Co ty powiesz? Jeczmienna z twarogiem? Nie wpadlam na to :-) gulasz z karkowy dzis mialam, nijak slodycz tu nie pasila... ale nastepnym razem sprobuje :-) twarog, to lubie z makaronem, cukrem i roztopionym maslem :-)
[...] whisky albo śliwkowy. Ale też lubię polędwicę, zazwyczaj taki wybieram. Co do tych gotowych steków, to sama nie mam doświadczenia, ale partner robiła kiedyś z takich gulasz i rodzice próbowali zrobić steki, ale w obu przypadkach były niewypały. No i powiem wam, że strasznie mnie zainspirowaliście i wjechaliście na ambicje kulinarne \-) [...]
Tak. Robię taki gulasz, podsmażam mięsko, dodaję warzywa (marchewka, cebulka, kalarepka - co kto lubi). Jak warzywka się zrumienią zalewam wodą, dodaje przyprawy i duszę.
Czy np mięso na gulasz, lub kawałek odkrajany z całości pieczonego mięsa NO TO BIERZE TEN KAWALEK PIECZENI, WAZYSZ I DODAJESZ TE 20% LUB NIE.. JAK RAZ ZJESZ MNIE BIALKA, czy czego innego, to ci sie swiat nie zawali... a i tak w kalkulatorze jest wsio na oko..
DNT 25 I 26/08/2015 Miski: - jaja sadzone z grzankami - bataty z mięsem mielonym i warzywami - pizza i lody (wyjazdowo) - ziemniaki i gulasz wieprzowy - buła z pieczoną szynką i serem - śliwki - kawa, woda, pokrzywa - żeń szeń, wit d i c Wyjazd we wtorek na skyway do Torunia. Zakwasy w klacie mega!!! [...]
gulasz wołowy ostatnio za długo posmażyłem zrobił sie gumiasty i zanim zjadłem, to szczena zaczęła boleć chyba z 20min gryzienia non stop. ale smaczne przynajmniej
Panowie kupiłem dziś Gulasz Wołowy. Możecie polecić jakiś fajny przepis, ale żeby nie zabierał dużo czasu przy przyrządzaniu? W dziale kuchnia znalazłem jeden, i przyrządzanie trwa około 2 h, a niestety tyle nie mam ...
[...] Tylko czym mogę zamienić paprykę, żeby się dobrze komponowało ? Jeden z domowników nie jada ani papryki, ani pomidorów, więc jest mały problem. http://fitness-food.pl/2011/gulasz-wolowy/ Edit. Pisze w przepisie, że naczynie należy przykryć, lecz pokrywka się jakiś czas temu strzaskała... Mogę to zastąpić folią aluminiową? Zmieniony przez - [...]
bez kozieradki, bo nie mam pojęcia gdzie to kupić. W necie na kozlek.pl zrobiłam z tego pikantny gulasz i jest super. Za to kurkuma to jakaś porażka, piję szybko rozpuszczone w szklance wody i się otrząsam Dodawaj do pikantnego gulaszu No i rewelacyjne spadki Zmieniony przez - martasi w dniu 2011-05-14 12:15:59
A u mnie biednie bo zupka ;-) A nie macie problemów z dziećmi, żeby jadły? Bo u mnie w domu to ja zawsze wszystko jadłam, ale moja siostra już się na zwykły wieprzowy gulasz krzywiła pamiętam