać do tworzenia wielu ciekawych potraw, niekoniecznie musimy jeść wątróbkę z cebulą. Z podrobów można zrobić zdrowy, wysokobiałkowy, domowy pasztet, pieczeń, gulasz czy inne smaczne potrawy. Podroby poza tym, że posiadają porównywalne ilości białka do dużo droższych zamienników, posiadają dodatkowo mnóstwo witamin z grupy B, [...]
[...] można wykorzystać do tworzenia wielu ciekawych potraw, niekoniecznie musimy jeść wątróbkę z cebulą. Z podrobów można zrobić zdrowy, wysokobiałkowy, domowy pasztet, pieczeń, gulasz czy inne smaczne potrawy. Podroby poza tym, że posiadają porównywalne ilości białka do dużo droższych zamienników, posiadają dodatkowo mnóstwo witamin z grupy B, [...]
[...] lubie skrzydło indycze, gotuję je z warzywami jak rosół. z warzyw i rosołu robie zupę krem, a mięso obieram i jem z ryżem, kaszą lub ziemniakami i surówką zupa krem może z powodzeniem robić za sos do takiego mięsa wątróbka grilowana w piekarniku, na ostro serca: gulasz naprawdę jest dużo możliwości, oprócz sinej gotowanej piersi z kuraka ;)
[...] wątroby oraz układu nerwowego. Koszt kilograma żołądków drobiowych wynosi ok 6zł. Czy żołądki drobiowe są smaczne? To dość indywidualna sprawa. Najczęściej robi się z nich gulasz czy zupę. Wymagają one też dość długiego czasu gotowania. Poniżej kilka przepisów: http://www.sfd.pl/Przepisy_na_zo%C5%82%C4%85dki%2Fserca_z_kurcz%C4%85t-t1038608.html [...]
[...] mógłbym już ich podbić do 40? Wkleję dzisiejszą dietę. Napisz jak ją oceniasz. Kurczaka obecnie jem rzadko. Trzeci posiłek, to zazwyczaj czerwone mięso (karkówki, łopatki, gulasz, golonka) i raz w tygodniu podroby. Piję głownie wodę z cytryną i czasem z sola himalajska z uwagi na mała ilość soli w diecie. Co do liczby posiłków, to chętnie bym [...]
[...] mógłbym już ich podbić do 40? Wkleję dzisiejszą dietę. Napisz jak ją oceniasz. Kurczaka obecnie jem rzadko. Trzeci posiłek, to zazwyczaj czerwone mięso (karkówki, łopatki, gulasz, golonka) i raz w tygodniu podroby. Piję głownie wodę z cytryną i czasem z sola himalajska z uwagi na mała ilość soli w diecie. Co do liczby posiłków, to chętnie bym [...]
[...] kilka dni tylko inaczej go przyrządzać. 1 dnia spaghetti z mielonego indyka, 2 dnia klopsy z indyka 3 dnia lasagne z indyka 4 dnia fajita z indyka 5 dnia potrawka z indyka/gulasz Co do ryb Leszcz, krąp, flądra, karp, sandacz, szczupak. 3 sprawa Większość ludzi na świecie a co najmniej w Polsce je monotonnie i dla nich Twoja zasada 1 mięso=x na [...]
[...] sposób urozmaić dietę. Przecież masz do wyboru podroby (wątróbkę, żołądki, serca), udka, wieprzowina (schab, łopatka, szynka, polędwica), wołowina np. niedrogie mięso na gulasz, udka z kurczaka, różnego rodzaju kasze, makarony, bataty, ziemniaki, płatki itp. Poza tym, nie widzę nic złego w smażeniu. Trzeba tylko wiedzieć jak to robić. [...]