SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Rudej DT

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 101958

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 179 Napisanych postów 1482 Wiek 40 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 56398
Berry jak robisz rostbefa, jakoś nie wychodzi mi wół nigdy. Próbowałem paru przepisów, nawet steki minutowe ale takie podeszwy wychodziły zawsze. Gulasz, zrazy czy gotowane to bez problemu ale wiesz czasowo..:(, a Ty obsmażasz i dajesz odpocząć mięsku w piecu, na patelni na talerzu i jeszcze takie duże kawałki...???
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
JustBlackBerry Instruktor CrossFit
Ekspert
Szacuny 402 Napisanych postów 8425 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 142732
Leon_ee
Berry jak robisz rostbefa, jakoś nie wychodzi mi wół nigdy. Próbowałem paru przepisów, nawet steki minutowe ale takie podeszwy wychodziły zawsze. Gulasz, zrazy czy gotowane to bez problemu ale wiesz czasowo..:(, a Ty obsmażasz i dajesz odpocząć mięsku w piecu, na patelni na talerzu i jeszcze takie duże kawałki...???


Zazwyczaj podeszwy wychodzą jak się użyje kiepskiego mięsa albo doprawia się przed smażeniem; w każdym razie ja robię tak:
Zazwyczaj na steka używam rostbefa (najbardziej lubię) albo antrykot. Jakieś pół godziny przed smażeniem wyciągam go z lodówki, żeby nie rzucać zimnego na patelnię. Opłukuję wodą, dokładnie osuszam. Rozgrzewam mocno patelnię, zazwyczaj grillową i wrzucam steka. Zaraz po wrzuceniu delikatnie zmniejszam temperaturę, żeby mi się zbytnio nie spalił Smażę z jednej, a potem z drugiej strony do uzyskania odpowiedniego stopnia wysmażenia (ja najbardziej lubię średnio krwiste). Jak już stek jest odpowiednio usmażony owijam go folią spożywczą i daję mu tak odpocząć jakieś 10 minut. W tym czasie stek puszcza sok, który po tych 10 minutach odlewam, a steka przekładam na talerz i dopiero wtedy solę i pieprzę, najlepiej świeżo zmielonymi w młynku Jeżeli i ten sposób nie podziała u Ciebie na miękkość steka (chociaż mi się nie zdarzyło, żeby tak przyrządzony twardy był, jeśli użyłam dobrej jakości mięsa), to możesz jeszcze spróbować przemrozić wcześniej mięso
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 179 Napisanych postów 1482 Wiek 40 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 56398
10 minut odpoczywa, spróbuję... dzięki bardzo :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
JustBlackBerry Instruktor CrossFit
Ekspert
Szacuny 402 Napisanych postów 8425 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 142732
22.10.2015 r. DT

Dieta

I. jajka, ser żółty, masło klarowane, orzech brazylijski, mleko do kawy + warzywa
trening
II. kasza gryczana prażona, olej kokosowy, wołowina krzyżowa, fasola czerwona, aero + warzywa
III. makaron pełnoziarnisty, filet z dorsza, masło klarowane, śmietana 12%, ser lazur turkusowy, czoko 90% + warzywa
IV. whey, płatki owsiane, mleko, dżem truskawkowy 100%, masło z nerkowców

Suplementacja

wit. D, wit. C, ZMB6, BCAA, kreatyna, novo, GABA

Trening (nogi)


1. Suwnica
6sztx10/6sztx10/7sztx10/8sztx10/9sztx10/10sztx5
2. Wykroki
7,5kgx10/8kgx10/9kgx10/10kgx10
3. Bułgary
4kgx8/5kgx8/6kgx8
4. Wyprosty na maszynie
7sztx10/8sztx10/9sztx10/10sztx6 +drop:7sztx10
5. MCNPN
50kgx8/50kgx8/50kgx8
6. Wyprosty na ławce rzymskiej
12x/12x/12x
7. Uginanie na maszynie
4sztx10/5sztx10/6sztx10 +drop:3sztx10 +drop:2sztx10

Wół nigdy się nie znudzi


Smażony filet z dorsza podany na szpinakowym penne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3363 Napisanych postów 72175 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 459095
Kasza widzę że ostatnio zawitała

Jedno ziarnko piasku moze zatrzymać klepsydrę
Jedna zbłąkana kula może zatrzymac życie
https://www.sfd.pl/gienus12__wojna_z_sylwetką_trwa.._!_-t1070946.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
JustBlackBerry Instruktor CrossFit
Ekspert
Szacuny 402 Napisanych postów 8425 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 142732
23.10.2015 r. DNT

Dieta

I.II. pierś z indyka, oliwa z oliwek, czoko 90%, mleko do kawy + warzywa
III. polędwiczka wieprzowa, masło klarowane, śmietana 12%, mleko do kawy, czoko 90% + warzywa
IV. jajka, ser żółty, masło klarowane, orzech brazylijski + warzywa

Suplementacja

wit. D, wit. C, ZMB6, novo, GABA

Polędwiczka w szpinaku


24.10.2015 r. DT

Dieta

I. jajka, ser żółty, masło klarowane, orzech brazylijski, mleko do kawy + warzywa
trening
II. kasza orkiszowa, olej kokosowy, pierś z indyka, lód, mleko do kawy + warzywa
III. makaron pełnoziarnisty, pierś z indyka, masło klarowane, śmietana 12%, camembert, czoko 85% + warzywa
IV. whey, płatki owsiane, mleko, dżem wiśniowy 100%

Suplementacja

wit. D, wit. C, ZMB6, BCAA, kreatyna, novo, GABA, Levropump

Trening (plecy+biceps)

1. MC
60kgx3/70kgx3/80kgx3/90kgx1/100kgx1
2. Wiosło sztangą w opadzie tułowia nachwytem
45kgx8/50kgx8/55kgx6
3. Wiosło jednorącz na wyciągu dolnym w oparciu tułowia o ławkę
20kgx8/22,5kgx8/25kgx5
4. Ściąganie uchwytu prostego wyciągu górnego do klatki podchwytem
35kgx8/40kgx8/45kgx5/50kgx2
5. Wiosłowanie trójkątem wyciągu dolnego
40kgx5/42,5kgx5/45kgx4
6. Uginanie sztangą łamaną
18kgx8/18kgx6/18kgx6
7. Młotki
7,5kgx8/7,5kgx8/7,5kgx8/7,5kgx8

Makaronik


gienus - ja cały czas jakieś kasze podżeram,a to gryczana, a to orkiszowa, jęczmienna, pęczak..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 268 Napisanych postów 8009 Wiek 30 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 115459
o a mnie tu jeszcze nie było. Obserwuję
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 184 Napisanych postów 8326 Wiek 35 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 40803
Jak byś miała za dużo woła i grzybów to możesz mi oddać.
Ps.kasza jest dla kur
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2586 Napisanych postów 29969 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 200205
Ale kury dla kulturystów więc wszystko gra.

Za tą szame mogli by Ci dać jakąś nagrodę.
Wygląda rewelacyjnie.
1

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
JustBlackBerry Instruktor CrossFit
Ekspert
Szacuny 402 Napisanych postów 8425 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 142732
25.10.2015 r. DT

Dieta

I. jajka, ser żółty, masło klarowane, orzech brazylijski, mleko do kawy + warzywa
trening
II. ryż basmati, olej kokosowy, pierś z indyka, zielony groszek, ciastka, mleko do kawy + warzywa
III. makaron pełnoziarnisty, szynka wieprzowa, masło klarowane, śmietana 12%, camembert, czoko 90% + warzywa
IV. whey, płatki owsiane, mleko, dżem wiśniowy 100%, masło z nerkowców

Suplementacja

wit. D, wit. C, ZMB6, BCAA, kreatyna, novo, GABA

Trening (barki)

1. Wyciskanie na barki - hammer
15kgx8/20kgx8/55kgx6
2A. Odwodzenie ramion do tyłu na maszynie
10kgx12/10kgx12/10kgx12/10kgx12
2B. Unoszenie sztangi wzdłuż tułowia
20gx12/20kgx12/20kgx12/20kgx12
3. Odwodzenie ramion w bok leżąc na ławce płaskiej
3kgx10/3kgx10/3kgx10
4A. Wznosy bokiem w opadzie tułowia
2kgx10/2kgx10/2kgx10/2kgx10
4B. Wyciskanie sztangielek stojąc
5kgx10/5kgx10/5kgx10/5kgx10
4C. Wznosy bokiem
3kgx10/3kgx10/3kgx10/3kgx10 +drop: 2kgx10

Czepiają się kaszy, to jest kulturystyczny ryż


I standardowo makaronidło, z kurkami


I rudzielec na siłowni


cziki - zapraszam

Bartek - w biedrze teraz można kupić kurki mrożone, polecam, bo swoich nie oddam, woła tym bardziej a co do kaszy... sol dobrze podsumował

sol
- nagrodą jest konsumpcja
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dieta

Następny temat

Badanie FASTER

WHEY premium