...
Napisał(a)
Berry jak robisz rostbefa, jakoś nie wychodzi mi wół nigdy. Próbowałem paru przepisów, nawet steki minutowe ale takie podeszwy wychodziły zawsze. Gulasz, zrazy czy gotowane to bez problemu ale wiesz czasowo..:(, a Ty obsmażasz i dajesz odpocząć mięsku w piecu, na patelni na talerzu i jeszcze takie duże kawałki...???
...
Napisał(a)
Leon_eeBerry jak robisz rostbefa, jakoś nie wychodzi mi wół nigdy. Próbowałem paru przepisów, nawet steki minutowe ale takie podeszwy wychodziły zawsze. Gulasz, zrazy czy gotowane to bez problemu ale wiesz czasowo..:(, a Ty obsmażasz i dajesz odpocząć mięsku w piecu, na patelni na talerzu i jeszcze takie duże kawałki...???
Zazwyczaj podeszwy wychodzą jak się użyje kiepskiego mięsa albo doprawia się przed smażeniem; w każdym razie ja robię tak:
Zazwyczaj na steka używam rostbefa (najbardziej lubię) albo antrykot. Jakieś pół godziny przed smażeniem wyciągam go z lodówki, żeby nie rzucać zimnego na patelnię. Opłukuję wodą, dokładnie osuszam. Rozgrzewam mocno patelnię, zazwyczaj grillową i wrzucam steka. Zaraz po wrzuceniu delikatnie zmniejszam temperaturę, żeby mi się zbytnio nie spalił Smażę z jednej, a potem z drugiej strony do uzyskania odpowiedniego stopnia wysmażenia (ja najbardziej lubię średnio krwiste). Jak już stek jest odpowiednio usmażony owijam go folią spożywczą i daję mu tak odpocząć jakieś 10 minut. W tym czasie stek puszcza sok, który po tych 10 minutach odlewam, a steka przekładam na talerz i dopiero wtedy solę i pieprzę, najlepiej świeżo zmielonymi w młynku Jeżeli i ten sposób nie podziała u Ciebie na miękkość steka (chociaż mi się nie zdarzyło, żeby tak przyrządzony twardy był, jeśli użyłam dobrej jakości mięsa), to możesz jeszcze spróbować przemrozić wcześniej mięso
...
Napisał(a)
10 minut odpoczywa, spróbuję... dzięki bardzo :)
...
Napisał(a)
22.10.2015 r. DT
Dieta
I. jajka, ser żółty, masło klarowane, orzech brazylijski, mleko do kawy + warzywa
trening
II. kasza gryczana prażona, olej kokosowy, wołowina krzyżowa, fasola czerwona, aero + warzywa
III. makaron pełnoziarnisty, filet z dorsza, masło klarowane, śmietana 12%, ser lazur turkusowy, czoko 90% + warzywa
IV. whey, płatki owsiane, mleko, dżem truskawkowy 100%, masło z nerkowców
Suplementacja
wit. D, wit. C, ZMB6, BCAA, kreatyna, novo, GABA
Trening (nogi)
1. Suwnica
6sztx10/6sztx10/7sztx10/8sztx10/9sztx10/10sztx5
2. Wykroki
7,5kgx10/8kgx10/9kgx10/10kgx10
3. Bułgary
4kgx8/5kgx8/6kgx8
4. Wyprosty na maszynie
7sztx10/8sztx10/9sztx10/10sztx6 +drop:7sztx10
5. MCNPN
50kgx8/50kgx8/50kgx8
6. Wyprosty na ławce rzymskiej
12x/12x/12x
7. Uginanie na maszynie
4sztx10/5sztx10/6sztx10 +drop:3sztx10 +drop:2sztx10
Wół nigdy się nie znudzi
Smażony filet z dorsza podany na szpinakowym penne
Dieta
I. jajka, ser żółty, masło klarowane, orzech brazylijski, mleko do kawy + warzywa
trening
II. kasza gryczana prażona, olej kokosowy, wołowina krzyżowa, fasola czerwona, aero + warzywa
III. makaron pełnoziarnisty, filet z dorsza, masło klarowane, śmietana 12%, ser lazur turkusowy, czoko 90% + warzywa
IV. whey, płatki owsiane, mleko, dżem truskawkowy 100%, masło z nerkowców
Suplementacja
wit. D, wit. C, ZMB6, BCAA, kreatyna, novo, GABA
Trening (nogi)
1. Suwnica
6sztx10/6sztx10/7sztx10/8sztx10/9sztx10/10sztx5
2. Wykroki
7,5kgx10/8kgx10/9kgx10/10kgx10
3. Bułgary
4kgx8/5kgx8/6kgx8
4. Wyprosty na maszynie
7sztx10/8sztx10/9sztx10/10sztx6 +drop:7sztx10
5. MCNPN
50kgx8/50kgx8/50kgx8
6. Wyprosty na ławce rzymskiej
12x/12x/12x
7. Uginanie na maszynie
4sztx10/5sztx10/6sztx10 +drop:3sztx10 +drop:2sztx10
Wół nigdy się nie znudzi
Smażony filet z dorsza podany na szpinakowym penne
...
Napisał(a)
Kasza widzę że ostatnio zawitała
Jedno ziarnko piasku moze zatrzymać klepsydrę
Jedna zbłąkana kula może zatrzymac życie
https://www.sfd.pl/gienus12__wojna_z_sylwetką_trwa.._!_-t1070946.html
...
Napisał(a)
23.10.2015 r. DNT
Dieta
I.II. pierś z indyka, oliwa z oliwek, czoko 90%, mleko do kawy + warzywa
III. polędwiczka wieprzowa, masło klarowane, śmietana 12%, mleko do kawy, czoko 90% + warzywa
IV. jajka, ser żółty, masło klarowane, orzech brazylijski + warzywa
Suplementacja
wit. D, wit. C, ZMB6, novo, GABA
Polędwiczka w szpinaku
24.10.2015 r. DT
Dieta
I. jajka, ser żółty, masło klarowane, orzech brazylijski, mleko do kawy + warzywa
trening
II. kasza orkiszowa, olej kokosowy, pierś z indyka, lód, mleko do kawy + warzywa
III. makaron pełnoziarnisty, pierś z indyka, masło klarowane, śmietana 12%, camembert, czoko 85% + warzywa
IV. whey, płatki owsiane, mleko, dżem wiśniowy 100%
Suplementacja
wit. D, wit. C, ZMB6, BCAA, kreatyna, novo, GABA, Levropump
Trening (plecy+biceps)
1. MC
60kgx3/70kgx3/80kgx3/90kgx1/100kgx1
2. Wiosło sztangą w opadzie tułowia nachwytem
45kgx8/50kgx8/55kgx6
3. Wiosło jednorącz na wyciągu dolnym w oparciu tułowia o ławkę
20kgx8/22,5kgx8/25kgx5
4. Ściąganie uchwytu prostego wyciągu górnego do klatki podchwytem
35kgx8/40kgx8/45kgx5/50kgx2
5. Wiosłowanie trójkątem wyciągu dolnego
40kgx5/42,5kgx5/45kgx4
6. Uginanie sztangą łamaną
18kgx8/18kgx6/18kgx6
7. Młotki
7,5kgx8/7,5kgx8/7,5kgx8/7,5kgx8
Makaronik
gienus - ja cały czas jakieś kasze podżeram,a to gryczana, a to orkiszowa, jęczmienna, pęczak..
Dieta
I.II. pierś z indyka, oliwa z oliwek, czoko 90%, mleko do kawy + warzywa
III. polędwiczka wieprzowa, masło klarowane, śmietana 12%, mleko do kawy, czoko 90% + warzywa
IV. jajka, ser żółty, masło klarowane, orzech brazylijski + warzywa
Suplementacja
wit. D, wit. C, ZMB6, novo, GABA
Polędwiczka w szpinaku
24.10.2015 r. DT
Dieta
I. jajka, ser żółty, masło klarowane, orzech brazylijski, mleko do kawy + warzywa
trening
II. kasza orkiszowa, olej kokosowy, pierś z indyka, lód, mleko do kawy + warzywa
III. makaron pełnoziarnisty, pierś z indyka, masło klarowane, śmietana 12%, camembert, czoko 85% + warzywa
IV. whey, płatki owsiane, mleko, dżem wiśniowy 100%
Suplementacja
wit. D, wit. C, ZMB6, BCAA, kreatyna, novo, GABA, Levropump
Trening (plecy+biceps)
1. MC
60kgx3/70kgx3/80kgx3/90kgx1/100kgx1
2. Wiosło sztangą w opadzie tułowia nachwytem
45kgx8/50kgx8/55kgx6
3. Wiosło jednorącz na wyciągu dolnym w oparciu tułowia o ławkę
20kgx8/22,5kgx8/25kgx5
4. Ściąganie uchwytu prostego wyciągu górnego do klatki podchwytem
35kgx8/40kgx8/45kgx5/50kgx2
5. Wiosłowanie trójkątem wyciągu dolnego
40kgx5/42,5kgx5/45kgx4
6. Uginanie sztangą łamaną
18kgx8/18kgx6/18kgx6
7. Młotki
7,5kgx8/7,5kgx8/7,5kgx8/7,5kgx8
Makaronik
gienus - ja cały czas jakieś kasze podżeram,a to gryczana, a to orkiszowa, jęczmienna, pęczak..
...
Napisał(a)
Jak byś miała za dużo woła i grzybów to możesz mi oddać.
Ps.kasza jest dla kur
Ps.kasza jest dla kur
...
Napisał(a)
Ale kury dla kulturystów więc wszystko gra.
Za tą szame mogli by Ci dać jakąś nagrodę.
Wygląda rewelacyjnie.
Za tą szame mogli by Ci dać jakąś nagrodę.
Wygląda rewelacyjnie.
1
"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
...
Napisał(a)
25.10.2015 r. DT
Dieta
I. jajka, ser żółty, masło klarowane, orzech brazylijski, mleko do kawy + warzywa
trening
II. ryż basmati, olej kokosowy, pierś z indyka, zielony groszek, ciastka, mleko do kawy + warzywa
III. makaron pełnoziarnisty, szynka wieprzowa, masło klarowane, śmietana 12%, camembert, czoko 90% + warzywa
IV. whey, płatki owsiane, mleko, dżem wiśniowy 100%, masło z nerkowców
Suplementacja
wit. D, wit. C, ZMB6, BCAA, kreatyna, novo, GABA
Trening (barki)
1. Wyciskanie na barki - hammer
15kgx8/20kgx8/55kgx6
2A. Odwodzenie ramion do tyłu na maszynie
10kgx12/10kgx12/10kgx12/10kgx12
2B. Unoszenie sztangi wzdłuż tułowia
20gx12/20kgx12/20kgx12/20kgx12
3. Odwodzenie ramion w bok leżąc na ławce płaskiej
3kgx10/3kgx10/3kgx10
4A. Wznosy bokiem w opadzie tułowia
2kgx10/2kgx10/2kgx10/2kgx10
4B. Wyciskanie sztangielek stojąc
5kgx10/5kgx10/5kgx10/5kgx10
4C. Wznosy bokiem
3kgx10/3kgx10/3kgx10/3kgx10 +drop: 2kgx10
Czepiają się kaszy, to jest kulturystyczny ryż
I standardowo makaronidło, z kurkami
I rudzielec na siłowni
cziki - zapraszam
Bartek - w biedrze teraz można kupić kurki mrożone, polecam, bo swoich nie oddam, woła tym bardziej a co do kaszy... sol dobrze podsumował
sol - nagrodą jest konsumpcja
Dieta
I. jajka, ser żółty, masło klarowane, orzech brazylijski, mleko do kawy + warzywa
trening
II. ryż basmati, olej kokosowy, pierś z indyka, zielony groszek, ciastka, mleko do kawy + warzywa
III. makaron pełnoziarnisty, szynka wieprzowa, masło klarowane, śmietana 12%, camembert, czoko 90% + warzywa
IV. whey, płatki owsiane, mleko, dżem wiśniowy 100%, masło z nerkowców
Suplementacja
wit. D, wit. C, ZMB6, BCAA, kreatyna, novo, GABA
Trening (barki)
1. Wyciskanie na barki - hammer
15kgx8/20kgx8/55kgx6
2A. Odwodzenie ramion do tyłu na maszynie
10kgx12/10kgx12/10kgx12/10kgx12
2B. Unoszenie sztangi wzdłuż tułowia
20gx12/20kgx12/20kgx12/20kgx12
3. Odwodzenie ramion w bok leżąc na ławce płaskiej
3kgx10/3kgx10/3kgx10
4A. Wznosy bokiem w opadzie tułowia
2kgx10/2kgx10/2kgx10/2kgx10
4B. Wyciskanie sztangielek stojąc
5kgx10/5kgx10/5kgx10/5kgx10
4C. Wznosy bokiem
3kgx10/3kgx10/3kgx10/3kgx10 +drop: 2kgx10
Czepiają się kaszy, to jest kulturystyczny ryż
I standardowo makaronidło, z kurkami
I rudzielec na siłowni
cziki - zapraszam
Bartek - w biedrze teraz można kupić kurki mrożone, polecam, bo swoich nie oddam, woła tym bardziej a co do kaszy... sol dobrze podsumował
sol - nagrodą jest konsumpcja
Poprzedni temat
dieta
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- ...
- 83
Następny temat
Badanie FASTER
Polecane artykuły