Przede wszystkim witam wszystkich na Forum i z góry przepraszam za elaborat, jaki poniżej wysmażyłem, ale chciałbym przekazać jak najwięcej informacji, o co mi w zasadzie chodzi.
Wiek: 30 lat
Wzrost: 176 cm
Waga: 71 kg
Budowa ciała: endomorfik
Aktywność fizyczna: siłownia 6x tygodniowo (3x trening ogólny + 3x aeroby 90 min)
Stosowane odżywki: Amino 1500 All Star (2 tabl.
przed treningiem i 2 tabl. po) oraz Fat Burner (1 tabl. przed treningiem)
Cel diety: mam problem ze sprecyzowaniem tego celu. Z wagi jestem w miarę zadowolony, gorzej z tym, co się na tę wagę składa. Miałem okres, kiedy - trochę mimowolnie - wdrożyłem "dietę" "nerwy + niewiele jedzenia", w wyniku czego zeszło mi 13 kg. Pozostał jednak tłuszcz na brzuchu i - co wygląda paskudnie i co chciałbym przede wszystkim usunąć - w okolicach pasa. Jako że tłuszcz nie spali się miejscowo, to można pewnie założyć, że moim celem jest zatem redukcja.
Wyliczyłem sobie zapotrzebowanie, odjąłem 300, wyszło mi
1815 kcal.
Zapoznawszy się ze stosownymi tematami na Forum i wziąwszy pod uwagę swoje moce przerobowe, spłodziłem następującą dietę:
Posiłek 1 (6:15)
1 kromka chleba Wasa + jajko + pomidor + płatki owsiane (100 g) z jogurtem 0%
B: 13; T: 8; Ww: 44; 304 kcal
Posiłek 2 (9:30)
2 jajka gotowane + łyżka oliwy z oliwek dodana do sałatki (np. sałata, pomidor, ogórek) + jabłko
B: 12; T: 24; Ww: 1; 263 kcal
Posiłek 3 (11:30)
pestki dyni (15 g) + orzechy włoskie (20 g) + łosoś wędzony (150 g)
B: 38; T: 31; Ww: 2; 436 kcal
Posiłek 4 (14:00) - przed treningiem
Pierś z kurczaka (125 g) + ryż ciemny (50 g)
B: 30; T: 3; Ww: 34; 285 kcal
TRENING - 15:30-17:00
Posiłek 5 (17:30) - po treningu
Pierś z kurczaka (125 g) + ryż ciemny (50 g)
B: 30; T: 3; Ww: 34; 285 kcal
Posiłek 6 (19:30)
Ser twarogowy półtłusty (125 g) + łyżka oliwy z oliwek
B: 23; T: 21; Ww: 5; 299 kcal
Łącznie:
B: 147; T: 89; Ww: 120; 1871 kcal
Bardzo proszę o korektę/porady itp. - kiedy już będę miał ustalony "szkielet" diety, pobawię się w urozmaicanie, na razie proszę o opinię, czy to w miarę ma ręce i nogi.