Szacuny
155
Napisanych postów
18766
Wiek
33 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
78763
maslanka zawiera głównie laktozę, ale w ilości mniejszej niż mleko = jest lepiej tolerowalna, do tego jesli ejst ona z "sensownego" źródła zawiera sporą ilość szczepów bakterii probiotycznych co wspomaga nie tylk procesy trawienia, ale i cały organizm.
Cukry w maślance t nie takie cukry jak w lodach(co najmniej w większości) - do lodów dodawany jest cukier, a w maślance występuje ww. laktoza (dwucukier mleczny), a stwierdzenie "cukry" na opakowaniu z pewnością oznaczało "cukrowce", czyli inaczej - węglowodany
Tak czy inaczej - uważaj z nabiałem i jego ilośćią, nawet gdy dobrze tolerujesz - na redukcji Broń boże nie radzę eliminować całkowicie przed końcowym etapem, ale uważajmy
Szacuny
24
Napisanych postów
413
Wiek
37 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
10782
Dieta LC - do tej pory spożywałem 30g dziennie węglowodanów. Zastanawiam sie czy nie warto wrzucić po treningu razem z 40g białka ok 80-100g węgli i to by były jedyne węgle w tygodniu (3-4 treningi więc 300-400g tygodniowo) w dnt poniżej 30g. Trochę zmienione podejście CarbBackLoading (CBL- tam polecają aby iść grubo w węgle proste) czy to może pomóc czy zaszkodzić w redukcji ? (Dodanie węgli do shake po treningu - węgle proste dextroza albo jakieś żelki)
Szacuny
3036
Napisanych postów
51766
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349871
niekoniecznie będzie to produkt z pierwszej ligi, ale jak zjesz powiedzmy te 50-60g mąki na dzień - pewnie z tyle wyjdzie jej na 2 "naleśniki" to krzywda Ci się nie stanie jak wliczysz w bilans.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
544
Napisanych postów
1749
Wiek
43 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
662809
Czy zamiana twarogu półtłustego na mozzarellę może nieść jakieś korzyści na redukcji? Chodzi mi o to, że czasem twaróg jest powodem wolniejszych zmian na redukcji. Czy zastąpienie go mozzarellą wyeliminuje ten ewentualny problem? znalazłem dane co do zawartości laktozy (w %): mleko krowie - ok. 5% ser biały - ok.3% mozzarella - ok. 0,07%
Szacuny
544
Napisanych postów
1749
Wiek
43 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
662809
Rozumiem. Czyli mozzarella na kolację na redukcji jak najbardziej? (oczywiście z uwzględnieniem w bilansie dużo większej zawartości tłuszczu niż w twarogu).